Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kiniol

O WDZIĘKACH MARYNY...

Rekomendowane odpowiedzi

Już myślałem że Maryna kogoś znalazła ....bo tak długo milczy..... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo czasami jest o czym pogadać, czasem zaś trzeba wspólnie pomilczeć...

On jest Wurst, Rafałku, kielbacha znaczy... mi też jest niedobrze. :wacko:

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa... Na topie mamy obecnie odmieńców, dziwadła, straszydła itp, nie tylko w "szołbiznesie", nawet w polityce "poprawne" są rożne dziwolągi, chociaż dawniej to tylko w cyrku...

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, ewolucja to między innymi robienie błędów, całe szczęście, że natura choć ślepa, to nie w ciemię bita i błędy się nie rozmnażają. :D

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta pseudo Ewolucja- dla mnie brzmi jak destrukcja norm moralnych. Wszyscy ci co dzis podnosza "Larum" powinni milczec,a ci ktorzy milcza powinni zaczac mowic. Dzieki Bogu te "bledy ewolucji" nie moga sie rozmnazac. ;)

Krzysztof kielbaski to tylko z grila podawane z cebulka oraz zimnym piwkiem ktore to "Maryna" podaje. :D  :D  :D  :) - Pozdrawiam. 

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że to jednak nie jest ewolucja. Od zawsze tak było, że każdy naród miał swoich kuglarzy, przebierańców, prześmiewców itp i teraz też tak jest. Zazwyczaj  jest to niewielki odsetek danej populacji. Mnie osobiście wszyscy ci kuglarze i przebierańcy nie przeszkadzają i życia mi nie utrudniają, bo ich na co dzień nie widzę. Jak zechcę to mogę obejrzeć ich występy w TV, ale kuglarstwo mnie specjalnie nie interesuje więc ich nie oglądam, a TV traktuję jak kino fikcji i propagandy.

Zresztą całkiem niedawno jedząc obiad, przeczytałem w gazecie że mamy w sejmie posła który się przebrał za kobietę i dzięki temu został posłem i jest sejmowym reprezentantem wszystkich przebierańców i kochających inaczej. No i moim zdaniem bardzo dobrze, przynajmniej wszystkie te mniejszości mają swojego reprezentanta w sejmie, a nam nie można zarzucić że jesteśmy nietolerancyjnym narodem.

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze. Nie da sie jednak nie zauwazyc pewnej trwalej tendencji. Im panstwo i spoleczenstwo bardziej rozwiniete i to zarowno gospodarczo, cywilizacyjnie czy spolecznie, powiedzmy wyzsza swiadomoscia spoleczna tym wieksza tolerancja w kwestii homoseksualizmu, malzenstw tej samej plci czy eutanazji. Po drugiej stronie jest Uganda np..

Ciekawy link

http://ruchlgbt.pl/news/76-krajow-w-ktorych-jest-gorzej-niz-w-rosji-kraje-w-ktorym-za-homoseksualizm-karze-sie-smiercia/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byc moze. Nie da sie jednak nie zauwazyc pewnej trwalej tendencji. Im panstwo i spoleczenstwo bardziej rozwiniete i to zarowno gospodarczo, cywilizacyjnie czy spolecznie, powiedzmy wyzsza swiadomoscia spoleczna tym wieksza tolerancja w kwestii homoseksualizmu, malzenstw tej samej plci czy eutanazji.

Z tym się zgadzam i też tak uważam.

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle tylko, że sejm to nie miejsce na występy kuglarzy, dziwolągów, czy innych bokserów, tam się tworzy prawo, a sejm złożony z takowych "reprezentantów" obraża powagę tego prawa. Ekspedientka z wiejskiego sklepu "Społem", najpierw powinna chociaż zrobić maturę, a dopiero potem kandydowac do sejmu, a nie odwrotnie, bo jakość prawa stanowionego przez takich fachowców, jest właśnie taka jaka jest. Itd. itp.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic do nikogo nie mam, jeśli sypia ze złotą rybką, lub ma potrzebę przebierania się za różowego Batmana- jego rzecz (czy jej). Jedno mnie zastanawia: olbrzymia dążność tych ludzi do szerokiej prezentacji swoich upodobań. Do pokazywania się i głośnego krzyku: oto JA, zakochałem się w złotej rybce i jestem z tego dumny! Będę posłem, będę wszędzie mówił o mojej miłości, gdyż albowiem jest ona wspaniała, jako i JA!

Jeśli ludzie głosują na (stanowiącego prawo w dużym państwie) humanoida, którego jedyną kwalifikacją jest odmienność, albo rozpoznawalna twarz, czy to z ringu, czy z tańca na lodzie, to mam problem. Na szczęście, w moim wieku mogę już przyglądać się temu ze spokojnym rozbawieniem. 

Wybitny naukowiec obraduje z wybitnym miłośnikiem złotej rybki i ucierając poglądy, stanowią prawo, którego będzie musiała przestrzegać moja córka.

PKP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie osobiście nie przeszkadzają ,ale paradoksalnie, zaraz ja będę przeszkadzał IM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle tylko, że sejm to nie miejsce na występy kuglarzy, dziwolągów, czy innych bokserów, tam się tworzy prawo, a sejm złożony z takowych "reprezentantów" obraża powagę tego prawa. Ekspedientka z wiejskiego sklepu "Społem", najpierw powinna chociaż zrobić maturę, a dopiero potem kandydowac do sejmu, a nie odwrotnie, bo jakość prawa stanowionego przez takich fachowców, jest właśnie taka jaka jest. Itd. itp.

Piotr, dokładnie tak samo myślę i zgadzam się z tym, co napisałeś. Ale dopiszę z pewną przekorą. Jest takie powiedzenie,"jaki naród, taki jego establishment". W moim, czy może w naszym interesie jest, żeby wszelkiej maści mniejszości miały marnych i niedouczonych przedstawicieli w sejmie, bo tacy ludzie niewiele dla tych środowisk mogą zrobić. Jeżeli środowiska w których kocha się inaczej, będą miały silną w sensie autorytetu i dobrze wykształconą reprezentację w sejmie, to prawdopodobieństwo wydania aktów prawnych zmuszających nasze wnuki do noszenia sukienek i damskich gaci, będzie bardzo duże. 

Edytowane przez dziadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze wam tak: Moje dzieci co dzien sa atakowane czyms takim jak "Gender". Martwi i przeraza mnie brak stanowczosci w naszym spoleczenstwie i nie tylko. Niech sobie kazdy spi z kim chce. Jednak niech nie bombarduja moich dzieci tym calym bezecenstwem. Serce mi peknie jak kiedys - nie daj Bog, jeden z moich synow postanowi ze jest "dziewczynka". :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic do nikogo nie mam, jeśli sypia ze złotą rybką, lub ma potrzebę przebierania się za różowego Batmana- jego rzecz (czy jej).

I to jest właśnie tolerancja,

a to:

[...] Im panstwo i spoleczenstwo bardziej rozwiniete i to zarowno gospodarczo, cywilizacyjnie czy spolecznie, powiedzmy wyzsza swiadomoscia spoleczna tym wieksza tolerancja w kwestii homoseksualizmu, malzenstw tej samej plci czy eutanazji.

czyli "poprawność polityczna" zwana obecnie  tolerancją, to jest już farsa. Moim zdaniem państwo ma takie samo prawo zajmować się tym, jak zajmować się pozycjami w których ja uprawiam seks z żoną. Dopóki nie robię tego na ulicy to wara... i podobnie homoseksualizm, dopóki ktoś nie wychodzi z tym na ulice. A pozwalanie na to żeby wyszedł,  w imię tej poprawnoąsci... Podobnie jest z całą resztą takich pozornych problemów dotyczących "tolerancji" z którymi "borykają się" politycy, państwo i stanowione przez nie prawo nie ma tam nic do szukania, no chyba, że komuś potrzebne są tematy zastępcze dla odwrócenia uwagi od istotniejszych problemów.

[...] W moim, czy może w naszym interesie jest, żeby wszelkiej maści mniejszości miały marnych i niedouczonych przedstawicieli w sejmie, bo tacy ludzie niewiele dla tych środowisk mogą zrobić. Jeżeli środowiska w których kocha się inaczej, będą miały silną w sensie autorytetu i dobrze wykształconą reprezentację w sejmie, to prawdopodobieństwo wydania aktów prawnych zmuszających nasze wnuki do noszenia sukienek i damskich gaci, będzie bardzo duże.

:)  Nawet bardzo niewielki człowiek potrafi rzucić bardzo duży cień, a szkody które z tego wynikną mogą być trudne do wyprostowania.

Napisze wam tak: Moje dzieci co dzien sa atakowane czyms takim jak "Gender". Martwi i przeraza mnie brak stanowczosci w naszym spoleczenstwie i nie tylko. Niech sobie kazdy spi z kim chce. Jednak niech nie bombarduja moich dzieci tym calym bezecenstwem. Serce mi peknie jak kiedys - nie daj Bog, jeden z moich synow postanowi ze jest "dziewczynka". :angry:

Ilość głupot napisanych zarówna przez zwolenników jaki i przeciwników tzw, gender, jest porażająca. :D

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Tato, chciałem ci coś powiedzieć...

- Tak, słucham ?

- Dzisiaj był mój pierwszy raz...

- No ! Gratuluję synu ! Wreszcie, a już się martwiłem ! Siadaj na moim fotelu, zaraz naleję koniaczku ! Pamiętam...

- Tato...wolałbym postać.

No i co zrobisz ? Trzeba wypić na stojąco, kiedy usiąść ciężko...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracamy to podstawowej kwestii Piotr. Jest bowiem kolosalna roznica pomiedzy slowami akceptacja a tolerancja. Mi moj swiatopoglad nie pozwala (i mam nadzieje, ze to z wiekiem sie nie zmieni w zadna ze stron) na akceptacje malzenstw homoseksualnych co nie oznacza, ze nie jestem w stanie tego tolerowac.

Wyzej napisales madre zdanie. Szukanie tematow zastepczych dotyczacych max 2-5% spoleczenstwa i "wkrecanie" calej reszty do smiesznej debaty to uciekanie od prawdziwych problemow dotyczacych wszystkich. Mam wrazenie (moze sie myle bo nie mam polskiej tv) ze temat gender jest dla polakow bardziej istotny niz ich system emerytalny, fiskalizm panstwa (chyba juz nikt nie rozlicza rzadu, ktory obiecywal ze podwyzka vat na 23% jest wyjatkowo na rok) czy w koncu obronnosci w kraju.

W Szwajcarii szykuje sie kolejne wielkie referendum ma temat zakupu nowych Gripenow. To duzy wydatek, debata czy kraj stac na to czy nie w tym momencie, co to ostatecznie da i czy nie lepiej wydac te pieniadze na innowacje przemyslowe ma chyba wiekszy sens niz ogolonarodowa krzykliwa i populistyczna debata czy krzyze powinny wisiec czy nie, czy gender jest ok czy nie. Jakbym mieszkal w Polsce to oczekiwalbyn od rzadu przyjrzystych przepisow, warunkow do prowadzenia biznesu, dobrej opieki medycznej czy sensownej polityki obronnej i za przeproszeniem nosie bym mial czy oprocz krzyza wisi gwiazda dawida czy polksiezyc bo to nie jest to co tworzy moja przestrzen do zycia

Edytowane przez nash13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kevin pączkował, bo przecież był sam...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ilość głupot napisanych zarówna przez zwolenników jaki i przeciwników tzw, gender, jest porażająca. :D

Wole byc nazwany glupcem niz zgodzic sie z tym co piszesz. Porazajaca jest ta powszechna akceptacja na tego typu "dziwactwa". Nie jestem w stanie zrozumiec ze ludzie myslacy pozwalaja na to by wszelkiego tego typu zjawiska mogly miec glos. Gdzie sie podziala moralnosc?.

Edytowane przez czerralf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już się pogubiłem ,kto był na początku Adam i Ewa , czy Kevin i Ken

Z tego jedni tak samo wiarygodni jak drudzy;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem wygląda to tak:

Jak ludzie mają "za dobrze" w życiu ,to w głowie im się je..e.

Bez względu na czasy w jakich żyją.post-48316-0-54820300-1399827672.jpg

Edytowane przez cook

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego jedni tak samo wiarygodni jak drudzy;)

Czyli jednak Matrix, coś czułem , modowie wiedzą  o wszystkich naszych,, ruchach"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to może tak trochę mniej poważnie. :) 

Ponieważ piszemy w temacie o d*pie Maryni to napiszę tak; że mnie np. nie przeszkadza i w dodatku nie kłóci się to w żaden sposób z moim światopoglądem,(pomimo że jest dość konserwatywny) jak widzę dwie młode dziewczyny wzajemnie się dopieszczające. :P Co innego dwóch facetów, jak dla mnie to widok koszmarny, fee  :o 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi