Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

szczuto

zegarek Klossa

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj przeglądając aukcje na allegro zauważyłem ten zegarek. Skojarzyłem, że widziałem go na ręce Stanisława Mikulskiego w jednym z odcinków serialu "Stawka większa niż życie" (co prawda wskazówki są inne). Jako, że lubię ten serial dokonałem zakupu za niewygurowaną cenę... i wtedy przyszedł czas opamiętania. :) Werk jest niesygnowany, zdjęć wnętrza dekla brak. Stąd moja prośba o jakieś bliższe informacje na temat zegarka. Tissot, czy może jakaś rzemieślnicza wydumka? :)

post-52541-0-39918200-1345795713_thumb.jpg

post-52541-0-14541800-1345795728_thumb.jpg

post-52541-0-12434300-1345795741_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja bym powiedział, ze to raczej jest zegarek który był widoczny w filmie "Krzyżacy"... :D

Mechanizm to stary i kiepski "cylinder" z okresu I WŚ, wiec Klos chodził wtedy jeszcze w pieluchach i nie ma on nic wspólnego z Tissotem, nie mówiąc już o "antimagnetique"

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja bym powiedział, ze to raczej jest zegarek który był widoczny w filmie "Krzyżacy"... :D

Mechanizm to stary i kiepski "cylinder" z okresu I WŚ, wiec Klos chodził wtedy jeszcze w pieluchach i nie ma on nic wspólnego z Tissotem, nie mówiąc już o "antimagnetique"

:DD Dzięki. Na szczęście dużo nie straciłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kloss jak widać nosił różne zegarki, ponieważ kilkaq dni temu, zapewne w innym odcinku, dojrzałem na jego ręku pięknego LeCoultre z czarną tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z punktu widzenia miłośnika serialu, to na Twoim miejscu wcale nie przejmowałbym się tym, że w środku nie jest to Tissot. Znając różne historie z produkcji filmowych bardzo możliwe że kapitan Kloss miał zegarek od tego samego producenta co Ty ;). Tak więc głowa do góry ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:DD Dzięki. Na szczęście dużo nie straciłem.

Chyba możesz "oddać"?

Do 10 dni.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kloss jak widać nosił różne zegarki, ponieważ kilkaq dni temu, zapewne w innym odcinku, dojrzałem na jego ręku pięknego LeCoultre z czarną tarczą.

Co najmniej trzy - LC, Tissota i Omegę. Gdzieś był o tym wątek na forum

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ja pamiętam że nosił czarnego LC :) i raz było widać jak nastawiał ładunek wybuchowy z zegarem o tarczy pilota typ B ten z minutami na tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co najmniej trzy - LC, Tissota i Omegę.

plus jeden bombowy b-uhr i garść bliżej niezidentyfikowanych budzików służących do przemycania grypsów do centrali :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.