Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
John Time

ATLANTIC - oryginalny czy nie - zapytania wszelkie

Rekomendowane odpowiedzi

i jeszcze malowanka, ale ten kolor - czy był taki czy to nieokiełznana twórczość szalonego restauratora, bo o to właściwie pytam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie o to chodzi jaka jest konkretnie ta tarcza, bo ta jest malowana (a sprzedawca jasno określił ją jako brązową), a czy były brązowe produkowane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

O ile pamiętam, to wszystkie "ciemne" tarcze z logo Atlantic Worldmaster są malowane. Ale niektóre (te bez napisów) chyba dość dawno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile pamiętam, to wszystkie "ciemne" tarcze z logo Atlantic Worldmaster są malowane. Ale niektóre (te bez napisów) chyba dość dawno

mówiąc malowana miałem na myśli "malowanka odnawianka" - jak rozumiem Ty mówiąc "ciemne" też masz na myśli późniejszą ingerencję we właściwy kolor tarczy, który nic wspólnego z oryginalnym nie ma - podsumowując, sądzę, iż nie było tarcz brązowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarczę pomalował ławkowcem.

Też tak umiem.

Najmilsza chwila poranka - Atlaś, Poljot czy Delbanka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak zostałeś zaskoczony,chińskie rączki podrobią nie tylko rolexa <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Prawdziwe cacko widziałem kiedyś na Kole.

Za jedyne 400 mogłem zanbyć (o ja głupi !!!) takie cóś, ale w kwarcu !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tu masz mechanika,prawie ideał.może będzie taniej jak 400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

A widzieliście na deklu, że to oryginalny atiantic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak jest sygnowana koronka,może chińskim znakiem-A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami jak ludzie licytuja takie cacka ;) to mysle sobie, ze potrzebny jest im jakis trybik, koronka, koperta ....

ale tu ???? nic sie z tego nie da uratowac i jeszcze 81 zl ? :))))

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe chińskie rączki potrafią dużo. O ile robią swoje Rolnixy i inne watch`e i je po swojemu nazywają to wszystko OK i jestem w stanie zrozumieć przypadkowe podobieństwo do oryginałów czy podobne wzornictwo, ale najbardziej mnie wkurza, ordynarna podróba, bez względu na jej jakość i doskonałość. I na równi z nimi neguję kupujących " Fake watches are for fake people"

post-57210-0-44192000-1362432747_thumb.jpg

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasadas-popieram!

Aż mi się włos jeży na głowie jak patrzę na te foty powyżej! A jeszcze bardziej mi się jeży jak widzę, że ludzie to kupują..

It's a question of time...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filozofia hasła " Fake watches are for fake people" IMHO nie dotyczy tylko zegarków , ale wszystkiego co nas otacza, a właściwie naszego stosunku to wszystkiego co nas otacza. Posiadanie "rzeczy" na określonym poziomie oparte powinno być na indywidualnych preferencjach i oczywiście możliwościach, a nie próbie oszukiwania rzeczywistości. Nie chciałbym zbytnio rozpisywać się o moralnym aspekcie tego problemu (czy znajdzie się ktoś kto chciałby mieć np. wypasioną furę z atrapami poduszek powietrznych, dębowe drzwi z topolowego drewna, a może "podrobione" dzieci, ) ale chodzi mi o powszechną negację zarówno tych którzy produkują czy też sprzedają podróbki i tych którzy je nabywają lub starają się usprawiedliwić takie postępowanie.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda już po aukcji, ale doświadczenia nigdy dość i może warto zapytać. Atlantic Worldmaster z lat 70-tych, mechanizm 21 kamieni Unitas. Do ostatniej chwili wahałem się czy licytować, ale ostatecznie zniechęciło mnie logo (szczególnie literki T,L) - choć bardzo możliwe, że to wina zdjęcia oraz koronka z innego modelu. Link do aukcji:

http://allegro.pl/olbrzymi-atlantic-worldmasrer-z-lat-70-idealny-i3067201645.html

9b2e9d55e3cc6aaemed.jpg

6dae2a7619b97f85med.jpg

Koledzy, co Wy na to? Oryginalny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi