peter1965 0 #1 Napisano 4 Listopada 2012 Witam serdecznie Znalazlem zegar stojacy.Tylko zdiecie,ktore jest - ja sam nie potrafie powiedziec co to jest.Czy moglby mi ktos pomoc ? Z gory bardzo dziekuje :-))) LINK : http://verkopen.marktplaats.nl/photopopup/612796027/1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #2 Napisano 4 Listopada 2012 A coś więcej np.zdjęcia mechanizmu?? Kwadransowy to na pewno a więcej to nic pewnego. Byłeś na targu dziś ?? nie lepiej na żywo coś upolować ?? ja miałem okazje kupić dwa stojące tylko mnie gabaryty zegara ograniczają do transportu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #3 Napisano 5 Listopada 2012 Na targu w turnhout nie bylem bo grypa mnie zmogla.Ten zegar mam kupic dzisiaj w Tilburgu.Zonie sie podoba.Nie maja wiecej zdiec do wyslania przez internet.Tylko nie wiem czy nie wyrzuce pieniedzy w bloto.Dlatego tak Was prosze o pomoc.Umowilem sie ze pojade po niego o 19,00 dzisiaj. Chca za niego 100 euro.Moze faktycznie to nie tak duzo jak za zegar stojacy ? bardzo Was prosze o porade.Jeszcze mam czas zeby zrezygnowac.Napisali mi ze zmarla temu komus matka i ze wszystko sprzedaja z mieszkania i nie maja czasu wiecej zdiec zrobic. pozdrawiam serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #4 Napisano 5 Listopada 2012 Na podstawie ksiazek ustalilem ze jest to napewno westminster zegar stojacy.Natomiast date produkcji .. dalej nie moge znalejsc.Przypuszczam ze nie jest stary. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #5 Napisano 5 Listopada 2012 Dokladnie Westminster ECS staande klok znalazlem jeszcze taki sam zegar zdiecie dodaje.czy ktos moglby mi pomoc ustalic rok produkcji ?Czy jest on z drewna czy to jakas sklejka ? :-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #6 Napisano 5 Listopada 2012 Dokladnie Westminster ECS staande klok znalazlem jeszcze taki sam zegar zdiecie dodaje.czy ktos moglby mi pomoc ustalic rok produkcji ?Czy jest on z drewna czy to jakas sklejka ? :-)))Ciężko coś powiedzieć ale sądze że sklejka skrzynia. Za 100 eu można kupić ładnego stojącego nie współczesny bubel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #7 Napisano 5 Listopada 2012 HM ... orginaly antyki.Znalazlem ceny.POWALAJA !!! Link : http://barometers-klokken.nl/antieke-staande-klokken-c-106.html?osCsid=qib8ju9eihnocbvgrh6fr8mld0 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #8 Napisano 5 Listopada 2012 Albo tutaj : http://www.klokkenshop.com/contents/nl/d50.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #9 Napisano 5 Listopada 2012 Albo tutaj : http://www.klokkenshop.com/contents/nl/d50.htmlA gdzie tu ANTYKI??? one nawet nie stały obok antyków.Mieszkasz w kraju gdzie jest pełno targów staroci komisów z takimi rzeczami do Belgi masz rzut beretem a szukasz po internecie i znajdujesz z reguły bubel. Nie rozumiem Nie lepiej wydać 100 czy 150 eu a mieć coś naprawdę ładnego ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #10 Napisano 5 Listopada 2012 Ja wiem ze jest targ staroci w Turnhout tam mam jakies 45 km - jest w niedziele.Potem baarlenaasau sa tam hale - widzialem busy z polski.Kupuja meble i wlasciwie jak leci :-)) Tam tez sa zegary.O reszcie nie wiem :-((( A jak juz cos zobacze to wlasciwie narazie moja wiedza opiera sie na teori.Gorzej z praktyka.Moze mi jakos cos doradzisz ?Tylko jak doradzic przez internet ? Maszyny to wiem.Mam np wszystkie numery singera.Po numerze szukam w moich dokumentach rocznik.Sprawdzam stan.Maja byc wszystkie ornamenty.Im mniej ornamentow tym cena w dol.Bez ornamentow nadaje sie na zlom i moze miec 100 lat to nie ma znaczenia. Meble antyczne to znowu moja zona kupuje.Zreszta teraz juz nie bo nie mamy gdzie postawic :-))) A z zegarami ? Jak to wlasciwie jest ?Czy mozesz mi na forum napisac ?Czy na e-mail ? z gory dziekuje i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #11 Napisano 5 Listopada 2012 Ciężko coś powiedzieć ale sądze że sklejka skrzynia. Za 100 eu można kupić ładnego stojącego nie współczesny bubel. BYLEM WIDZIALEM !!! ladny zegar ale z DALEKA.Z tylu sklejka i byle co.Ale producent VHS i pokazali mi katalog.Cena nowego 550 euro.Nie kupilem. :-))) Dziekuje za dobra rade.Mial Pan racje :-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #12 Napisano 5 Listopada 2012 BYLEM WIDZIALEM !!! ladny zegar ale z DALEKA.Z tylu sklejka i byle co.Ale producent VHS i pokazali mi katalog.Cena nowego 550 euro.Nie kupilem. :-))) Dziekuje za dobra rade.Mial Pan racje :-)))Robert nie pan na pana trza mieć kasę i wygląd tak mówią Za przeproszeniem trzeba się ruszyć w teren peter 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #13 Napisano 5 Listopada 2012 Robert nie pan na pana trza mieć kasę i wygląd tak mówią Za przeproszeniem trzeba się ruszyć w teren peter :-))) OK To Robert mozesz mi powiedziec ile moge plus/minus zaplacic za ten zegar.Wysylam zdiecia.Podoba mi sie a jest na licytacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #14 Napisano 6 Listopada 2012 Proszę nie robić wycen na forum 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #15 Napisano 6 Listopada 2012 Ok.Przepraszam.Tylko jeszcze jestem takim laikiem ze boje sie ze znowu za byle co zaplace duzo. Dziekuje :-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #16 Napisano 6 Listopada 2012 Powiedzmy sobie jasno, stary dobry zegar nigdy nie będzie kosztował 50 euro.Zegar stojące, które można ewewntualnie postawić w domu zaczynają się od 300-400 euro. Tak juz niestety jest i raczej nic tego nie zmieni. Ja wpisałem sobie w wyszukiwarkę "antiek klokken te koop" i zanalazłem wiele interesujących zegarów 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #17 Napisano 6 Listopada 2012 A czy moglbym poprosic o linki do tych interesujacych zegarow ?Przynajmniej zobacze jak wygladaja :-))) Moze bede wiedzial co kupic.Bo wiedza - ,,ksiazkowa,, nie wystarcza :-))) pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #18 Napisano 6 Listopada 2012 Pooglądaj sobie aukcje na Allegro, ebay. Domy aukcyjne "na początek" raczej odradzam. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #19 Napisano 6 Listopada 2012 Powiedzmy sobie jasno, stary dobry zegar nigdy nie będzie kosztował 50 euro.Zegar stojące, które można ewewntualnie postawić w domu zaczynają się od 300-400 euro. Tak juz niestety jest i raczej nic tego nie zmieni. Ja wpisałem sobie w wyszukiwarkę "antiek klokken te koop" i zanalazłem wiele interesujących zegarów I tak I nie co do tych 300-400 eu mogę się nie zgodzić z tobą ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #20 Napisano 6 Listopada 2012 Pewnie ze antyki sa drogie.Tylko w antykwariatach to osiagaja ogromne ceny.A na np marktplaats (to cos takiego jak polskie alegro( ludzie roznie pisza o zegarach,ktore sprzedaja.Pisze antyk cena okolo 100 euro a ja znalazlem zdiecie takiego samego zegara jako wspolczesnego.No i wartosc okolo 40 euro.Tylko czasem nie moge znalejsc.No i sam nie wiem kupic czy nie kupic.Zegar wart takiej ceny czy to bubel wart polowe lub wogole.Narazie zorientowalem sie ze czasem naprawa zegara kosztuje polowe a nawet przekracza wartosc zegara.I jak tutaj wybierac ? Musze zrobic zdiecia tych zegarow ktore kupilem tak z ,,rozpedu,, Tylko odkladam to ,,na pozniej,, bo pewnie jak Wam pokaze to sie okaze ze ... wywalilem pieniadze w bloto.Ale trudno jutro robie zdiecia.Pokoj na zegary mam juz prawie gotowy i pora zaczac zawieszac na scianie.No i czy warto ? pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #21 Napisano 6 Listopada 2012 Pewnie, że warto 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #22 Napisano 6 Listopada 2012 Pewnie ze antyki sa drogie.Tylko w antykwariatach to osiagaja ogromne ceny.A na np marktplaats (to cos takiego jak polskie alegro( ludzie roznie pisza o zegarach,ktore sprzedaja.Pisze antyk cena okolo 100 euro a ja znalazlem zdiecie takiego samego zegara jako wspolczesnego.No i wartosc okolo 40 euro.Tylko czasem nie moge znalejsc.No i sam nie wiem kupic czy nie kupic.Zegar wart takiej ceny czy to bubel wart polowe lub wogole.Narazie zorientowalem sie ze czasem naprawa zegara kosztuje polowe a nawet przekracza wartosc zegara.I jak tutaj wybierac ? Musze zrobic zdiecia tych zegarow ktore kupilem tak z ,,rozpedu,, Tylko odkladam to ,,na pozniej,, bo pewnie jak Wam pokaze to sie okaze ze ... wywalilem pieniadze w bloto.Ale trudno jutro robie zdiecia.Pokoj na zegary mam juz prawie gotowy i pora zaczac zawieszac na scianie.No i czy warto ? pozdrawiam Jeśli i ja mogę coś cichutko podpowiedzieć może faktycznie poczytaj najpierw o zegarach tutaj w klubie jest dużo informacji, są też książki (na początek polecam Dzieje Zegara L. Zajdel), następnie pooglądaj zegary np. na Allegro,E-bay, a dopiero później, kiedy będziesz mógł wyczuć (a to przyjdzie z czasem) co jest wartościowe podejmij decyzję co i za ile kupować. Kiedyś jeden z kolegów klubowych (on już wie który )napisał mi że zajmowanie się zegarami wymaga cierpliwości i zgadzam się z tym.Pozdrawiam i życzę powodzenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #23 Napisano 6 Listopada 2012 Juz od miesiaca ogladam,czytam do 2-3 w nocy siedze na comp :-))) chodze ciagle nie wyspany :-)) Forum tez przegladam.W zdiecia zegarow sie prawie przez lupe wpatruje.I ... jak wchodze na np alegro to patrze na zegar i znowu nie wiem czy wart ceny czy nie.A juz o 2 w nocy to nawet nie wiem czy mi sie podoba czy nie :-)) Troche zartuje ale tych zegarow i modeli jest masa.Dochodza do tego kopie orginalow.A poprzez zdiecie - trudno ocenic. Wlasnie znalazlem strone z wiedenskimi zegarami sciennymi.Bardzo dokladne zdiecia. http://www.mechantiques.com/ViennaClocks.asp Kazdy zegar ma po pare zdiec.Cyferblaty,bokow,ornamentow i.t.d http://www.mechantiques.com/ViennaClocks1.asp moze tez komus sie przyda :-))) pozdrawiam serdecznie i ogladam dalej :-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #24 Napisano 8 Listopada 2012 Pewnie ze antyki sa drogie.Tylko w antykwariatach to osiagaja ogromne ceny.A na np marktplaats (to cos takiego jak polskie alegro( ludzie roznie pisza o zegarach,ktore sprzedaja.Pisze antyk cena okolo 100 euro a ja znalazlem zdiecie takiego samego zegara jako wspolczesnego.No i wartosc okolo 40 euro.Tylko czasem nie moge znalejsc.No i sam nie wiem kupic czy nie kupic.Zegar wart takiej ceny czy to bubel wart polowe lub wogole.Narazie zorientowalem sie ze czasem naprawa zegara kosztuje polowe a nawet przekracza wartosc zegara.I jak tutaj wybierac ? Musze zrobic zdiecia tych zegarow ktore kupilem tak z ,,rozpedu,, Tylko odkladam to ,,na pozniej,, bo pewnie jak Wam pokaze to sie okaze ze ... wywalilem pieniadze w bloto.Ale trudno jutro robie zdiecia.Pokoj na zegary mam juz prawie gotowy i pora zaczac zawieszac na scianie.No i czy warto ? pozdrawiam Cierpliwości, jak wielu Tobie już pisało... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter1965 0 #25 Napisano 8 Listopada 2012 Dodalem zegary.ktore kupowalem tak na szybko :-)) Do galeri tutaj : peter 1965 Prosze powiedzcie,ktore powiesic a ktore postarac sie sprzedac. Pozdrawiam serdecznie :-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach