Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

peter1965

ZEGAR stojacy

Rekomendowane odpowiedzi

A coś więcej np.zdjęcia mechanizmu?? Kwadransowy to na pewno a więcej to nic pewnego. Byłeś na targu dziś ?? nie lepiej na żywo coś upolować ?? ja miałem okazje kupić dwa stojące tylko mnie gabaryty zegara ograniczają do transportu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na targu w turnhout nie bylem bo grypa mnie zmogla.Ten zegar mam kupic dzisiaj w Tilburgu.Zonie sie podoba.Nie maja wiecej zdiec do wyslania przez internet.Tylko nie wiem czy nie wyrzuce pieniedzy w bloto.Dlatego tak Was prosze o pomoc.Umowilem sie ze pojade po niego o 19,00 dzisiaj.

Chca za niego 100 euro.Moze faktycznie to nie tak duzo jak za zegar stojacy ?

bardzo Was prosze o porade.Jeszcze mam czas zeby zrezygnowac.Napisali mi ze zmarla temu komus matka i ze wszystko sprzedaja z mieszkania i nie maja czasu wiecej zdiec zrobic.

pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie ksiazek ustalilem ze jest to napewno westminster zegar stojacy.Natomiast date produkcji .. dalej nie moge znalejsc.Przypuszczam ze nie jest stary.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie Westminster ECS staande klok znalazlem jeszcze taki sam zegar zdiecie

dodaje.

czy ktos moglby mi pomoc ustalic rok produkcji ?

Czy jest on z drewna czy to jakas sklejka ?

:-)))

post-54815-0-77937100-1352113035_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie Westminster ECS staande klok znalazlem jeszcze taki sam zegar zdiecie

dodaje.

czy ktos moglby mi pomoc ustalic rok produkcji ?

Czy jest on z drewna czy to jakas sklejka ?

:-)))

Ciężko coś powiedzieć ale sądze że sklejka skrzynia. Za 100 eu można kupić ładnego stojącego nie współczesny bubel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie tu ANTYKI??? one nawet nie stały obok antyków.Mieszkasz w kraju gdzie jest pełno targów staroci komisów z takimi rzeczami do Belgi masz rzut beretem a szukasz po internecie i znajdujesz z reguły bubel. Nie rozumiem Nie lepiej wydać 100 czy 150 eu a mieć coś naprawdę ładnego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem ze jest targ staroci w Turnhout tam mam jakies 45 km - jest w niedziele.Potem baarlenaasau sa tam hale - widzialem busy z polski.Kupuja meble i wlasciwie jak leci :-)) Tam tez sa zegary.O reszcie nie wiem :-(((

A jak juz cos zobacze to wlasciwie narazie moja wiedza opiera sie na teori.Gorzej z praktyka.Moze mi jakos cos doradzisz ?

Tylko jak doradzic przez internet ?

Maszyny to wiem.Mam np wszystkie numery singera.Po numerze szukam w moich dokumentach rocznik.Sprawdzam stan.Maja byc wszystkie ornamenty.Im mniej ornamentow tym cena w dol.Bez ornamentow nadaje sie na zlom i moze miec 100 lat to nie ma znaczenia.

Meble antyczne to znowu moja zona kupuje.Zreszta teraz juz nie bo nie mamy gdzie postawic :-)))

A z zegarami ?

Jak to wlasciwie jest ?

Czy mozesz mi na forum napisac ?

Czy na e-mail ?

z gory dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko coś powiedzieć ale sądze że sklejka skrzynia. Za 100 eu można kupić ładnego stojącego nie współczesny bubel.

BYLEM WIDZIALEM !!! ladny zegar ale z DALEKA.Z tylu sklejka i byle co.Ale producent VHS i pokazali mi katalog.Cena nowego 550 euro.Nie kupilem. :-))) Dziekuje za dobra rade.Mial Pan racje :-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BYLEM WIDZIALEM !!! ladny zegar ale z DALEKA.Z tylu sklejka i byle co.Ale producent VHS i pokazali mi katalog.Cena nowego 550 euro.Nie kupilem. :-))) Dziekuje za dobra rade.Mial Pan racje :-)))

Robert nie pan na pana trza mieć kasę i wygląd tak mówią :D Za przeproszeniem trzeba się ruszyć w teren peter B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert nie pan na pana trza mieć kasę i wygląd tak mówią :D Za przeproszeniem trzeba się ruszyć w teren peter B)

:-))) OK

To Robert mozesz mi powiedziec ile moge plus/minus zaplacic za ten zegar.Wysylam zdiecia.

Podoba mi sie a jest na licytacji

post-54815-0-69784500-1352151795_thumb.jpg

post-54815-0-80910400-1352151844_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę nie robić wycen na forum :angry:

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.Przepraszam.Tylko jeszcze jestem takim laikiem ze boje sie ze znowu za byle co zaplace duzo.

Dziekuje :-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy sobie jasno, stary dobry zegar nigdy nie będzie kosztował 50 euro.

Zegar stojące, które można ewewntualnie postawić w domu zaczynają się od 300-400 euro.

Tak juz niestety jest i raczej nic tego nie zmieni. :P

Ja wpisałem sobie w wyszukiwarkę "antiek klokken te koop" i zanalazłem wiele interesujących zegarów :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy moglbym poprosic o linki do tych interesujacych zegarow ?

Przynajmniej zobacze jak wygladaja :-))) Moze bede wiedzial co kupic.

Bo wiedza - ,,ksiazkowa,, nie wystarcza :-)))

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pooglądaj sobie aukcje na Allegro, ebay. Domy aukcyjne "na początek" raczej odradzam.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzmy sobie jasno, stary dobry zegar nigdy nie będzie kosztował 50 euro.

Zegar stojące, które można ewewntualnie postawić w domu zaczynają się od 300-400 euro.

Tak juz niestety jest i raczej nic tego nie zmieni. :P

Ja wpisałem sobie w wyszukiwarkę "antiek klokken te koop" i zanalazłem wiele interesujących zegarów :)

I tak I nie co do tych 300-400 eu mogę się nie zgodzić z tobą ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ze antyki sa drogie.Tylko w antykwariatach to osiagaja ogromne ceny.A na np marktplaats (to cos takiego jak polskie alegro( ludzie roznie pisza o zegarach,ktore sprzedaja.Pisze antyk cena okolo 100 euro a ja znalazlem zdiecie takiego samego zegara jako wspolczesnego.No i wartosc okolo 40 euro.Tylko czasem nie moge znalejsc.No i sam nie wiem kupic czy nie kupic.Zegar wart takiej ceny czy to bubel wart polowe lub wogole.Narazie zorientowalem sie ze czasem naprawa zegara kosztuje polowe a nawet przekracza wartosc zegara.I jak tutaj wybierac ?

Musze zrobic zdiecia tych zegarow ktore kupilem tak z ,,rozpedu,, Tylko odkladam to ,,na pozniej,, bo pewnie jak Wam pokaze to sie okaze ze ... wywalilem pieniadze w bloto.Ale trudno jutro robie zdiecia.Pokoj na zegary mam juz prawie gotowy i pora zaczac zawieszac na scianie.No i czy warto ?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że warto :)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie ze antyki sa drogie.Tylko w antykwariatach to osiagaja ogromne ceny.A na np marktplaats (to cos takiego jak polskie alegro( ludzie roznie pisza o zegarach,ktore sprzedaja.Pisze antyk cena okolo 100 euro a ja znalazlem zdiecie takiego samego zegara jako wspolczesnego.No i wartosc okolo 40 euro.Tylko czasem nie moge znalejsc.No i sam nie wiem kupic czy nie kupic.Zegar wart takiej ceny czy to bubel wart polowe lub wogole.Narazie zorientowalem sie ze czasem naprawa zegara kosztuje polowe a nawet przekracza wartosc zegara.I jak tutaj wybierac ?

Musze zrobic zdiecia tych zegarow ktore kupilem tak z ,,rozpedu,, Tylko odkladam to ,,na pozniej,, bo pewnie jak Wam pokaze to sie okaze ze ... wywalilem pieniadze w bloto.Ale trudno jutro robie zdiecia.Pokoj na zegary mam juz prawie gotowy i pora zaczac zawieszac na scianie.No i czy warto ?

pozdrawiam

Jeśli i ja mogę coś cichutko podpowiedzieć może faktycznie poczytaj najpierw o zegarach tutaj w klubie jest dużo informacji, są też książki (na początek polecam Dzieje Zegara L. Zajdel), następnie pooglądaj zegary np. na Allegro,E-bay, a dopiero później, kiedy będziesz mógł wyczuć (a to przyjdzie z czasem) co jest wartościowe podejmij decyzję co i za ile kupować. Kiedyś jeden z kolegów klubowych (on już wie który :rolleyes: )napisał mi że zajmowanie się zegarami wymaga cierpliwości i zgadzam się z tym.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz od miesiaca ogladam,czytam do 2-3 w nocy siedze na comp :-))) chodze ciagle nie wyspany :-)) Forum tez przegladam.W zdiecia zegarow sie prawie przez lupe wpatruje.I ... jak wchodze na np alegro to patrze na zegar i znowu nie wiem czy wart ceny czy nie.A juz o 2 w nocy to nawet nie wiem czy mi sie podoba czy nie :-)) Troche zartuje ale tych zegarow i modeli jest masa.Dochodza do tego kopie orginalow.A poprzez zdiecie - trudno ocenic.

Wlasnie znalazlem strone z wiedenskimi zegarami sciennymi.Bardzo dokladne zdiecia.

http://www.mechantiques.com/ViennaClocks.asp

Kazdy zegar ma po pare zdiec.Cyferblaty,bokow,ornamentow i.t.d

http://www.mechantiques.com/ViennaClocks1.asp

moze tez komus sie przyda :-)))

pozdrawiam serdecznie i ogladam dalej :-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdrawiam

Cierpliwości, jak wielu Tobie już pisało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodalem zegary.ktore kupowalem tak na szybko :-)) Do galeri tutaj : peter 1965

Prosze powiedzcie,ktore powiesic a ktore postarac sie sprzedac.

Pozdrawiam serdecznie :-)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.