Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaa, zapomniałem. Może rzeczywiście jeszcze rozważyc ta Stowę, cos na bazie Mariny. Zakładając, że nie będzie to tak tani klubowiec jak poprzednia Stowa to może i nie będzie niedoróbek o jakich wczęsniej pisało kikla osób. Byłaby to jakas alternatywa jakby np. Schaumburg odmówił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak ktos ma jakies dojście, to może popytać w Union, Nomos lub Muhle Glashutte ;)

Waćpan , raczysz żartować :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba na końcu widac emotikonka :) Aczkolwiek człowiek czesto żyje nadzieją :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nomos Orion Datum chodzi mi caly czas po glowie - nie mialbym nic przeciwko limitowanemu - bylby czyms miedzy garniturowcem a casuelem ze wzgledu na date i nieco wieksza koperte (..od modelu bez daty).

Przyszedl mi do glowy jeszcze jeden pomysl co do tematu limitki (hmm..) kiedy "wywolywalem" jakies stare zdjecia..

Otoz jako ze mamy reprezentanta Schaumburga na forum a za tym dobry kontakt z producentem i jako ze producent ma ciekawego Moona a takze jednowskazowkowce w swoim sortymencie przyszlo mi do glowy zeby ten fakt wykorzystac i zaprojektowac jednowskazowkowca z komplikacja faz ksiezyca.

Jako inspiracja moze nam na przyklad posluzyc zegar ratuszowy..

ratuszowy4.jpg

ratuszowy1.jpg

Popatrzcie jaki ten ksiezyc grozny a slonce chyba zjadlo kwasna cytryne.. :)

ratuszowy2.jpg

ratuszowy3.jpg

Nie wiem czy bylo by zainteresowanie takim projektem; mnie by przynajmniej cos takiego odpowiadalo. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba nie w tym budżecie o jakim teraz dyskutujemy :) Mysle, że taki projekciek, o ile wogóle byłaby sznasa na jego realizację, to szarpnąłby każdego pewnie na conajmniej 10k :( Wystarczy zobaczyc ile Moony kosztują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako inspiracja moze nam na przyklad posluzyc zegar ratuszowy..

Wolę oglądać oryginał i mam taką możliwość codziennie. :P

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLW - Możesz mi wierzyć lub nie ale miałem dokładnie ten sam pomysł, przechodząc ostanio rynkiem we Wroc. Ten nasz zegar ma niesamowity klimat chodź jak widać po zdjęciach wymaga już renowacji ( z daleka tego nie widać..wygląda idealnie ) . Pomysl fajny ale aby taki pomysł wyszedł w dodatku był w dobrej jakości to zegarek faktycznie musiałby się zamknąć w okolicach 8-10 tys . Nie znam forum na świecie ( prócz Purist ) które robiło tak drogie zegarki klubowe. Generalnie kłuci się to z ideą zegarka klubowego który powinien być dostępny finansowo dla swoich członków a nie tylko dla elity. Dla elit jest światowe forum Purystów tam takie projekty mają szansę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego zejdźmy Panowie na ziemie i wracajmy do tego co obecnie mamy na tapecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajny pomysł. Może kolega Dmn uwzględniłby to w swoich wizualizacjach i zobacyzmy jak sie będa prezentowały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JLW - Możesz mi wierzyć lub nie ale miałem dokładnie ten sam pomysł, przechodząc ostanio rynkiem we Wroc. Ten nasz zegar ma niesamowity klimat..

:)

Ciekawe ilu chetnych trzeba by bylo do takiego projektu zgromadzic i czy producent by sie na cos takiego zgodzil no i ile by taki limitowany zegarek - niekoniecznie klubowy - kosztowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, ze coś w tym stylu mógłby wyprodukować np. Chronos-Art. . Jak wspominałem jako klubowiec odpada, chyba, że na jakąś rocznicę w małej limitacji ( tak jak Dornbluth). Natomiast jako poboczny projekt zrzeszający osoby zainteresowane oraz takie które liczą się z tym, że koszty mogą być wysokie jest to dobry pomysł....mógłby być nawet to projekt międzynarodowy. Z chęcią mógłbym coś takiego poprowadzić. Trzeba by było jednak trochę zmienić metody działania przy takim projekcie. Tzn najpierw stworzyć projekt i go dopracować a potem szukać producenta który się podejmie. To zajmie więcej czasu ale mocno konkretne zapytanie może pomóc zainteresować mocniejsze marki na rynku taką produkcją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kolego QV, możeby tak założyc odrębny watek dot. takiego projektu i zobaczy się na ilu chętnych mozna liczyć :) A tu wrócmy do realu, czyli do naszego budżetowego klubowca ze stajni Catorex/Schaumburg/? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

van der Klauw mógłby coś takiego zrobić, jeden z jego zegarków:

astrolabium_large_6_12.jpg

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, ale myślę, że my chcielibyśmy coś bardziej czytelnego użytecznego...ale jednocześnie z polotem. Wrocławski zegar jest naprawdę wdzięcznym wzorem :-) . Moim zdaniem w przypadku gdy chcemy zegarek nawiązujący do zegarów wieżowych to musimy pomyśleć o tym że musi on być większych rozmiarów. Myślę, że 43mm to minimum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro byla mowa o Schaumburgu..

756663d1341596533-any-non-omegas-have-you-fired-up-lately-schaumburg_moon_landscape_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

van der Klauw mógłby coś takiego zrobić, jeden z jego zegarków:

astrolabium_large_6_12.jpg

:D

Rewelka, może i malo czytelny ale zegarek z.....isty :)Tp co, zmieniamy koncepcje zegarka klubowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro byla mowa o Schaumburgu..

756663d1341596533-any-non-omegas-have-you-fired-up-lately-schaumburg_moon_landscape_1.jpg

Proponujesz go na klubowca :) Zegarek świetny ale kosztuje grubo ponad 20k. Ja wcześniej pisałem żeby chociaz od tego modelu wykrzystać sama kopertę, ewent. ceferblat zrobić cos w temacie jak w modelu Moon Galaxy, niebieskiej z motywem nieba. Ale nie wiem czy to możliwe a jeżeli nawet to do jakiej kwoty byśmy doszli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przy okazji, Dmn jak Ty to widzisz , żeby na bazie modelu C'Attitude na dole dodac ta mała sekundę z data ( podobnie jak w tym pokazywanym TH carrera) w taki sposób, żeby wcinała się w ten środkowy element z fakturą. Mysle, że mogloby to fajnie wyglądac. Wyrzucic logo, zostawic maly napis Catorex 1858. Pokusisz sie o jakis renderek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ode mnie w temacie Schamburga - usunąłem fakturę z koperty - teraz bardziej przypomina polerowaną chociaż to jest rysunek więc raczej ciężko za-imitować w ten sposób polerowany metal ale nie o to chodzi - koperta jaka jest w oryginale każdy widzi a pracujemy głównie nad tarczą więc:

sch7.jpg

i tył na szybko - mechanizm tylko trochę naprostowałem perspektywą więc dlatego trochę pokraczny ;)

sch72.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebieski mechanizm do tej tarczy pasuje moim zdaniem bardzo słabo. Kolorowe jarmarki :-) . Sama tarcza fajna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem fajny, tylko wg Mnie, skoro mamy niebieski mechanizm, to na tarczy dałbym więcej akcentów też w niebieskim, no nie wiem, może wskazówki, może tarczka małej sekundy, indeksy i wtedy chyba jednak odpuściłbym złoty kolor. A może tez pasek granatowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niebieski mechanizm do tej tarczy pasuje moim zdaniem bardzo słabo. Kolorowe jarmarki :-) . Sama tarcza fajna.

To mam na myśli. jeżeli tarcza w tym stylu to mechanizm raczej klasyczny a nie niebieski. A jeżeli mechanzim ten to tarczę troche trzeba "przekolorować" ;) Takie jest bynajmniej moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie niebieski werk z tym pomarańczem/różem się kłóci. Przy niebieskim werku szedłbym bardziej w kierunku takiej kolorystyki:

Ulysse-Nardin-Blue-Sea-Ref-263-97LE-3C.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.