Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Olga90

Zegarek dla męża

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam nadzięję, żę tutaj ktoś mi pomoże, bo jak na razie brak odzewu z innych portali - a Święta tuż, tuż...

Poszukuję zegarka dla mojego męża - nie mam kompletnie pojęcia o mechanizmach, itd., wiem jedynie, że ma być:

- okrągła tarcza,

- czarny skórzany (ub eko-skórzany) pasek,

- widoczny mechanizm.

Czy jesteście w stanie mi pomóc? Jeśli chodzi o przedział cenowy, to czy znajdę coś dobrego do 500 zł.?

Pozdrawiam serdecznie,

O.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mechanizm ma być widoczny to w tej cenie zbliżamy się w stronę Seiko 5. Solidne dobrze wykonane japońskie czasomierze. Wybór modeli bardzo duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dariusz, coś eleganckiego.

@antiquarius.maximus, zaraz sprawdzę - dziękuję za podpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A biorąc pod uwagę jeszcze te dwa zegarki, czy któryś jest wart polecenia? Timex czy Casio, co lepsze?

- Casio BEM-506L

- Timex T2N294?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ma być widać mechanizm. Casio i Timex to zegarki elektroniczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.Niestety 500 zł nie daje przy mechanicznych dużego wyboru :( Jednak mogę polecić to co mam tj Lorus Automatic Adriaticę Automatic na Claro888(na razie w trzecim roku użytkowania bez problemów i niezła dokładnośc)ale tu cena ok 600zl oraz chiński zegarek Parnis(tego jeszcze nie mam ;) ale może na święta?)Nie wspominam o kilku Orientach bo nie widać mechanizmu zaś co do Seiko 5 to nie moja bajka.Niby fajny,tani niezawodny ale malutki :( 37mm srednicy.Myślę że lepszy wybór w kwarcach i tu pewnie coś bez problemu znajdziesz,Gdyby jeszcze wchodził w rachubę w sportowym stylu to można coś znalezć w zegarkach firmy J,Springs (grupa Seiko podobnie jak Lorus czy Pulsar)Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro co jakiś czas się pojawiąją Auguste Reymondy z edycji TCM ;) Akurat teraz też jest - niebrzydki pilotowy zegarek na ecie 2824, z szafirem, cena z ostatnich aukcji to jakiś 550/ 650, polecałbym ten zegarek, ale fakt, że był kiedyś w sklepie Tchibo, nie wiem, czy to go nie nazbyt obciąża ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spodoba Ci się ten zegarek. W salonie Time Trend kupisz sobie go za ok. 700 zł, zresztą online też można. Ma szafirowe szkło i kwarcowy mechanizm.

post-54206-0-02895400-1353963510.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Lorusy w tym budżecie są świetnym rozwiązaniem, mechanizmy Seiko - zdaje się że te same co w piątkach. Znacznie lepsze wyjście niż Atlantic czy Adriatica. Do tego jak kolega wspomniał, zostanie prawie 150 zł na dokupienie do kompletu 3-4 dobrej jakości pasków, a to spowoduje że zegarek nie prędko się przyszłemu właścicielowi znudzi :)

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie zdecydowanie Lorus (marka Seiko), który pokazał Bartek. Mechanizmy Seiko i rozmiar bardziej dzisiejszy, w przeciwieństwie do małych "piątek".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Lorusy, to faktycznie dość kuszące - dobrze, że ktoś wyżej zwrócił uwagę na to, że Seiko 5 jest dość mały, bo męża to ja mam dużego i mogłoby mu się to zgubić na ręcę. :)

A jak wygląda sprawa z dokupieniem dodatkowych pasków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba wiedzieć jaka jest szerokość pomiędzy uchwytami na teleskop. Prawdopodobnie będzie to 20, 22 lub 24 mm w zależności od modelu. Potem już tylko trzeba się upewnić czy jego długość będzie wystarczająca do zapięcia na ręku po założeniu ;). Kolorystyka powinna być dopasowana do tarczy, kolor klamry do koloru koperty. Dobre paski w cenie ok 50 zł. to np. Reda, Deloy (chociaż tu trzeba wybierać tylko takie miękkie bo twarde obłażą).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.Również planuję sprezentować mężowi zegarek.I proszę o opinie.podoba mi się SEIKO SSBO37.Czy to dobry wybór?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.