Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

fota cyknięta podczas skoku z obrotem przez prawe ramię  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No co, czego się nie robi dla konkretnego ujęcia, skoczyłem i tak wyszło :P

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jutro może coś pojeżdżę jak nie będzie nic lecieć z nieba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2x Trek, 2x G. Fota robiona sosnową gałązką w dodatku światła tyle co nic więc musicie wierzyć na słowo  :lol:

DSC_1574.jpg

temperatura nie rozpieszcza  ;)

DSC_1571.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O nawet nie wiedziałem, że on ma wewnętrzne prowadzenie linek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ma  :P

ale irytuje mnie przewód hamulcowy pod górną rurą. No niby nie problem jak chce się rower podnieść ale wolałbym żeby chwytało się samą rurę a nie jeszcze przewód, mogli go też jakoś puścić środkiem 

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najczęściej hydraulika leci zewnętrznie i pod górną rurą . W podniesieniu nie przeszkadza. Do serwisu łapiemy i tak za sztyce prawie zaweze. Mi to nigdy w przenoszeniu nie przeszkadzało. Za przewód można złapać, on jest twardy nic mu nie bedzie jak niesiemy rower.

A ma to swoje plusy. Jak się przewód uszkodzi, to ramę umyjesz z zewnątrz ( nawet dota zneutralizujesz szybko wodą, w przypadku hampli na dota) a jak by ci się płyn dostał do przelotki w ramie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadku awarii to fakt. Ogólnie nie noszę roweru a za ramę to już bardzo rzadko ale właśnie chodziło mi o ew uszkodzenie przewodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma siły by przypadkiem przewód uszkodzić. Grube ścianki, twardy.

Trzeba naprawdę mocno rypnąć. ( Wiem co piszę :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mogę spać spokojnie  ;)

ale dzisiaj też nie obyło się bez przygód. Kilka km po asfalcie, wjazd w las i od razu kumpel zaczyna marudzić, że tylna przerzutka szwankuje. Jak się okazało linka wisiała tylko na kilku żyłach. Lekko ją podciągnęliśmy i można było śmigać dalej. Coś się sypią ostatnio tylne przerzutki  :lol:  2 tyg temu skręcałem wózek koleżance, 2km od domu wylatała jedna zębatka, na szczęście nic nie poginęło więc szybki serwis i dalej. Multitool się przydaje  ;)

DSC_1562.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAK to jest jak się jeździ na SIS  :D

a poważnie, wózek kilkanaście razy dostał, to też jednak pominę

same linki dają radę przez sporo lat - zwłaszcza przerzutkowe mimo, że cieńsze to po pierwsze

po drugie w tym miejscu też mocno w kość nie dostają chyba, że są zmasakrowane przez wielokrotne odkręcanie śruby mocującej i po takim zniszczeniu nie została wymieniona bo szkoda było 5zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel ma ten rower chyba niecałe 2 lata, znając życie linki do tej pory nie tykał. A rower lekko nie ma, gadałem z serwisantem, który mu koło składał to się tylko zaśmiał i powiedział, że po bułki rower nie jeździ  ;) niedawno pytałem o obręcz DT - właśnie do roweru z foto, serwisant z bikeatelrier powiedział, że obręcz nadaje się w kosz ale na razie jeździ więc jest ok. Linka najprawdopodobniej jutro będzie nowa. Kumpel raczej nie oszczędza na rowerze ale też nie głaska go po każdej jeździe i taki efekt. Aktualnie też czeka na jakąś śrubkę do regulowanej sztycy rockshoxa - nie ma SPD i w powietrzu pogubił pedały, lądował na d*pie i sztyca znów do remontu, takie życie.

wózek ma prosty, porównując moją Acerę do jego przerzutki to nie ma co porównywać  :lol:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TROLLU w Treku masz Acere? Myślałem, że chociaż deore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ma zafajdane kółka.

Sprzęgło widzę, że ma.

Acera lata jak żyd po pustym sklepie na wybojach. Sprzęgło robi robotę u mnie slx.

Jak się nie zmienia linek i pancerzy regularnie, to tak jest, że się rwie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego jakiś czas temu pytałem o przerzutkę z Shadow +, u mnie jest Acera M390, wg specyfikacji z www treka powinna być już z shadowem ale na wielu fotach w necie jest właśnie M390, nie wiem co to za polityka. Trek kumpla zdaje się, że w całości na XTR. Co do syfu to też mu zwracałem uwagę. Moja acera chyba przestałaby w ogóle działać  :lol:  Wczoraj miałem świeżo wyczyszczony napęd to biegi zmieniała ok ale wcześniej była już przybrudzona w połowie tak jak XTR kumpla i długo się zastanawiała jak miała zrzucać łańcuch na mniejsze zębatki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napęd kumpla też  ;)  ale ja na razie odpuszczam zmiany w napędzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xtr kosztuje dwa razy tyle co mój :) :)

Napęd zawodniczy. A grupy di2... Xtr i xt :) ale to już całkiem profeska jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napęd kumpla też ;) ale ja na razie odpuszczam zmiany w napędzie

Jestem tego samego zdania. Poczekam aż się rozsypie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli napęd nie ogranicza albo nie utrudnia jazdy to nie ma co ruszać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli napęd nie ogranicza albo nie utrudnia jazdy to nie ma co ruszać.

Święte słowa. Mój póki co na asfalt się nadaje. Na wiosnę sprawdzę las. Ale pewnie jakieś ścieżki. Tyle, że najdłużej z 20 min nim jechałem. Co nie pozwala do końca dobrze stwierdzić czy wszystko w nim jest postawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi