czerralf 28 #976 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Janek wielkie dzieki za post. . Bardzo pouczajace. . Jeszcze raz dziekuje. Czy lufa moze pochodzic tez z karabinu, czy ktos nanosl oznaczenia na lufie juz po przerobkach? MOD: Zmierzylem srednica lufy to 21,70mm - w/g tablic od ciebie wskazuje na kaliber 16? Edytowane 23 Marca 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #977 Napisano 23 Marca 2014 Widok z wakacji 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #978 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Janek, mimo ze posiadam pozwolenia na polowanie, nie strzelam do zywych zyjatek. . Upolowalem kiedys takiego kosiarka do trawy . Edytowane 23 Marca 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #979 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Zeby dokladnie Ci odpowiedziec musze widziec zdjecia otworu z gory lufy ,haki pod lufa ,musisz ja odkrecic oraz punce jakie sa nabite pod lufa zrob makro jak sie da.Moze byc tak ze ktos wypilowal otwor w lufie do naboju lefosza itd.Wieczorem pokaze moja strzelbe walowa jak zrobie fotki. Edytowane 23 Marca 2014 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #980 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Rano chodzily kolo kortu tenisowego wiec zrobilem fotke.Lufa typowa od lefosza musi miec delikatne podtoczenuie wewnetrzne okolo 2 mm zeby sie schowal kolnierz luski przy zamykaniu .to takie powiekszenie srenicy wewnetrzen lufy na jej poczatku pray baskili.A tego zwierza nie ziudentyfikowalem wielki jak bobr ale ogon szczura i bardzo wolny. Edytowane 23 Marca 2014 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #981 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Jak jest gdzis woda- to moze wydra, slabo widac . - tu tez slabo widoczne numerki pod lufa Ps Kolekcja Fibo imponujaca-fajnie ze zbieracie roznosci Edytowane 23 Marca 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #982 Napisano 23 Marca 2014 Dzięki . To tylko malutki wstęp do kolekcji . Taki awatarek...Niestety, nie zbieram carskiej Rosji, miałem kilka pułków i szkół, ale powymieniałem, by jakąś dyscyplinę zbioru utrzymać. Broni palnej nigdy nie kolekcjonowałem, mam tylko czuja, wynikającego z uczestnictwa w tym samym dziale militariów. Kiedyś zaplątał mi się duży rewolwer na nabój Lefoszeta, z legendą powstaniową, ale też poszedł za kilka odznak . A strzelba ciekawa i fajna. Jak się mieszka w normalnym miejscu, to można się takimi cieszyć. U nasz ostatnio skonfiskowali o 6 rano przekrój poglądowy AK47 . Sprawa w toku.Pamiętam moje osłupienie, gdy w Stockholmie, w latach osiemdziesiątych, w normalnym antykwariacie zobaczyłem ze dwieście karabinów do kupienia, w tym polskiego kawaleryjskiego Mausera z Radomia. I nie mogłem go stamtąd zabrać... A w Wiedniu nawet pewien sklep handlował amunicją do wszelkich strzelających wynalazków, z trzpieniowymi włacznie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #983 Napisano 23 Marca 2014 Dzięki . To tylko malutki wstęp do kolekcji . Taki awatarek...Niestety, nie zbieram carskiej Rosji, miałem kilka pułków i szkół, ale powymieniałem, by jakąś dyscyplinę zbioru utrzymać. Broni palnej nigdy nie kolekcjonowałem, mam tylko czuja, wynikającego z uczestnictwa w tym samym dziale militariów. Kiedyś zaplątał mi się duży rewolwer na nabój Lefoszeta, z legendą powstaniową, ale też poszedł za kilka odznak . A strzelba ciekawa i fajna. Jak się mieszka w normalnym miejscu, to można się takimi cieszyć. U nasz ostatnio skonfiskowali o 6 rano przekrój poglądowy AK47 . Sprawa w toku.Pamiętam moje osłupienie, gdy w Stockholmie, w latach osiemdziesiątych, w normalnym antykwariacie zobaczyłem ze dwieście karabinów do kupienia, w tym polskiego kawaleryjskiego Mausera z Radomia. I nie mogłem go stamtąd zabrać... A w Wiedniu nawet pewien sklep handlował amunicją do wszelkich strzelających wynalazków, z trzpieniowymi włacznie...U nas bez pozwolenia nie mozna miec nic. Tez konfiskuja jak masz dobrego sasiada. Kazdy najmniejszy nozyk, pukawke trzeba rejestrowac. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #984 Napisano 23 Marca 2014 Haki na spodzie lufy nie przypominaja tych stosowanych w lefoszkach i nie pasuja do systemu ryglowania.Takze albo ktos dorobil do lufy od lefoszki haki zeby byla na stale ale to sie mija z celem bo jak ja ladowac .Bo tak z a kazdym razem lufe odkrecac czy wyjmowac zeby naladowac to bezsens>No ale wartosc wizualna sie liczy jesli Tobie sie podoba>Tak to mogla byc wydra ,w poblizu jest woda. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #985 Napisano 23 Marca 2014 Haki na spodzie lufy nie przypominaja tych stosowanych w lefoszkach i nie pasuja do systemu ryglowania.Takze albo ktos dorobil do lufy od lefoszki haki zeby byla na stale ale to sie mija z celem bo jak ja ladowac .Bo tak z a kazdym razem lufe odkrecac czy wyjmowac zeby naladowac to bezsens>No ale wartosc wizualna sie liczy jesli Tobie sie podoba>Tak to mogla byc wydra ,w poblizu jest woda. Tak Janku. Bardzo tobie dziekuje za informacje. W zasadzie to nie liczylem ze to jakas super bezcenna pukawka. Fajnie wyglada na scianie- a temat tez sie rozwinal ciekawy . No i fajnie by zobaczyc twoj karabin- strzelbe. Pozdrawiam R. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #986 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Dokladniej oczyscilem lufe z nalotu- miejsce przy mocowaniu haka: - wydaje mi sie ze widnieje koncowka numeru 506 zdjecie spodu stopki: Bron mogla kiedys stanowic calosc?. Jednak zostala przerobiona-tak mnie sie wydaje. Edytowane 23 Marca 2014 przez czerralf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #987 Napisano 23 Marca 2014 (edytowane) Jest to niewykluczone...Moja walowa z celownikiem szczelinowym bez kurka [/ lefoszka przerobka dla klusownikow typowa lefoszka 16 system ryglowania w Lefaucheuxurl] Edytowane 23 Marca 2014 przez janekp 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #988 Napisano 23 Marca 2014 Jedna z moich ladniejszych: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #989 Napisano 23 Marca 2014 Kolejna pojedyncza tez 16 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #990 Napisano 23 Marca 2014 No pieknie Janek. Z tych to nie postrzelamy. . Ale jak tak dalej to na Cara Wlada jazda..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #991 Napisano 23 Marca 2014 Tak to byly dobre czasy przed ustawa jeszcze .... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #992 Napisano 24 Marca 2014 Nastrojony nową szatą graficzną forum, przypomniałem sobie pewną starą balladę: Świetna i jak tematycznie ilustrowana. Uśmiałam się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #993 Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) "Pewien murzyn, któremu zachwalano cywilizację europejską powiedział" ....... Co powiedział można przeczytać w mojej galerii:https://picasaweb.google.com/109500165964876863196/MOdyZawodowiecPismoZ1935I1936RokuFragmentyDotyczaceZegarmistrzostwaCiekawostki?authuser=0&feat=directlinkJest też tam tekst o historii zegarów, ale u Maryny o tym nie wolno pisać. A na zachętę:Wierszyk Leona Łuskino o pomysłowym kmiotku z pisemka Młody Zawodowiec z 1936 roku. http://bibliotekapiosenki.pl/Luskino_Leon Edytowane 25 Marca 2014 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #994 Napisano 29 Marca 2014 Dla tych z SosnowcaP. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
itor 7 #995 Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 29 Marca 2014 przez kulabambula 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amroziuk 98 #996 Napisano 31 Marca 2014 (edytowane) Pamiętajcie aby nie zadzierać ze sprzedawcami na ALLEGRO. Nigdy nie wiesz kto jest "po drugiej stronie internetu" Edytowane 31 Marca 2014 przez amroziuk 0 AMTak wiele zegarów, a tak mało czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #997 Napisano 31 Marca 2014 Pamiętajcie aby nie zadzierać ze sprzedawcami na ALLEGRO. Nigdy nie wiesz kto jest "po drugiej stronie internetu" Dobre. Sprzedawca dostał karteczki z opisem. W odbiciu widać , co jest grane:)P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #998 Napisano 31 Marca 2014 To chyba jakieś "Muzeum krótkiej broni" albo sklep . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #999 Napisano 31 Marca 2014 Ten Pan jeśli się nie mylę jest z M...... poznaję po zielonych metkach. Ów arsenał potrzebuje do obrony przed kupującymi, ponieważ potrafi z niesygnowanego mechanizmu zrobić GB.temat znajduje się podróbki Gustav Becker 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1000 Napisano 1 Kwietnia 2014 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach