Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maze123

Zegarek jak Historiques American 1921 by Vacheron Constantin

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy,

Historiques American 1921 by Vacheron Constantin jest chyba zegarkiem, ktory jest tym jedynym, ktorego posiadanie spawiloby, ze moglbym powiedziec, ze jestem w temacie zegarkowym spelniony. Tu jednak na przeszkodzie staje maly problem braku wystarczajacych funduszy. Dodam tez, ze nie jestem zgorzalym przeciwnikiem wzorowania sie jednych firm zegarkowych na modelach stworzonych przez inne manufaktury. Czmu bowiem nie wzorowac sie na czyms co jest piekne i czerpac z tego natchnienie. Oczywiscie nie mowie tutaj o podrobkach!

Biorac pod uwage powyzsze pomyslalem, ze moglbym pojsc na kompromis i do czasu zgromadzenia wystarczajacych srodkow finasowych (nie wyglada, zeby to nastapilo zbyt szybko) postanowilem rozwazyc mozliwosc sprawienia sobie podobnego zegarka. Stad moja prosba do Was o pomoc w znalezieniu zegarka, ktory stylistycznie przypominalby tego Vacherona - zegarek moze byc wspolczesny badz vintage.

Pozdrawiam

Krzysiek

img53741.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie będzie łatwo, "podobnych stylizacji" jest masa ale Ty pewnie chciałbyś chociażby tą przekrzywioną tarczę i podobny kształt koperty. Nic mi do głowy nie przychodzi, może ktoś z kolegów pomoże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie nasuwa się pytanie , kto na kim się wzorował?

Ukraińcy na nich , czy Oni na Ukraińcach? :blink::D

Ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje!

Pozdrawiam

P.s. Poniżej szybkie zdjęcia z zatoki - a jest takich mnogo!!!

Mnie ten na dole podoba się najbardziej!

post-34994-0-24455800-1365789610.jpg

post-34994-0-28676000-1365789634.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Panowie za sugestie. Longina juz kiedys mialem okazje widziec niestety zbyt duzy jak na moj nadgarstek. Niemniej kawalek fajnego zegarka. A cos w kwadratowej kopercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że istnieje niemal kopia tego modelu od pewnego producenta ale nie mogę sobie przypomnieć co to była za marka :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.