Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nuka

Zakup Rolexa

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł86 - stwierdzniem "ktoś trzeci" nie chce zdyskredytować zegarmistrzów serwisowych, niemniej kupując jakiś produkt jako nowy chcesz dostać produkt prosto z fabryki, traktując fabrykę jako najlepszy z możliwych "serwisów". Jeżeli pomiędzy fabryką, a klientem pojawia się ktoś kto ingeruje w przedmiot sprzedaży w znaczącym stopniu, to jest to ingerencja osób trzecich. W najlepszym wypadku zegarmistrza zewnętrznego traktujemy jako równoważny z fabryką, czyli nie zmieniający własności użytkowych produktu. Wierzymy, że dostajemy najlepsze co możemy dostać. To, że zegarek później nie chodzi czasem idealnie i trzeba go regulować jest do przełknięcia, niemniej podświadomie chcielibyśmy dostać zegarek w stanie idealnego wyregulowania. Dopiero usługa serwisowa po 5 latach jest dla nas naturalną potrzebą ingerencji w "dziewiczy" produkt z fabryki, której jakość stosowanych do produkcji materiałów, kontrola jakości wykonania skłoniła nas do zakupu.

To taki wywód teoretyczny. Ja sam dopuszczam mieszanie osób trzecich w zegarku, jeżeli jestem świadomy, że są to osoby kompetentne i mam w tym interes. Nie chce porównywać serwisów Rolexa i Swatch-a, ale hostorie o rysowaniu kopert przez autoryzowany serwis w Warszawie przerażają mnie. Do tego mam doświadczenia z autoryzowanymi serwisami samochodów czy komputerów. Stąd dla mnie autoryzowany serwis nie brzmi jednoznacznie z wykonastwem fabrycznym i jeżeli nie muszę lub nie opłaca mi się to, to unikałbym ingerencji bądz co bądź osób trzecich w kupowany przeze mnie produkt, czym kolwiek by nie był, a zegarkiem jeżeli ingerencja dotyczyła by mechanizmu w szczególności.

Tu jest poruszana wymiana tarczy i co o tym sądzę napisałem poprzednio. Najprawdopodobniej opłacał by mi się zakup, stąd przystał bym na to, ale że nie stać mnie na Rolex-a to nie mam dylematów. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wszystko jest dokumentowane dokładnie itd. to jeszcze jestem w stanie wybaczyć, ale jak wygląda sprawa tych pudeł, o których pisał Irek?

Krystian dokladnie tak , nie ma mozliwosci zebys przez przypadek kupil zegarek z inna tarcza niz planowales

juz nawet zapomnialem ze .....

images-4.jpeg

z100401100401dj2832011box.jpg

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Bardzo inspirujący temat dla kogoś, kto poszukuje wyjątkowego zegarka.

Rolex produkuje około 800 tys zegarków rocznie w związku z czym posiada sieć zegarmistrzow na świecie bo cieżko byłoby taka ilośc czasomierzy serwisowac itp pod jednym dachem :)

Okazuje się, że Rolexy nie są czymś wyjątkowym....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzicie szanowni koledzy, fajnie, że na tym forum zawsze można się czegoś dowiedzieć, w ramach tego ja też wrzucam zdjęcie gwarancji

jak widać na gwarancjach w Wielkiej Brytanii nie ma ani słowa o kolorze tarczy. Widać nie po raz pierwszy firmy zegarkowe stosują różne praktyki w zależności od kraju sprzedaży. Ciekawa historia :)

Co do wyjątkowości marki Rolex, to powiem tak: ja te zegarki lubię, ale chyba z nieco innych powodów niż większość konsumentów :)

Często słyszę opinie klientów: Nie chcę Rolexa bo wszyscy go maja. Muszę przyznać, że jest ich sporo w Anglii. Jeszcze w minionym roku było ponad 130 punktów sprzedaży tej marki. Do końca kwietnia przyszłego roku zostanie tylko nieco ponad 60.

post-31597-0-50147800-1355321550_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.