Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
roberto266

Nasze Budziki

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, jest na to jeden sposób... trzeba se kupić :P  Albo dostać na urodziny ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich , mam pytanko ,na aukcji wystawiony jest Junghans ,ale mam wątpliwości czy dzwonek w tym budziku jest oryginalny , może ktoś ma zdjęcia tego modelu , dziękuje z góry za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałam kiedyś podobnego i wyglądał jak na zdjęciu. To był ogromny budzik.

post-44620-0-19765700-1421940598_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za odpowiedz ,można więc przyjąć że z dużym prawdopodobieństwem  to oryginalna górka???/chociaż na zdjęciu można zauważyć że "cyngwajs" do zatrzymywania dzwonienia  jest pod  dzwonkiem!!! to jest trochę dziwne ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, możesz być zupełnie spokojny gdyż to jest całkowicie normalne i nie powinno budzić żadnych obaw.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje budziki HAU oraz Junghans, jeżeli możecie to proszę o informacje o nich.  Czytam o budzikach na forum od paru dni i zaczynają mi się podobać, ten ostatni Kasi jest śliczny.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6780.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6784.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6782.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6783.JPG

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy to model katalogpwy HAU 2356 z katalogu z1924 i 1928 roku, co się zaś tyczy drugiego owalnego mam pewne wątpliwości, zwłaszcza, że tarcza jakaś, jakby po pijaku drukowana ;)

Edytowane przez kasiaMF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, możesz być zupełnie spokojny gdyż to jest całkowicie normalne i nie powinno budzić żadnych obaw.

Moje budziki HAU oraz Junghans, jeżeli możecie to proszę o informacje o nich.  Czytam o budzikach na forum od paru dni i zaczynają mi się podobać, ten ostatni Kasi jest śliczny.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6780.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6784.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6782.JPG

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21983019/budziki/IMG_6783.JPG

Pozdrawiam.

W takich bidzikach z dzwonkiem u góry to  jest stan, w rzeczy samej naturalnościowy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten pierwszy to model katalogpwy HAU 2356 z katalogu z1924 i 1928 roku, co się zaś tyczy drugiego owalnego mam pewne wątpliwości, zwłaszcza, że tarcza jakaś, jakby po pijaku drukowana ;)

Kupiem jak było bardzo gorąco sprzedawca nie pomyślał, że cyfry są smołowane.Tarcza nagrzała się i trochę zjechały. Jeszcze nie wiem czy można i czy warto to naprawiać. Nie myślę o kosztach a tylko o tym żeby czegoś nie popsuć. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałabym nową, odpowiednio zrobioną tarczę. Przy dzisjeszej technice i odrobinie sprytu można dużo zdziałać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałabym nową, odpowiednio zrobioną tarczę. Przy dzisjeszej technice i odrobinie sprytu można dużo zdziałać

Oddawałem już tarcze do renowacji i były odnowione bardzo dobrze, zapytam czy w tej da się poprawić cyfry. Nowej nie chcę wolę taką nieco pijaną. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojego doświadczenia wiem, że tarczy papierowej  odnowić się raczej nie da, co najwyżej oczyścić za pomocą pędzelka i gumki z brudu i kurzu.  A to smołowanie, cokolwiek to znaczy, o którym piszesz  brzmi nieco dziwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojego doświadczenia wiem, że tarczy papierowej  odnowić się raczej nie da, co najwyżej oczyścić za pomocą pędzelka i gumki z brudu i kurzu.  A to smołowanie, cokolwiek to znaczy, o którym piszesz  brzmi nieco dziwnie.

Nie wiem co to wygląda na coś co jest wrażliwe na ciepło, jest wypukłe. Gdzieś czytałem, że cyfry w tarczach wypełniano smołą więc uznałem, że to coś takiego. Jutro zaniosę do zegarmistrza i zapytam co to jest i co można z tym zrobić. Teraz szukam takiego budzika (francuskiego) jak na twoich zdjęciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny ''drewniaczek'' trafil do mojej kolekcji ;-)

DSC_6130.jpg?1422134734

DSC_6131.jpg?1422134737

Wátpliwosci budzi oryginalnosc ''nózk i- stopy'' , ale i tak jest jednym z rodzynów wsród moich drewniaków :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drewniak na cycku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... :D my tu o poważnych budzikach, a "wam" się wszystko z jednym kojarzy :D...

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adrian, świetny budzik. Tez na niego polowałam, ale cieszę, że że trafił do Ciebie. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Kasiu, ostatnio nie mam za wiele czasu na poszukiwania a ten niewatpliwie jest sukcesem i ciekawostka wsrod mich drewnianych budzikow. Trafil mi sie jeszcze jeden bardzo interesujacy budzik drewniany ale jeszcze do mnie nie dotarl. Niestety jest niekompletny i bede staral sie go zrekonstruowac. Choc z tym moze byc problem bo niewidzialem w katalogach junghansa i HAC takiego. Zamieszcze foto jak tylko dotrze.

Pozdrawiam cieplutko !

Edytowane przez docent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Kasiu, ostatnio nie mam za wiele czasu na poszukiwania a ten niewatpliwie jest sukcesem i ciekawostka wsrod mich drewnianych budzikow. Trafil mi sie jeszcze jeden bardzo interesujacy budzik drewniany ale jeszcze do mnie nie dotarl. Niestety jest niekompletny i bede staral sie go zrekonstruowac. Choc z tym moze byc problem bo niewidzialem w katalogach junghansa i HAC takiego. Zamieszcze foto jak tylko dotrze.

Pizdrawiam cieplutko !

No wiesz... :D

Edytowane przez kiniol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A, pozdrowić to i owszem :D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Wybaczcie juz wiem o co poszlo. Pisze na telefonie i literowku sie wkradaja.

Juz poprawilem. ;-)

Edytowane przez docent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi