Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Verbal

Już kupiłem..... ale czy dobrze ?

Rekomendowane odpowiedzi

Krell nie lubi Fryderyka z powodu dziury w tarczy (Ktora akurat mi odpowiada).

Ale pomija fakt ze Fryderyk ma wlasny mechanizm o czym pisal masterfan,

maja turbillon,

maja tez wracajacy sekundnik na ktory mnie nie stac a ktory mi sie okropnie podoba (pomimo pryszczatego paska ze strusia)

FC-680AS3H6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko, że Frederique Constant nie ma w swojej ofercie nawet jednego mechanizmu, który posiadałby Pieczęć Genewską. Mimo to na bazie magicznego słowa "Geneve" próbują sobie robić reklamę.

Nie tak do końca.

http://www.frederique-constant.com/fc/site...ub=24&id=13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakubos, chyba mylisz CÓte de Geneve z Geneva Seal, a o tym pierwszym, między innymi, pisałem w moim wcześniejszym poście.

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

jakubos,

dokładnie tak jak napisał MasterFan - miałem na myśli Pieczęć Genewską, a nie tylko Pasy Genewskie.

http://www.horlogerie-suisse.com/poincondegeneve.htm

Poza tym, tourbillon to robota Progress Watch, a nie Frederique Constant. Nie jest to więc własna komplikacja FC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proszę o przyjęcie mojego pokajania się :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się że ten wątek sprowokował kilka osób do dyskusji. A co powiecie o "parametrach" tego mechanizmu. Oto kilka danych. Może powiecie o co chodzi z tą dekoracją "CÓtes de Gen?ve" ?

# Caliber FC-310-1Automatic

# Heart Beat

# Automatic

# 28.800 Bph

# 25 jewels

# Incaboc antishock system

# 1 barrel

# Power reserve 42 hours

# Upper Bridges decorated with CÓtes de Gen?ve

Mam jeszcze jedno pytanie. Dotyczy to wypowiedzi dotyczącej porównania marek FC i ML. Zastanawiam się co dokładnie miały na myśli osoby mówiące o wyższości ML nad FC. Konkretnie. Mamy tego Fredka koszt 3K i który ML za tą kasę jest lepiej wykonany i etc ? Może jakieś przykłady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to chyba taniuśka ETA 2824 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam jeszcze jedno pytanie. Dotyczy to wypowiedzi dotyczącej porównania marek FC i ML. Zastanawiam się co dokładnie miały na myśli osoby mówiące o wyższości ML nad FC. Konkretnie. Mamy tego Fredka koszt 3K i który ML za tą kasę jest lepiej wykonany i etc ? Może jakieś przykłady.

Krell tak twierdzi. I chyba troche racji ma.

Tylko że odpowiedn Maurycy będzie kosztował około 4K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może powiecie o co chodzi z tą dekoracją "CÓtes de Gen?ve" ?

Jest to tzw "szlif genewski" którym dekoruje się werki - w Twoim przypadku - wachnik.

Ale to chyba taniuśka ETA 2824

Owszem to 2824, do tego w bardzo ładnym wykończeniu, odpowiednim do ceny zegarka.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2824-2 to dosyć populary mechanizm ale chyba nie taki zły, bo w drogich zegarkach stosowane są jego modyfikacje. Ja tam na wachniku nic nie widzę On chyba ma "wyższym mostku" tylko że nie wiem gdzie on jest...

:oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-357-0-42347500-1330628103.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, my się tu jakimiś paskami podniecamy, podczas gdy FC tworzy swoją stronę w naszym ojczystym języku- bravo, podoba mi się to :!: :twisted:

Jak na razie, tylko pewna część jest przetłumaczona, ale już sama chęć jest warta zauważenia!

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak na razie, tylko pewna część jest przetłumaczona,

Marcin

Chyba translatorem :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale mimo wszystko bym chciał, aby i takiemu Vacheron'owi chciało sie swoją stronę "przepuścić" przez takiego tłumacza :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
...ale mimo wszystko bym chciał, aby i takiemu Vacheron'owi chciało sie swoją stronę "przepuścić" przez takiego tłumacza :twisted:

Nie ma takiej potrzeby. Obecnie angielski jest językiem zrozumiałym dla wielu osób, a poza tym, przecież ja piszę stronę o Vacheronie w języku polskim. Tak więc strona o VC w naszym ojczystym języku, jest już tylko kwestią czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

........ ale co z tą wyższością ML nad FC za 3K?......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma takiej potrzeby. Obecnie angielski jest językiem zrozumiałym dla wielu osób, a poza tym, przecież ja piszę stronę o Vacheronie w języku polskim. Tak więc strona o VC w naszym ojczystym języku, jest już tylko kwestią czasu.

Tu nie chodzi o zrozumienie, tylko o szacunek dla Klienta. Ktoś napisał do Stowy po polsku - szukali Piotrka byprzetłumaczył. Ciekawe co VC zrobiłoby z listem po polsku? Shift + Delete?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Sławek
Tu nie chodzi o zrozumienie, tylko o szacunek dla Klienta. Ktoś napisał do Stowy po polsku - szukali Piotrka byprzetłumaczył. Ciekawe co VC zrobiłoby z listem po polsku? Shift + Delete?

A ja jestem naprawdę bardzo ciekawy co zrobiłby Patek z listem lub mailem po polsku ? W końcu założycielem tej tak znanej i cenionej przez wielu marki był Polak. Czy w tej firmie która tak bazuje na długoletniej tradycji jest choćby jedna osoba potrafiąca się porozumieć w ojczystym języku jej założyciela ? No, jak myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość doris_pt
Może wypowiecie się co sądzicie o tym zakupie.

Mnie się podoba... :wink:

A to dlatego, że też oflądałem i mierzyłem - tyle, że z białą tarczą i "bez dziury"...Leży super na ręce (przynajmniej mojej)... prawda jest taka, że na razie zdecydowąłem się na inny, ale po Nowym Roku mam zamiar jeszcze raz podejśc do FC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość doris_pt
fajny, klimatyczny zegareczek :D

tą kasę można było IMO wydać ciekawiej, ale i tak fajny ;) ;)

Ze względu, że też miałem (i mam zamiar) wydać ok. 3 k zł ciekaw jestem jakichś konkretów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
fajny, klimatyczny zegareczek :D

tą kasę można było IMO wydać ciekawiej, ale i tak fajny :D;)

Ze względu, że też miałem (i mam zamiar) wydać ok. 3 k zł ciekaw jestem jakichś konkretów...

Marathon (+ bransoleta + kilka pasków); Stowa Seatime (konfiguracja dowolna), itd, itp.... :D;)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość doris_pt

Witaj <neuro>

No cóz, zaproponowane przez Ciebei zegarki są ładne... ale FC to troszke inny charakter...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3K to gorna granica ktora jestem w stanie zaplacic za cos z ETA 2824 w srodku.

Ale to również dolna granica zegarkow z Valjoux 7750 a to jednak wyzsza półka. Za ta kase mozna miec juz ruskiego Burana na tym mechanizmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ale to również dolna granica zegarkow z Valjoux 7750 a to jednak wyzsza półka. Za ta kase mozna miec juz ruskiego Burana na tym mechanizmie.

Burana?

Można mieć wiele niemieckich i szwajcarskich zegarków na 7750 za tą kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.