Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jfk_2008

Junkers Bauhaus 6060-5 czy Zeppelin LZ129 Hindenburg?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jednak jakiś szwajcar?

post-45319-0-77356700-1356434442_thumb.jpg

post-45319-0-53453500-1356434570_thumb.jpg

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne zegary. Jeśli Ci się podobają, to śmiało kupuj. Będą się świetnie prezentować na ręce :) Ja bym nie szukał nic innego, skoro te Ci się podobają. To solidne czasomierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos na Zeppelina, bardziej delikatny i smaczki zgodne ze stylem.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Zeppelin. Zreszta mam jednego zepka i przyznam ze to solidne i wdzieczne sikory.

Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście też bardziej bym się skłaniał ku Zeppelinowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junkers. Tarczę ma "spokojniejszą"

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod względem wizualnym to dla mnie zdecydowanie Junkers - zepelin traci indeksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ju,bo ma lumę :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybrałbym Zeppelina :)

cessante causa, cessat effectus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się na technikaliach, ale Zep jest piękny. Junkers jest zbyt... bauhaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junkers ... Mniej się dzieje na tarczy

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junkers i Zeppelin są w porównywalnej cenie - po około 1,7 tys. PLN i mają na pokładzie dokładnie ten sam mechanizm. Chodzi o to, czy warto tyle zapłacić za zegarek zrobiony na Miyota 9100 i nie poszukać jakiegoś szwajcara.

Steinhart Marine Chronometer Roma, Revue Thommen Wall Street, Atlantic Seacrest Chrono,  Ticino Marine, Tisell Bauhaus, Classic Rodina Automatic Arabic (Black Dial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak. To w zależności, czy jest ważne dla Ciebie by na tarczy był napis "SWISS MADE". To naprawdę dobre i niezawodne zegarki, ale oczywiście można znaleźć w tej cenie coś na szwajcarskim werku. Nie przychodzi mi w tej chwili coś o podobnej stylistyce, bo pewnie o to Ci chodzi. Jak mi się przypomni to wyślę namiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat miyotka 9100 to bardzo dobry mechanizm - śmiem twierdzić, że technicznie bardziej zaawansowany od Ety2824 która znalazłaby się w konkurencyjnym cenowo szwajcarze (dodatkowo konkurencja nie będzie miała rezerwy chodu). W moim odczuciu te zegary na pewno są warte swojej ceny - sam chyba jednak poszedłbym w kierunku Junkersa.

Niedoścignionym wzorem jednak jeżeli chodzi o bauhaus jest dla mnie MaxBill - w sumie niewiele drożej w wersji podstawowej od pokazanych tutaj modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max Bill też niezły, ale sporo droższy od Zeppelin i Junkers (najtaniej znalazłem za trochę ponad 2,3 tys.).

Zwracają uwagę jeszcze dwa modele Junkersa i Zeppelina (też za około 1,7 tys.).

post-45319-0-20915600-1356515056.jpg

post-45319-0-17424600-1356515150_thumb.jpg

post-45319-0-52979800-1356515169_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc po kolekcji która masz w podpisie - brałbym Maxbilla albo Junkersa z pierwszego postu (bo nie jest tak mocną inspiracją Junghansa i ma własny styl przez rezerwę chodu) :).

Ew. jak chcesz bardzo budżetowo to są za śmieszne pieniążki świetnie wykonane orienty w podobnym stylu

480869d1346692193-1-vorstellung-orient-fer24005w-klassisches-design-orient4.jpg

Choć IMO maxbill to maxbill ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych wszystkich co pokazałeś to wybrał bym Max z pierwszego postu.

Jeśli Ci się podoba to nie szukaj "zamienników" bo i tak do niego wrócisz. Tak przeważnie bywa.

...Choć IMO maxbill to maxbill ;)

Dobrze prawisz

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem jeszcze Zeppelina w wersji budżetowej (199 EUR), pomimo że to również automat:

http://www.junkers-s...-821A-mit-Datum

Cena jest bardzo atrakcyjna, bo to nadal made in Germany, w przeciwieństwie do Ingersoll (German Designe).

np. taki (w cenie 249 Euro):

http://www.timeshop2...-automatik.html

post-45319-0-84892800-1356546902_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.