Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

albo jest pampers, albo go nie ma, to posiadacz powinien decydować czy chce używać czy nie, ale jeżeli te spodnie mają kosztować ~300 i jeszcze osobno trzeba dokupić pampersa to ja podziękuję ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te fajne co pokazales wyzaj jaki koszt ?

Znalazlem cos takiego

https://m.bikester.pl/endura-hummvee-lite-spodnie-rowerowe-czarny-326399.html

albo jest pampers, albo go nie ma, to posiadacz powinien decydować czy chce używać czy nie, ale jeżeli te spodnie mają kosztować ~300 i jeszcze osobno trzeba dokupić pampersa to ja podziękuję ...

I widzisz tu jest moje 130% ha ha ha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te spodenki, które pokazał kolega eciepeci to Endura Humvee. Pancerne gacie :)

Ja je kupiłem z pampersem, nie wiem czy są sprzedawane bez. Moim zdaniem wewnętrzne spodenki są ich najsłabsza strona, mnie osobiście wkładka nie pasuje, jest duża i kiepsko się dopasowuje, ale to indywidualna sprawa. Trwałość ich tez pozostawia trochę do życzenia (po jednym sezonie nogawki się pruły :( ). Natomiast same szorty są bardzo fajne i trwałe. Przemyślane szycie, krój, kieszenie, wentylacja, bardzo trwałe materiały, prawie nie do zdarcia. Niestety zastosowany materiał powoduje, ze są mało elastyczne i dość grube przez co słabo sprawdzają się w upał i trochę krępują ruchy. Jeżeli komuś takie wady nie przeszkadzają to spokojnie mogę je polecić. Czy kupiłbym je kolejny raz ? Chyba nie, wybrałbym coś z lżejszego i bardziej elastycznego materiału tak jak np. Endura trekkit.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te spodenki, które pokazał kolega eciepeci to Endura Humvee. Pancerne gacie :)

Ja je kupiłem z pampersem, nie wiem czy są sprzedawane bez. Moim zdaniem wewnętrzne spodenki są ich najsłabsza strona, mnie osobiście wkładka nie pasuje, jest duża i kiepsko się dopasowuje, ale to indywidualna sprawa. Trwałość ich tez pozostawia trochę do życzenia (po jednym sezonie nogawki się pruły :( ). Natomiast same szorty są bardzo fajne i trwałe. Przemyślane szycie, krój, kieszenie, wentylacja, bardzo trwałe materiały, prawie nie do zdarcia. Niestety zastosowany materiał powoduje, ze są mało elastyczne i dość grube przez co słabo sprawdzają się w upał i trochę krępują ruchy. Jeżeli komuś takie wady nie przeszkadzają to spokojnie mogę je polecić. Czy kupiłbym je kolejny raz ? Chyba nie, wybrałbym coś z lżejszego i bardziej elastycznego materiału tak jak np. Endura trekkit.

to może lepiej kolega Łukasz niż eciepeci ;):)

zgadzam się, że to pancerne gacie, wewnętrze spodenki mi pasują ale to tak jak Kolega 70' napisał indywidualna sprawa

nie pamiętam ile kosztowały a kupowałem kilka lat temu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te fajne co pokazales wyzaj jaki koszt ?

Znalazlem cos takiego

https://m.bikester.pl/endura-hummvee-lite-spodnie-rowerowe-czarny-326399.html

I widzisz tu jest moje 130% ha ha ha

ale ja nie mam nic przeciwko np. Lidlowi, czy innym tanim, natomiast nie stać mnie na oszczędzanie, nie mylić z gadżeciarstwem ...

Co do Lidla mam jeszcze i miałem tego sporo, spełniają swoją rolę, ale trafiał się tak chińskie edycje zrobione z reklamówek, że nie szło w tym jeździć, człowiek się pocił, nic nie oddychało i przed drugim praniem lądowały w koszu, ale taka tam wtopa 2 na 10 za 40-60zł do przełknięcia. Poza tym są dosyć mocne i nigdy nie podarły się, a raczej nie puściły w szwach ...

Co do Decathlon - dla mnie już ten market praktycznie nie istniej. Strasznie obniżyli loty, zarówno pod względem jakości jak i ceny. Mieli kiedyś spoko produkty wszelkiej maści, ale to już przeszłość. Są tam jeszcze resztki firmowych produktów, ale one mają średnie ceny. Co do marek decathlon uważam, że tu tendencja jest odwrotna do LIdla 8 do 2 dla wtopy a nawet jak przesadziłem i jest 5/10 czy ktoś da jeszcze wyższe noty to mi po prostu szkoda już czasu / sił i nerwów na szukanie w tych stertach chińszczyzny, że może coś się uda wyrwać w tych śmieciach - sorry, ale takie moje zdanie!    

Fajne ciuchy do Enduro ma O ́Neal zwłaszcza jak znajdzie się promocje u sąsiadów ...

a co do sąsiadów z rowerem kupiłem sobie jedną taką koszulkę https://www.yt-industries.com/en/products/soft-goods/yt-wear/327/shovel-tee?c=395

i ma taki materiał, że ciężko to opisać superlatywami i stwierdzeniami co to ... (chodzi mi o to Dri-release® with Freshguard® - może ktoś zna z innych marek)

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może lepiej kolega Łukasz niż eciepeci ;):)

zgadzam się, że to pancerne gacie, wewnętrze spodenki mi pasują ale to tak jak Kolega 70' napisał indywidualna sprawa

nie pamiętam ile kosztowały a kupowałem kilka lat temu

za eciepeci przepraszam, nie było to moja intencja, tak właściwie to nawet nie ja to napisałem. Dlatego przy tej okazji pozdrawiam św pamięci twórcę słownika, niech mu zima lepka będzie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za eciepeci przepraszam, nie było to moja intencja, tak właściwie to nawet nie ja to napisałem. Dlatego przy tej okazji pozdrawiam św pamięci twórcę słownika, niech mu zima lepka będzie .

i nie moją intencją było abyś mnie przepraszał, przedstawić się chciałem :);)

Edytowane przez ecipeci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz? No to jest nas trzech. Ja trollu i ty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trolu fajne gacie nie powiem

Znalazlem troche promocji na enduraHumvee bede raczej kupowal ten model

Pisza ze endura ma troche zanizona rozmiarowke . noszac L uzytkownicy kupuja XL. Pytanie do uzytkownikow czy to prawda ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiałbym pogadać z kumplem, ma Rocdaye Roc i jakiś model Endury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No szukam czegos za 2stowki .plus minus 20 zl

Bo endura w rozmiarze XL ma 105 w pasie to pantalony. Wtedy bym musial szukac L .ale zawsze mialem XL i byly dobre . przydalo by sie przymierzyc

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trolu fajne gacie nie powiem

Znalazlem troche promocji na enduraHumvee bede raczej kupowal ten model

Pisza ze endura ma troche zanizona rozmiarowke . noszac L uzytkownicy kupuja XL. Pytanie do uzytkownikow czy to prawda ?

Raczej odwrotnie. Normalnie nosze rozmiar L/XL, a w Endurze wybieram M, w porywach do L :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza metoda jest przymiarka w sklepie stacjonarnym i poszukiwanie okazji w internecie. Najbliższy sklep z Endura masz chyba w Olsztynie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba bedzie sie wybrac nie ma innej mozliwosci masz racje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na rower i w drogę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem raz w miesiac w Olsztynie . to podjade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza szosa w życiu. Przygotowana do jazdy. Tylko czekam na ocieplenie. Kupiona jako używka.

Nakręciłem się na rowerki niedawno. Po wakacjach zacząłem częściej jeździć na trekingu, bo stał w garażu i się kurzył. Całą zimę ciągnę godzinę dziennie na trenażerku (5-6 razy w tygodniu).

Tylko czekać wiosny :)6145796ef5ac3a37aa80b6956f482089.jpg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez msokol19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siodlo masz juz ustawione jak trzeba ? Nie za duzy ten rower ? Czy taka perspektywa zdjecia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajna maszyna, siodło domyślam się ze opuszczone, tak jak trail/enduro dziwnie wygląda z podniesionym siodłem tak szosa z opuszczonym  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest podobnie. Ciut wyżej.

Kierownica za to niżej

243622c142f8fb124031445e35464c75.jpg

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie Twoje foto jest lekko z góry więc jest zła perspektywa. Z drugiej strony dziwi mnie, że czepiałeś się mojego wysoko ustawionego siodełka w fuelu czy zbyt wysoko ustawionej kierownicy w domane (ale tam to był rower demo więc kierownica fabrycznie, siodełko pod moją d.pę) - tam tak czy inaczej siodełko było nad kierownicą, gdyby była moja i obniżyłbym kierę to proporcja byłaby jeszcze większa. Na szajbajku już pisałem (i chyba nie tylko ja) że Twój giant sprawia wrażenie zbyt dużego do Twojego wzrostu.

DSC_1714.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi