Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sleza

zegarek klubowy 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Gość norbie

Carlito ma 100% racji. Ten kolor ma potencjał. Sądzę, że gdy przeminie już moda na niebieskie zegarki, to wśród garniturowców i kazualowców zacznie się era wiśniowych wariacji na tarczach. Z naszym forumowcem bylibyśmy jednymi z pierwszych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito ma 100% racji. Ten kolor ma potencjał. Sądzę, że gdy przeminie już moda na niebieskie zegarki, to wśród garniturowców i kazualowców zacznie się era wiśniowych wariacji na tarczach. Z naszym forumowcem bylibyśmy jednymi z pierwszych ;)

Coś w tym jest co piszesz :-) . Taka ciemna wiśnia była stosowana w dawniejszych czasach i myślę, że prędzej czy później moda na nią znowu powróci...kwestia czasu.

Kolor TANGO:

870121.png

Kolor KARMINOWY:

841839.png

BURGUND:

600201.png

BORDO:

800000.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mógłbym coś od siebie, to proponowałbym soczysty wiśniowy, byłby to zegarek inny niż wszystkie, niepowtarzalny. Moim zdaniem koncepcja z takim kolorem tarczy byłaby super.

Użyjcie wyobraźni :

post-27475-0-44524900-1369502642.jpg

Jak dla mnie miazga.

I to jest proszę Państwa słuszna droga.

Szarą mamy rzeczywistość w Polsce, więc zegar powinien być żywy i sprawiać by mordka nam się cieszyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też optowałbym za wiśnią. .

Szczęśliwi Czasu Nie Liczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za szara ale innego koloru nie wykluczam, zobaczymy jak to będzie wyglądało na renderach. Obawiam się tylko, że taki kolorek bardziej pasuje do kopert w stylu jak Heuer Autavia, takich vintydżowych, lekko przedłużanyuch a nie klasycznych jak w tym C'Vintage ( bo wg Mnie pomimo nazwy ma on nowoczesny kształt :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram wiśnię, głownie dlatego, że to coś w miarę nietypowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie miałem zegarka w odcieniu wiśniowym z ciekawością czekam na grafikę.

Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wstępnie też jestem zainteresowany. Kolor wiśniowy do mnie mniej przemawia, zobaczę jak będzie wyglądał na grafice. Mój głos oddaję na biel, ew. kawa-brąz. Jeśli koperta będzie w kolorze złotym to odpadam. Przeklikałem kilka stron w tył, ale ciężko mi wywnioskować na czym stanęło - mamy już wybraną kopertę, wskazówki, mechanizm? Czy ktoś może podsumować temat i przedstawić co już ustalono a nad czym jeszcze trzeba się zastanowić i do kiedy?

Kupię garniturowca z jasną tarczą, 38mm-41mm, do 5k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt też nie powiedział , że tarcza musi być cała w jednym kolorze :-)

Poniżej przykład wiśni z beżem:

gallery_26467_715_184200.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko zrobiłem takie wariacje ( w Paincie więc proszę o wyrozumiałość :P ) :

Zajmują dużo miejsca więc trzeba cierpliwości aby się wczytały.

zqazzz.jpg

zezlotem.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek w jednym kolorze będzie " poważniejszy ". Czy można by prosić o dwa rysunki obok siebie - taki jak powyżej i w jednym kolorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Michał, własnie miałem edytować posta ale mnie wyręczyłeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Przydałyby się porządne rendery różnych wersji kolorystycznych. Doceniam wysiłek QV, ale te w Paint słabo wyszły :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając aspekt jakościowy rendera w paincie , to zestawienie kolorystyczne jest dla mnie bezpłciowe .Gryzie się ta ,,beżowa -kawa z mlekiem,, (?) z tą wiśnią.

Wydaje mi się zasadnym stworzenie trzech renderów w różnymi kolorami,proponowanymi wcześniej i szybka dyskusja na którym kolorze opieramy projekt.

Tylko kto to zrobi ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cattin-cie1.jpg

Zarobiony jestem strasznie, ale coś tam udało się zrobić, bez szaleństw na razie, ale widać koncepcje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te Twoje rendery to normalnie jak zdjęcia :o :o . Mi się podoba ;-) Ale na to zdjęcie trzeba patrzeć pod odpowiednim kątem na monitorach LCD bo potrafi przekłamywać :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualizacja zwala z nóg. Dzięki Dmn. Jako zwolennik ciemnoczerwonego, wiśniowego od samego początku chciałbym jednak podpytać jaki to kolor. U mnie wygląda raczej na brąz. Myśląc o wiśniowym miałem na myśli czerwień czystą choć ciemną, a nie jaskrawą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualizacja zwala z nóg. Dzięki Dmn. Jako zwolennik ciemnoczerwonego, wiśniowego od samego początku chciałbym jednak podpytać jaki to kolor. U mnie wygląda raczej na brąz. Myśląc o wiśniowym miałem na myśli czerwień czystą choć ciemną, a nie jaskrawą.

No i się zaczęło.....

Jak faceci wezmą się za wybieranie odcieni to nic dobrego z tego wyjść nie może :D . Każdy ma inny monitor, ogląda obraz pod innym kątem i w dodatku faceci mają ułomne postrzeganie odcieni :D .

U mnie jest Burgund, dojrzała czereśnia. Brązu nie zanotowano.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały update, jeśli chodzi o kolor, to zapewne każdy widzi trochę inny, wszystko zależy na czym kto siedzi i jak ma ten monitor skalibrowany ;)

cattin-cie2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mały update, jeśli chodzi o kolor, to zapewne każdy widzi trochę inny, wszystko zależy na czym kto siedzi i jak ma ten monitor skalibrowany ;)

Mam tego świadomość, ale wiem też jak wyglądają w naturze rzeczy, które widziałem na swoim monitorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.