Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

joanka

GDZIE KUPIĆ oryginalnego ROLEXA

Rekomendowane odpowiedzi

Też się nad tym zastanawiałem. A może lotnisko w genewie, widzę na ich stronie sporo butików również rolexa.

Zapomnij, lotnisko w genewie jak i w zurichu to koszmarnie drogie miejsca. Kiedys pytalem w zurichu dlaczego ten breitling navitimer taki drigi tutaj, 15% wiecej niz na ulicy w genevie, pani rozbrajajaco powiedziala ze maja horendalnie wysokie czynsze....

Na rolka w zurichu w ogole nie chcieli dac znizki (mozesz podatek odzyskac jedynie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z jakiegos powodu w sklepie djty free na lotnisku we frankfurcie ceny sa dokladnie takie

Frankfurt to Unia - nie ma Tax Free

tylko Swiss

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, nie podniecał bym się tak bardzo tax free w Szwajcarii. Słyszałem, że szwajcarskie służby celne dość często powiadamiają polski UC o tym fakcie.

Cóż z tego. że w Szwajcarii odbierzesz 8%, jak w Polsce zapłacisz 23% i dodatkowo możesz się narazić na karę za złamanie przepisów. Osobiście darował bym sobie odbieranie VAT-u w Szwajcarii a raczej poszukał sprzedawcy z lepszym rabatem.

Aby nie było całkiem OT, to odnoszę wrażenie, że koleżanka joanka chyba straciła zainteresowanie lokatą w Rolexa B)

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak teraz szukam w pamięci ale jak byłem w tym roku we wspomnianych Włoszech to Pani na Suba dała mi rabat z 6300e na 5500. Myślę,że jak byłbym zainteresowany zegarem to gdzieś na 5tys by się skończyło. Nie znam cen Suba w PL piszę tylko bo mi się ta sytuacja przypomniała i może coś komuś rozjaśni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frankfurt to Unia - nie ma Tax Free

tylko Swiss

No tak ale nie wszyscy na lotnisku sa z europy , wiec sa sklepy duty free

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale nie wszyscy na lotnisku sa z europy , wiec sa sklepy duty free

mnie w sklepach na lotnisku czesto sprawdzaja boarding pass, wiec wiadomo skąd-dokąd się leci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie w sklepach na lotnisku czesto sprawdzaja boarding pass, wiec wiadomo skąd-dokąd się leci.

Sprzedający w sklepie Duty Free ma obowiązek sprawdzenia karty pokładowej, właśnie po to aby ustalić jaką cenę naliczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.