Yodek 2548 #2601 Napisano 15 Października 2018 Zapomniany Joe Dassin.Panowie jakoś go nie lubią, nie wiedzieć czemu. Wy też? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2602 Napisano 15 Października 2018 Nic nie mam do śpiewających Francuzów, o ile mają dobr wsparcie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2603 Napisano 15 Października 2018 O..wsparcie od Brigitte :-)Oczywiście chmura dymu papierosowego- Joe Dassin zmarł w wieku 41 lat jak pamiętam, a palił straszliwie :-/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #2604 Napisano 15 Października 2018 Gainsbourg również na płuca. Kiedy się o tym dowiedziałem, kupiłem paczkę gitanów i wypaliłem rytualnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2605 Napisano 15 Października 2018 A Marysia niedżałowana, kochana Czubaszek...paliła i jeść nawet nie potrzebowała ehh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2606 Napisano 18 Października 2018 (edytowane) Ciemno...zimno i pająki tu latają.Poszli spać? Stare ale może się uśmiechniecie:-) https://youtu.be/Dp41oatRi6I Edytowane 18 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2607 Napisano 19 Października 2018 ... jesień .Siedzę sobie i grzebie w statystykach i zestawieniach ... dzień jak codzień .. choć to piątek Słucham starych kawałków BOSSa w nowych i starych aranżacjach, nie wszystko podchodzi , ale stwierdzam , że im starszy tym lepiej mu to wychodzi .... nie uważacie ? A przed niedzielą dla wszystkich klip z człowiekiem o najszczerszym uśmiechu jaki widziałem ... i to wykonanie. Nie tylko do słuchania ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2608 Napisano 21 Października 2018 (edytowane) Słowo na niedzielę :-) Stoję w kuchni już. Jedną ręką mieszam rosół, a drugą mieszam zębatki Concordii w kąpieli w Akrze.Przyjemne z pożytecznym hehe...Ktoś z Was czyści mechanizmy w kuchni przy gotowaniu? Hę..?Grunt to się nie pomylić ;-) A słucham przypadkiem znalezione nagranie Bocelli-ch...Junior apetyczny - mniam:-P Edytowane 21 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #2609 Napisano 21 Października 2018 (edytowane) Tylko po jaką cholerę mieszasz ten rosół? Skoncentruj się lepiej Kobieto na zębach - nieśmiało radzę. Edytowane 21 Października 2018 przez LMed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2610 Napisano 21 Października 2018 LMed..Na tym polega "babska renowacja".Wy rozkładacie i składacie werki jak onegdaj sprytne dzieciaki kostkę Rubika. A rosół nie może czekać, mąż głodny ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #2611 Napisano 21 Października 2018 (edytowane) Mąż nie może czekać - rozumiem. I tu się zgadzam. Edytowane 21 Października 2018 przez LMed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2612 Napisano 22 Października 2018 Siedziałem wczoraj rano przy zegarze i dostałem drugie śniadanie ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2613 Napisano 22 Października 2018 Haha... świetne ☺Ja bym piesiu nie odmówiła, przyjęła bym do konsumpcji przynajmniej pół na pół ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2614 Napisano 23 Października 2018 Sztorm, zacina rzęsisty deszcz. To bardzo nastrojowa kompozycja na taki nostalgiczny ton 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #2615 Napisano 23 Października 2018 Siedziałem wczoraj rano przy zegarze i dostałem drugie śniadanie ... Moja by nie doniosła....... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2616 Napisano 23 Października 2018 Moja by nie doniosła.......W praktyce to z lenistwa, żeby jej podrobić (gryźć jej się nie chce ) - niby prezent , ale cały zjada do ostatniego kawałka. ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2617 Napisano 23 Października 2018 (edytowane) Moja by nie doniosła.......JA też.. . Edytowane 23 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2618 Napisano 23 Października 2018 Ze mną nie ma problemu , stety dla niej nie jadam mięsa ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2619 Napisano 26 Października 2018 Powoli odchodzi w zapomnienie w zapomnienie ikona muzyki burzliwych lat zmian ... To my byliśmy w tedy młodymi wilkami ... też powoli będziemy odchodzić. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2620 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Burzliwe czasy, słuchałam Perfectu i bawiłam się przy tej i innych piosenkach, niestety byłam podlotkiem i nie zdawałam sobie sprawy z tego co tak naprawdę się dzieje wokół mnie. Stan wojenny a ja w internacie na totalnym zadupiu. Dwa dni jechałam sama do domu, koczując na skutych mrozem dworcach zawalonych wojskiem i wojskowymi transportami.. Edytowane 26 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2621 Napisano 26 Października 2018 Wszystko było albo czarne abo białe. Klepaliśmy z żoną biedę w wynajętym mieszkaniu i marzyliśmy o własnym domu z bali i ogrodzie i o tym żeby nie martwić się czy uda się coś sensownego kupić do jedzenia. Z książką kucharską stałem w Empiku od 3 rano. Na półkach stał tylko ocet i musztarda. Na wakacje w Bieszczady jechaliśmy z 9-cio miesięcznym dzieckiem 11 godzin, takim pociągiem bez przedziałów (żółto-niebieski) i 2 godziny PKSem ...A jaki człowiek był szczęśliwy ... To mi zostało ... No i żeby nie było smutno - mój ulubiony Grzegorz , na taka pogodę ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2622 Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Cukierki z mleka i cukru samemu sobie trzeba było zrobić ;-) Do mycia włosów tylko Ludwik i te wszechogarniające kolejki. Kiedyś to one tak jak dziś Facebook..A pamięta ktoś obrzydliwy smak czekolady czekoladopodobnej? Albo ochłap mięsa zawijany w szary papier popaćkany ówczesnym "paragonem" w postaci ręcznych wyliczeń należności? Edytowane 26 Października 2018 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #2623 Napisano 26 Października 2018 Jugosławiańska czekoladopodoba była pyszna 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2624 Napisano 26 Października 2018 Moja żona sama taką czekoladę robiła. Wspinając się w Tatrach na Kazalnicy zajadaliśmy z kolegą ze słoika "czekoladę" zrobioną z mleka w proszku, masła, glukozy i odrobiny kakao.Boże , jaki był "power" po tym i "zatykało" na dwa dni ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2625 Napisano 26 Października 2018 A szyku się zadawało w kożuchach ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach