Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mirek 1969

gerlach kompresor

Rekomendowane odpowiedzi

witam.czy wie kto może kiedy wyjdzie polski gerlach kompresor i mniej więcej jaka cena będzie tego zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba się udać na forum miłośników zegarków chińskich, tam wszystko jest.

Lubię zegarki jak konie owies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co w tym zegarku jest polskiego?

czas nie chodzi spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w końcu ma to być chiński czy polski.bo jak chiński to już mi smak na niego przeszedł. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w końcu ma to być chiński czy polski.bo jak chiński to już mi smak na niego przeszedł. :D

Gerlach sygnowany jest jako "Made in Poland" ale wiele jego elementów jest made in china ( z reszta już wiele było o tym mówione jeśli chodzi o współczesne "polskie" zegarki ) . a więcej jest info o Gerlachach na chińskim forum bo zapewne jest tam więcej miłośników tych zegarków (także Gerlach robił wersje limitowana dla tamtego forum) .

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gerlach robi też limitke dla tego forum http://zegarkiclub.p... 303__st__1280

Szwajcarskim zegarkom wystarczy ,że 50 % wartości pochodzi ze Szwajcarii,może i u nas czas przyjąć takie normy?

Gerlach oczywiście jest składany w Polsce ,więc jak najbardziej zasługuje na "Made in Poland".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.czy wie kto może kiedy wyjdzie polski gerlach kompresor

Pytanie kiedy będzie nie ma na razie sensu. Jedyne sensowne pytanie, jakie można w tej chwili zadawać, to czy będzie.

Tak więc nie ma się co gorączkować ;)

Kompresor ma być w tym roku.

303 miał być w zeszłym roku. Zapłaciłem za niego 59% zaliczki, a mimo to nadal nie zadaję sobie pytania kiedy będzie, tylko wciąż jeszcze: czy będzie?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gaudi - tyle polskiego ile w innych "polskich firmach" ;). Jest Polski pomysł, tu są składane i regulowane. Komponenty są robione w różnych miejscach. Ot, jak większość producentów to teraz robi. Kompresor też jest zegarkiem, którego jestem ciekaw - chociaż póki co wiemy, że będzie w 2013 i tyle.

@Taktic - chyba ostatnio się coś w 303 ruszyło. Tzn, nie śledzę wątku na bieżąco, gdyż zegar ten nie jest w moim kręgu zainteresowań - ale chyba coś się dzieje, bo na CW ostatnio coś chłopaki w nadgarstkowym temacie pokazywali. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

303 miał być w zeszłym roku. Zapłaciłem za niego 59% zaliczki, a mimo to nadal nie zadaję sobie pytania kiedy będzie, tylko wciąż jeszcze: czy będzie?

przykre... a zaliczkę zwrócą w razie czego? z odsetkami;)

to jakaś lipa, a na pewno mało poważne zachowanie - żadnej wieści od tego czasu?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żadnej wieści od tego czasu?

Wieści zaczęły się sypać jak z rękawa tuż po tym jak napisałem powyższego posta. Temat 303 jest tutaj -> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/73483-g-gerlach-dywizjon-303-ii-etap/page__st__1380

Podejrzewam że swoim postem sprowokowałem koordynatorów do podania informacji na ten temat ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, luz. O kolegach z Gerlacha można pisac dużo, ale na pewno nie są złodziejami ;). A opóźnienia w takich projektach zawsze są - coś zawsze powyłazi. Najgorzej, jak coś dużego wylezei juz po sprzedaży, jak w Fokach. Potem robi sie wielka grupa wsparcia oczekujących na powrót swoich zegarków ;)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, luz. O kolegach z Gerlacha można pisac dużo, ale na pewno nie są złodziejami ;). A opóźnienia w takich projektach zawsze są - coś zawsze powyłazi. Najgorzej, jak coś dużego wylezei juz po sprzedaży, jak w Fokach. Potem robi sie wielka grupa wsparcia oczekujących na powrót swoich zegarków ;)

nikt ich od złodziei nie wyzywa;) tylko trochę smutne zaplacić i ... czekać... nie wiadomo ile:(

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale skoro już poruszono kwestię zwrotu zaliczki z odsetkami ;) ...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas oczekiwania to problem wielu projektów.... Dotyczy to 303, dotyczyło limitowanek Stenka, dłużej czekaliśmy na CW na foki. Taki urok projektów robionych od zera. Zobaczymy jak pójdzie teraz limitka z Wusa na którą się chce zapisać.. Ale chyba wszyscy mam w czym chodzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba Kolegę pogięło! na imprezę drugi raz w tym samym zegarku ;) ???

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba Kolegę pogięło! na imprezę drugi raz w tym samym zegarku ;) ???

hehe naprzykład drugi raz na studniówkę ;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A opóźnienia w takich projektach zawsze są - coś zawsze powyłazi.

Ogólnie jest tak, że entuzjazm prawie zawsze przerasta rzeczywistość. G.Gerlach 'sypie' wieloma projektami zaplanowanymi na przyszłość, i to działa na wyobraźnię. Rzeczywistość 'wykonawcza' natomiast jest taka raczej zbliżona do innych firm, powstałych mniej więcej w tym samym czasie (Copernicus, Xicorr..) czyli około dwa projekty zrealizowane. Kiedyś przedstawiono nam coś w rodzaju "mapy drogowej", z której wynikało że w 2012 roku na rynku będzie siedem czy osiem niezależnych modeli G.G. W rzeczywistości są dwa (Dzik/Sokół liczę jako jeden model w dwóch kolorystykach) projekty, w tym jeden jeszcze nie do końca szczęśliwie zakończony (coś nie tak z bezelem Foki). Być może rzeczywiście w lutym będzie gotowy 303 + może jeden model pokrewny, w tej samej kopercie. Pożyjemy, zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przeczytaniu tego wątku postanowiłem sprawdzić co nowego w Gerlachu i proszę kolejny projekt RWD 6. Moim zdaniem bardzo ładny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RWD 6 podobnie jak Batory są na indywidualne zamówienia. Gerlach robi ich limitację, jak dobrze pamiętam to po 50 szt. Może coś się później dorobi... pożyjemy - zobaczymy.

Mnie to osobiście Batory i Dywizjon 303 kręci - rewelka się prezentują projekty. ciekawe jak na żywo:]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie limitacje? Batory i RWD to seryjne projekty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co to takiego:

Dywizjon 303: http://gerlach.org.p...e/dywizjon-303/ - PS na dole stronki

jak to wytłumaczysz?

Kolega ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem :P

303 - limitka, projekt zamknięty

Batory - bez limitu

RWD - bez limitu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wypraszam sobie :D

w przypadku Dywizjonu sie nie pomyliłem :P

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No... tylko jeszcze liczba tej limitacji jest do ogarnięcia, wszystko jest na forum ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.