Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Grzy8ek

Zegarek do ok. 400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

nie mój klimat totalnie.

Z tej dwójki wolał bym nr 2 bo nei trawie chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś tak trochę może ni w pięć, ni w dziewięć, ale nasunęła mi się taka oto refleksja, że bardzo fajnym zegarkiem (właśnie widziałem go u znajomego na żywo) jest ta oto Grovana - tani, ale "swiss made" ma ;), szafir i ta cena - no po prostu rewelacja, IMO>

Zegarek-Grovana-1565.1132.jpg?t=14314157

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem ile ta grovanna ale z szafirowym szkłem i 50 WR ze stalową bransą fajny Casio

http://zegarownia.pl/catalogsearch/result/?q=111d

Moim skromnym zdaniem ma branse ( z pełnych ogniw aa nie żadnych zwijanych blaszek jak to popularne w tej cenie) wyższej jakości niż ponad 2x droższe seiko 5 czy seiko monster. Jak dziś ogladałem te seikacze to aż się ździwiłem, jak przciętne mają bransolety...

Edytowane przez avatarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Grovana to trochę poor's man Omega AT :)

Całkiem przyjemna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

bardzo fajna ta grovana, w cenie 420 to świetny wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie za 100 pktów, w czym lepsza od Casio 111d? prócz magicznego napisu swiss made...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niczym. :) Działanie na psychikę, że jak świs, to lepsze od Japan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie za 100 pktów, w czym lepsza od Casio 111d? prócz magicznego napisu swiss made...

Dla mnie (czysto subiektywne, mocno snobistyczne ;) odczucie - mówię uczciwie, jak właściciel lombardu ;) ), cena niemal ta sama, a zegarek ładniejszy (jak pisał kolega wyżej - taki "poor man's AT") - oba dokładnie na żywo oglądałem; "swiss made" to, naturalnie, +10 do poczucia bitu, hehe, no i marka mniej popularna wśród gimbusów niż Casio, jak sądzę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

Jakkolwiek zawsze obstawiam żółte to w tym przypadku helwecka stylówa bardziej mi konweniuje.

Edytowane przez anger76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie (czysto subiektywne, mocno snobistyczne ;) odczucie - mówię uczciwie, jak właściciel lombardu ;) ), cena niemal ta sama, a zegarek ładniejszy (jak pisał kolega wyżej - taki "poor man's AT") - oba dokładnie na żywo oglądałem; "swiss made" to, naturalnie, +10 do poczucia bitu, hehe, no i marka mniej popularna wśród gimbusów niż Casio, jak sądzę. ;)

Lepsza "gimbusiarskie" casio (choc nie wiem jak to wydedukowałeś, pogratulować), niż np podróbki rolexa robione przez Orienta i inne marki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym że to nie Casio kojarzone z gimbusami, zegarki to bardziej biżuteria niż urządzenie praktyczne. To coś  jak historia z VW zrobili doskonałego Phaetona ale i tak go nikt poważnie nie traktował bo to był "tylko" VW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio jest popularne wśród młodszych i starszych nastolatków, bo jest tanie. To obserwacja, nie dedukcja, oparta na tym, co widzę u wielu młodych ludzi pobierających u mnie od wielu lat lekcje angielskiego. A co "podróbek" Rolexa - nie bardzo rozumiem - nie rozmawialiśmy tu chyba na ich temat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

Frakcja japońska podnosi głowę, przypominam jednakże, że porównujemy dwa zegarki w tego samego przedziału cenowego, zbyteczne jest zatem szafowanie argumentami o szwajcarsokosci i swiss mejd. Mi się bardziej podoba szwajcar i już, choć do firmy Casio odnoszę się z dużym szacunkiem.

Co innego kiedy porównujemy podobne jakościowo zegarki, których Szwajcar jest 2-3 razy droższy o Japończyka. Wtedy można się śmiało pastwić nad ludźmi płaczącymi za napis, choć oczywiście mają do tego pełne prawo...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio jest popularne wśród młodszych i starszych nastolatków, bo jest tanie. To obserwacja, nie dedukcja, oparta na tym, co widzę u wielu młodych ludzi pobierających u mnie od wielu lat lekcje angielskiego. A co "podróbek" Rolexa - nie bardzo rozumiem - nie rozmawialiśmy tu chyba na ich temat?

To była dygresja tak samo jak wrzutka o gimbazie, która też tu nie pasuje... :)

Co do "biżutyrejności" ( słowotwórstwo a co tam !! ) OK zgodzę się, ale 99% ludzi nie zauważy tego mikro napisu Swiss MAde a marka Giovanni skojarzy im się z Gino Rossi. Natomaist dla własnej świadomości swiss made za 400 zł nic nie znaczy, no chyba, ze ktoś lubi siebie oszukiwać.

Edytowane przez avatarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojej strony to nie była "wrzutka" - po prostu wolałbym mieć z tych dwóch zegarek, który raczej nie gości na nadgarstku co drugiego z moich uczniów - mimo, iż mam Casio Waveceptora jeszcze z 2004 roku i jestem z niego bardzo zadowolony. Nazwa marki to "Grovana", a nie "Giovanni", btw. :) Natomiast co do "oszukiwania siebie" - cóż, tu podzielam opinię Angera76 - jeżeli ktoś płaci 3 razy tyle, co za identycznej lub wyższej jakości Japończyka wyłącznie z powodu "swiss made", to tak - nie ma to wielkiego uzasadnienia, delikatnie mówiąc - ale tu mówimy o dwóch konkretnych czasomierzach, z których jeden kosztuje ok 280 zł, a drugi ok. 400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle, że te swiss za 3x więcej jest zrobiony w Szwajcarii i zawsze można sobie tak to tłumaczyć a ten za 400 zł to najpewniej w znacznej mierze china made :)

Argument z uczniami mnie rozbraja  musze przyznać :D Bez urazy ale podchodzi lekko pod jakiś kompleks.

Skończe ten offtop anedgodą: Kiedyś na rozmowie kwalifikacyjnej, menedżer z którym rozmawiałen miał na sobie Casio jakiegoś, nie pamiętam modelu ale racej coś w ty mzakresie do 500 zł.

EOT

e: pisałem bez urazy ale widać zabolało skoro ten wywód ::/

Edytowane przez avatarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchaj, pytałeś, w czym naszym zdaniem ten zegarek może być lepszy - może źle zrozumiałem, bo sądziłem, że chcesz się dowiedzieć, dlaczego wybralibyśmy Grovanę lub Casio. I na tak rozumiane pytanie Ci odpowiedziałem - zaznaczając bardziej niż wyraźnie, że jest to opinia całkowicie subiektywna i potraktowana nieco z dystansem. Tobie najwyraźniej moja odpowiedź się nie podoba - oczekiwałeś, jak sądzę, odpowiedzi, iż Casio jest lepsze, bo Ty tak uważasz i już. ;) Skończyłeś - nie wiedzieć czemu - na analizie mojej psyche. Przyjrzyj się swojej -  bez urazy. ;)

Co do całej reszty - to są już Twoje interpretacje - nie mam kompleksu, a po prostu preferuję trochę inny styl niż zdecydowana większość ludzi ode mnie o 25-30 lat młodszych - to tak trudno zrozumieć? Nawet wyjątkowo zamożni ludzie noszą zegarki droższe i tańsze, więc co ilustruje argument z menedżerem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@klaudia: to Ty znasz Twojego chlopaka i to Ty wiesz lepiej czego on potrzebuje. Proponowany zegarek szwajcarski lub inny podobny bedzie dobrze wyglada do koszuli. Czarne Casio na gumie lub w plastiku lepiej skomponuje sie z bluza czy t-shirtem. (A do garnituru na slub i tak bedzie potrzebowal klasycznego garniturowca ;-) ) Kazdy z tych zegarkow to zakup na lata, ale nie na pokolenia.

W kwestii zegarkow o ktore pytalas: jesli Twoj chlopak nie potrzebuje na codzien stopera, to wez ten z czytelniejsza tarcza.

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość redmad78

Pomóżcie fachowcy, szukam zegarka podobnego do tego Casio, tylko żeby nie miał chronografu albo do tego Lorusa, tylko żeby nie miał datownika...

Xs0uzsl.jpg

50Vv83Z.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi