Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

marbyt

SEIKO SUPERIOR czy TISSOT PRS 516 - dodalem fotki zegarka

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze nigdy nie podejme sam decyzji - juz glowa boli od czytania postow. POMOCY!!!!!

Czy lepiej Seiko za 899zł w salonie Zibi (nówka)

http://cgi.ebay.com/Seiko-5-Superior-Autom...1QQcmdZViewItem

czy moze Tissota za 800zł używanego przez 6 miesięcy - jeszcze 1,5 roku gwarancji w stanie idealnym

http://cgi.ebay.de/TISSOT-T-SPORT-PRS-516-...1QQcmdZViewItem

Prosze o wypowiedzi i uwagi, chcialbym w koncu jakis zegarek :D

Pozdrawiam wszystkich

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Tissota i wogóle się nie zastanawiaj :!: :!: :!: jedyna przewaga Seiko to klasa wodoszczelności - pozatym PRS 516 to kultowy model , co prawda wznowiony ale zawsze to tradycja .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze poprzyjcie czyms te opinie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dlaczego akurat tak???? jakie plusy za tissotem?????????????

Musicie przyznac ze ten Seiko tez sie ladnie prezentuje.

Podrzucie jakies argumenty, musze wiedziec do poniedzialku co biore, potem tissot nieaktualny.

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście wziąłbym Tissota...

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładność chodu Tissota również na plus , myślę że bezproblemowo osiągniesz +/- 5-6 sek. dziennie lub nawet lepiej , co do Seiko to zapewne wielu Klubowiczów ma odmienne od mojego zdanie ale decyzja należy do Ciebie , zastanawiaj się szybciej zanim miłośnicy Seiko zobaczą temat :D

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mie boje sie :D zalezy mi na wiekszej ilosci opinii - dla mnie te 800-900 zl to bardzo duzo, nawet powiem wiecej to olbrzymia kwota - co pewnie dla wielu osob nie jest duza kasa za zegarek. Dlatego chce byc pewny decyji, bo ma to byc zegarek na dluzej - kilka moze kilkanascie lat...

Sam nie zdecyduje, najchetniej bym chcial oba...

Jak wyglada sprawa trwalosci wygladu kopert, mechanizmow ich regulacja - ewentualny serwis pogwarancyjny, co z prestizem? kurcze tyle pytan :D

moze jeszcze cos ktos napisze

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam noszę SEIKO, ale proponuję wybrać TISSOT'a. W tym konkretnym przypadku on jest moim zdaniem ładniejszy, a ogólnie - zawsze to szwajcar.

Jeśli chodzi o klasę wodoszczelności - ktoś przy okazji TISSOT'a T-TOUCH'a który ma WR 30M pisał, że w przypadku tej akurat firmy indeksy nadawane są "ostrożnie". Czyli piszą np. 30M a spokojnie można w zegarku pływać. Więc przy WR 50m chyba tym bardziej.

Pozdrawiam

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 1410jurek

Moim skromnym i niedoświadczonym zdaniem weź teraz Tissota bo to niezła okazja a poza tym to prawdziwy Szwajcar za ok 60% ceny sklepowej a Seiko kupisz sobie za jakiś czas w salonie nowy - nie wykupią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, duzo w tym racji... mam tylko nadzieje ze osoba sprzedajaca go po pol roku nie robi tego dlatego ze jest po jakims dziwnym wstrzasie, zalaniu itp...

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 1410jurek

Oczywiscie zakładając ze technicznie zegarek jest w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tissot wygląda ciekawiej.

Seiko jest jednolite, nie ma tak ciekawej formy jak Tissot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coz to chyba dopiero stwierdze jak dostane przesylke...niestety nie mam mozliwosci odebrac go osobiscie, zbyt duza odleglosc.

A mimo otrzymania 6 fotek nie jestem w stanie ocenic co moze z nim byc nie tak...ale sobie mysle ze jesli jest 1,5 roku gwarancji to chyba zawsze moge reklamowac...

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość skyper

ja bym "zaryzykował" na tissota,piekny niepowtarzalny design..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Sam takiego Tissota prawie kupiłem, Na szczęście pojawił się Kubica i mnie opwstrzymał. Musiałbym się z automatem "cackać".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kajo
Sam noszę SEIKO, ale proponuję wybrać TISSOT'a. W tym konkretnym przypadku on jest moim zdaniem ładniejszy, a ogólnie - zawsze to szwajcar.

Jeśli chodzi o klasę wodoszczelności - ktoś przy okazji TISSOT'a T-TOUCH'a który ma WR 30M pisał, że w przypadku tej akurat firmy indeksy nadawane są "ostrożnie". Czyli piszą np. 30M a spokojnie można w zegarku pływać. Więc przy WR 50m chyba tym bardziej.

Pozdrawiam

Niechlubnym wyjatkiem jest Tissot PR50, ktore notorycznie "toną" mimo WR 50M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, poddaje się i jestem przekonany... Będzie Tissot jak tylko dostane przesylke wkleje kilka fotek... Dzeki wszystkim za pomoc... Co prawda nie bylo glosow za Seiko z czego wnioskuje ze nikomu sie z Seikomaniakow nie chcialo zabrac glosu :D

Złodziejem jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę późno, ale sam mam Seiko i w tym przypadku wziąłbym Tissota. Nawet fajny, taka namiastka Sinna U1 :wink:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Stan? Obejrzyj czy nie ma rys, wgłębień i zobacz czy pasek był często noszony. Jeśli pasek jest niekazitelny to znaczy, że był wymieniony więc pewnie zegarek był często noszony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmię się z tym NIE zgodzić!!!!

mam Tissota PR50 chrono, kwarca od ponad 8 lat...

pływałem z nim i NURKOWAŁEM (bez akwalungu) i NIGDY NIE miałem JAKICHKOLWIEK kłopotów z jego szczelnością!! NIGDY!! wręcz znosił więcej, jak było jemu dawane...!!

między innymi dla tego pisałem, ze wziąłbym z tego zestawienia Tissota..., tym bardziej ze jak było powiedziane wcześniej to dobra okazja cenowa...

pozdrawiam!!

pozdrawiam!

guerero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kajo

śmię się z tym NIE zgodzić!!!!

mam Tissota PR50 chrono, kwarca od ponad 8 lat...

pływałem z nim i NURKOWAŁEM (bez akwalungu) i NIGDY NIE miałem JAKICHKOLWIEK kłopotów z jego szczelnością!!

pozdrawiam!!

Nie mowie, ze wszystkie maj problem ze szczelnoscia, ale to, ze zdarzaja sie czesto przypadki zalania, szczegolnie po sezoenie urlopowym. Inna sprawa ze mowilem o nowych PR50, tych po face liftingu i bez chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko przemawia za tissotem, jest o klasę lepiej wykonany, lepszy werk i po prostu ładniejszy.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.