Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak ksztalt ma ten Twoj akumulator, ale jak szuksz czegos bardziej aerodynamicznego to moze wystarczy Ci specialzed remora.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zamka to jest? Ale jak to?.. Deszcz mnie złapie i co? :)

Bateria dość potężna. Xiaomi 20Ah

150x65x20

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zamka, bo to tak wlasciwie to jest na jakies damskie przekaski, cukierki, batoniki ... :)

Prawdziwi twardziele uzywaja jednak takich ;)

post-60090-0-65898400-1519574184.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padłem :)

Biere tą pokazaną triseven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

specialzed remora w to nic nie wejdzie . gdzie telefon gdzie power bank . klucze od domu itd

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w co? W triseven? ( wejdzie, zobacz ns wymiary w linku. Cienkie, długie, wysokie) Czy w burgera? Czy w vadera? Czy w speca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisane masz wyzej w sepca

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisalem wyzej, to jest do batonikow i cukierkow energetycznych w czasie jazdy, dedykowane raczej do szosy. Tak jak kojarze ma to wymiary okolo 5x5x15 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem szukam roweru typu cross dla żony.Mozecie polecić jakieś konkretne modele...Rower musi być nowy i max do 2000zl-tak mi powiedziala:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie fajne . a nie chcesz pojemnego trojkata pod rame ? Wybor duzy . pojemne . i nie przeszkadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem szukam roweru typu cross dla żony.Mozecie polecić jakieś konkretne modele...Rower musi być nowy i max do 2000zl-tak mi powiedziala:)

Może ? Idzie dosyć tanio wyrwać na wyprzedażach:

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-kross-trans-alp-2017-pd9206/?v_Id=103079&gclid=EAIaIQobChMIl7zzqMvB2QIVHowZCh1VjglXEAQYBSABEgIXH_D_BwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie fajne . a nie chcesz pojemnego trojkata pod rame ? Wybor duzy . pojemne . i nie przeszkadza

Wolę dostęp od góry właśnie.

I ewentualnie mogę to do mocowania bidonu dokręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładne tak. Chcę go zamknąć w zapomnianej " piwnicy " :)

Głównem celem torebki ma być pomieszczenie powerbanka, który ma bagatela 20 Ah i wyprowadzenie kabla do kamery. A telefon tylko jak by mama dzwoniła, co ma w zwyczaju jak jadę na jakieś zadupie... Po tym jak brat się na rowerze prawie zabił to tak ma. Nie dziwię się w sumie.

70, pękate jak beczka i droższe niż to co pokazałem.. Niezbyt.

W kieszonkach mieszczą się:

Banany

Bidony

Batony energetyczne

Pompki

Multitoole

Telefony

Powerbanki

Kasa mieści się pompce ;)

Ostatnio nadziałem się na coś takiego i niewiele brakowało bym kupił.

https://www.intersport.pl/sporty/rowery/rowery/crossowe/rower-giant-17-roam-3.html

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, jezeli ktos uzywa tego typu pokrowcow na telefon to moge oddac cos takiego.

Adres do wysylki na pw i przy najblizszej okazji wysle. Nawet tego nie uzywalem.

post-60090-0-06563500-1519585506_thumb.jpeg

post-60090-0-12538800-1519585553_thumb.jpeg

Raczej na duzy telefon. Na ten wchodzi z oporem, ale jeszcze daje rade.

post-60090-0-68591700-1519585647_thumb.jpeg

Oczywiscie telefon nie wchodzi w sklad gratisu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz spelnic powyzej wspomniany warunek.

Tzn. podac adres na pw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kaido2, wszysko spoko, normalnie i tak jeżdżę z camelbakiem i tam mam szpej ( pompka, dokumenty, tool, spinke do łańcucha, parę ogniw, dętke odpowiednią zależnie czym jadę, przejściówkę do pompowania, rękawiczki gumowe) , batony, banany, inne papu w kieszonki, a sakiewka ma być stricte do powerbanka do ładowania kamery " w biegu " podczas nagrywania. :)

@suqub, topeaka jak lubię, to jednak sakiewka triseven fajniejsza :) I krajowa.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kieszonkach mieszczą się:

Banany

Bidony

Batony energetyczne

Pompki

Multitoole

Telefony

Powerbanki

Kasa mieści się pompce ;)

Ostatnio nadziałem się na coś takiego i niewiele brakowało bym kupił.

https://www.intersport.pl/sporty/rowery/rowery/crossowe/rower-giant-17-roam-3.html

Faktycznie dość ciekawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kaido2, wszysko spoko, normalnie i tak jeżdżę z camelbakiem i tam mam szpej ( pompka, dokumenty, tool, spinke do łańcucha, parę ogniw, dętke odpowiednią zależnie czym jadę, przejściówkę do pompowania, rękawiczki gumowe) , batony, banany, inne papu w kieszonki, a sakiewka ma być stricte do powerbanka do ładowania kamery " w biegu " podczas nagrywania. :)

@suqub, topeaka jak lubię, to jednak sakiewka triseven fajniejsza :) I krajowa.

No jak na wyprawę dookoła świata.

Dodatkowy bat woziłem jak kręciłem horrory. Kieszonka + kabelek z dorobioną wtyczką. Aha miałem ich kilka, bo jak samoróby to se można pozwolić na bogato. Obsługiwałem to jedną ręką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa. No i jeszcze jak Bjoergen jeździ na nartach na ventolinie, to ja jeżdżę z ventolinem przy sobie. Nie użyłem ze dwa lata, ale mam.

Czyli kolejny szpej.

Muszę walnąć 100 km na szosie z marszu w tym sezonie wreszcie..

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będąc wieloletnim użytkownikiem Specialized'a polecam ich linię Ariel. Szczególnie teraz, kiedy można trafić dobre rabaty na wyprzedażach. Może i rowery trochę droższe katalogowo niż konkurencja ale wyprzedaże to rekompensują a na ich korzyść przemawia np. jakoś obsługi reklamacji. Nie ważne czy reklamowałem buty czy koła, zawsze załatwiają w zasadzie od ręki i dostajesz zazwyczaj więcej niż oczekujesz. :) Reklamowałem kiedyś pękniętą obręcz koła i dostałem nowe całe koło i to klasę wyższe. Jak mi pękła rama to dostałem nowy cały zestaw; rama + widelec, a rower był do odbioru po 14 dniach od zawiezienia go do sklepu. Takich historii mógłbym podawać więcej od kolegów, np. za wadliwą oponę znajomy dostał dwie takie same. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też szukam dla żony ale elekrtyka. Tak, żeby te 25kmh na trasie 60km pojechał, najlepiej jakby do 100km dociągnał.

Rower musi też być w miarę ładny - zaprojektowany jako elektryk, bez baterii na bagażniku. Szosa odpada, raczej jakiś trekking, fitness.

Na razie ciekawie wygląda Spec Turbo, Vado lub Como. Ew. jakiś Kalkhoff.

Widzieliście coś ciekawego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też szukam dla żony ale elekrtyka. Tak, żeby te 25kmh na trasie 60km pojechał, najlepiej jakby do 100km dociągnał.

Rower musi też być w miarę ładny - zaprojektowany jako elektryk, bez baterii na bagażniku. Szosa odpada, raczej jakiś trekking, fitness.

Na razie ciekawie wygląda Spec Turbo, Vado lub Como. Ew. jakiś Kalkhoff.

Widzieliście coś ciekawego?

Jeździłem klikadziesiąt minut na Spec'u Turbo i muszę powiedzieć że dla mnie nagłe odcięcie wspomagania przy prędkości 25 czy 28 km/h jest bardzo nieprzyjemne. Bo jadąc komfortowo gdy przekraczasz tą graniczną prędkość dostajesz na nogi cały ciężar roweru do napędzenia. Dziwne i bardzo nieprzyjemne uczucie. Testowaliśmy rowery i mój syn jechał na Turbo ja na gravelu. Do tej granicznej prędkości nawet próbował mnie wyprzedzać, ale jak tylko doszliśmy do tej prędkości stawał jakby rozpiął spadochron. Szczególnie nieprzyjemne bo przy tej prędkości już się jest na szybszym, twardszym przełożeniu.

Inna sprawa jak się kończy prąd. Kolega jechał na elektryku i akurat jak dojeżdżał do domu, pod górę, skończył się mu prąd. Przy wadze roweru ok. 20+ kilogramów jazda przez dłuższy czas lub po górkach jest dość utrudniona. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi