Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki jestem w tym temacie noga,  a nie chciałbym źle wydać kasy. Szukam dla syna lat 9 wzrost 150 roweru, ale takiego co by pojeździł ze 3-4 lata więc na większych kołach i bez ramy jak  w typowych góralach. Budżet 1.5-1.7 koła tylko nie wiem czego szukać MTB czy coś podobnego i z jakiej firmy? Kross?

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co rozumiesz że bez ramy jak w typowych góralach? Teraz to liczą się smartfony itd ale lans zawsze musi być, dlatego kiedyś full nie ważne jaki i po co ale musiał być. Były amory to był wypas. Firma wg mnie na drugiem miejscu - 9 latek raczej nie musi się bać, że mu rama pęknie na dużej hopie albo że chce powietrzny amor ;) ogólnie wg mnie - MTB. Będzie chciał pojeździć po twardym to pojeździ. Błoto i las? Nie ma problemu. Za łebka miałem małą szosę ale, że jeździło się nie tylko po twardym to obręcze pokrzywione itd. Tylko mając 11 lat kto się tym przejmował, jeździło się na tym co było.

coś w tym stylu?

http://www.kross.pl/pl/2017/junior-amp-kids/level-replica-pro

https://www.giant-bicycles.com/pl/bikes-xtc-jr-24

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Kross fajne wygląda i o taką ramę mi chodziło. Wiem że marka dla niego nie ma znaczenia tak jak i osprzęt przynajmniej na chwilę obecną.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych podanych przez trollu, to giant...

Ale czy rower musi być tak wypasiony? Tarcze itp...

V zupełnie wystarczą do dzieciaka. Aż za dużo.

Dzieciak z bajka wyrośnie... Nie ma co przesadzać też. Koła 24, hamulce v, WYGODA I BEZPIECZEŃSTWO jazdy. To najważniejsze. Koniecznie musi reż mierzyć.

Też weź po uwagę taką sprawę... Wywali się, koszta napraw itp..

Ja uważam, że coś do 1,5k max. Jeździłem w wakacje z kuzynem. 6 klasa podstawówki. Ja na moim gt, on na superiorze paint 24. Zapylaliśmy po lesie. Szalał aż miło :)

http://www.roweryruda.pl/wp-content/uploads/2015/03/708_Paint-24-red-C.jpg

I najważniejsze: KASK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://banachbrothers.pl/index.php/17-aktualnosci-wyroznione/351-rower-dla-dzieci

Nieco inny wiek, ale zgadzam się z podejściem. Napęd 3x powinien odejść do lamusa w każdym segmencie. Tarcze to zbędna waga dla dzieciaka. To samo uginacz, bo ciężko inaczej nazwać to co montują w tanich rowerach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram.

Ale pamiętajmy, że dzieciak będzie też podjeżdżać ( tak myślę) Więc jeśli jeden na x to kaseta o dużej rozpiętość ( najczęściej jest wolnobieg w takich rowerach) .

Mój kuzyn czasem się z biegami gubił, ale moja podpowiedź i po problemie.

Co do widelca.... No tu bywa różnie. Wiadomo jak nie ma to lżej, ale jak jest, tylko nie jakiś zoom, tylko suntour miękki, to w razie jakiegoś skoku, a wiem,że takie bywają ( nawet krawężnik, korzeń w lesie) to dzieciak ma lżej na ręce i panowanie lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za podpowiedzi. Wiem na pewno, że tarczówki odpadają. Problem na pewno będę miał u nas z przymiarką bo tu tylko króluje Kross i Giant ale i tak nie każdy model wiec muszę kupować w sieci. Co do Superiora jakiś sklep z tą marką polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, co do superiora, to wiem,że w Tarnowie w bikebrothers mają.

Kupiłam tam dorosłego supa, teraz ma go mój brat i tego painta też tam brałem.

Najlepszy sklep i serwis w mieście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czekają na montaż

Nie wiem co to jest, ale wygląda pięknie! Pedały?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, system crankbrothers zwany ubijaczkami do jajek  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie wyglądają. Jak cenowo i funkcjonalnie? Czterostronne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubijaczki są czterostronne.

Są chyba nieregulowalne w stosunku do spd shimano. Ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cenowo to chyba najlepiej internety odpowiedzą, są różne modele. Co do regulacji to nie w crankbrothers była ona w bucie? Jakiś minus napewno jest tylko nie pamiętam o co chodziło. Na plus - 4-stronne więc jak położysz nogę to się wepniesz, nie trzeba celować i przez prostą budowę nie zapychają się błotem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może minusem są te buty? Z tego co piszesz to musze być inne niż standardowe.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytajmy właściciela :)

Ja mam platformy i tak pozostanie ;)

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co teraz widzę to chyba inna firma ma regulację w blokach. co do butów - czy to do crankbrothers czy SPD - trzeba mieć buty z miejscem na blok od spodu więc np ja mając platformy gdybym chciał przejść na zatrzaski - trzeba kupić pedały z butami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory używałem SH m520, dożyły już swoich dni i trzeba było kupić coś nowego. Jeszcze nie testowałem ale z tego co wyczytałem w sieci to regulacja wypięcia jest dwustopniowa zależy od montażu bloków. Buty dowolne do których da się przykręcić bloki. Możliwość wpięcia z 4 stron. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Selle italia c2 :)

60a0af6067a9d795b618115d5123d048.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcie daje takie wrażenie ono ma 136mm szerokości i 276 długości

Wąskie, twarde i dziurawe. Dla mnie idealne.

Oczywiście testowałem kilka przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi