Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim pójdę po popcorn, powiecie mi, kto wynalazł koło. Proszę w odpowiedziach podpierać się konkretami - liczą się fakty, a nie mity! 😁 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Zanim pójdę po popcorn, powiecie mi, kto wynalazł koło. Proszę w odpowiedziach podpierać się konkretami - liczą się fakty, a nie mity! 😁 

To musieli być przodkowie właścicieli marki dandy horse. Dowodów na to nie mam, ale i też nie ma dowodów, że to nieprawda.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

Trzeba bylo nie sikac w trakcie 😂

Jakbym sikał, to może by tak się nie stało 😂😂😂 Pierwszy raz mi się to dziś przydarzyło, ale jeździło się dziś jak w zawiesinie... Wilgoć straszna była... W ogóle nie za fajne warunki do jeżdżenia... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Jakbym sikał, to może by tak się nie stało 😂😂😂 Pierwszy raz mi się to dziś przydarzyło, ale jeździło się dziś jak w zawiesinie... Wilgoć straszna była... W ogóle nie za fajne warunki do jeżdżenia... 

Szacun, ze sie przemogles :) Ja juz za stary na taka pogode jestem - wole rolki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Szacun, ze sie przemogles :) Ja juz za stary na taka pogode jestem - wole rolki ;)

Jak wyjeżdżałem, to nie padało... Tylko dlatego ruszyłem, bo tak to bym został. Ale później znowu było ok. Deszcz przestał padać, a zaczął padać grad 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Zeby jezdzic to trzeba jezdzic :P

Bez tytułu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Jak wyjeżdżałem, to nie padało... Tylko dlatego ruszyłem, bo tak to bym został. Ale później znowu było ok. Deszcz przestał padać, a zaczął padać grad 😉

Jak bylem mlody i piekny to trener zmuszal nas do 3-4 godzin jazdy na szosie bez wgledu na warunki (bo kolarz warunkow na zawodach nie wabiera! 🙈). Luty w sniegu, deszczu, chlapie to byla norma... Na sama mysl mi sie niedobrze robi. Jakie to bylo glupie 🙈😔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Jak bylem mlody i piekny to trener zmuszal nas do 3-4 godzin jazdy na szosie bez wgledu na warunki (bo kolarz warunkow na zawodach nie wabiera! 🙈). Luty w sniegu, deszczu, chlapie to byla norma... Na sama mysl mi sie niedobrze robi. Jakie to bylo glupie 🙈😔

Ja jeszcze wczoraj wieczorem wierzyłem w to, że na szosie wyjadę, nowe koła wypróbuję... No ale matka natura chciała inaczej 😉 Jutro u mnie ma być podobnie, więc zamiast na rower pójdę po prostu na zajęcia na siłownii... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

Ja jeszcze wczoraj wieczorem wierzyłem w to, że na szosie wyjadę, nowe koła wypróbuję... No ale matka natura chciała inaczej 😉 Jutro u mnie ma być podobnie, więc zamiast na rower pójdę po prostu na zajęcia na siłownii... 

No i dobrze, nie ma sie co katowac :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeci dzień wyprawy przez Polskę. Tym razem etap musiałem skrócić. Planowałem dojechać do Szczecina, ale niestety się to nie udało i przymusowo zakończyłem trasę w Kostrzynie nad Odrą. Dlaczego? Wszystko w relacji. 

Miłego oglądania!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-3 , slisko wszędzie na asfalcie w lesie ,

20230129_094802.jpg

20230129_094327.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacun mi by nie chciało się wyjechać.

Godzinę temu, pietrek117 napisał(-a):

Trzeci dzień wyprawy przez Polskę. Tym razem etap musiałem skrócić. Planowałem dojechać do Szczecina, ale niestety się to nie udało i przymusowo zakończyłem trasę w Kostrzynie nad Odrą. Dlaczego? Wszystko w relacji. 

Miłego oglądania!

Fajna relacja Kostrzyn 50 km od mnie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, pietrek117 napisał(-a):

Miłego oglądania!

Śledzę twój kanał od dłuższego czasu… szacun za te twoje ultratripy! 👏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, satanic napisał(-a):

Szacun mi by nie chciało się wyjechać.

Fajna relacja Kostrzyn 50 km od mnie.

Pozdrawiam

Dziękuję 😄

Godzinę temu, Scaut napisał(-a):

Śledzę twój kanał od dłuższego czasu… szacun za te twoje ultratripy! 👏

Również dziękuję 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie miałem wrzucać. Super sprawa, mocny team yeti będzie a od takiego wyjadacza jak Richie pewnie jeszcze coś podłapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj eksperyment:

IMG_20230201_155325.jpg

IMG_20230201_163642.jpg

IMG_20230201_164555.jpg

IMG_20230201_164605.jpg

IMG_20230201_174523.jpg

Pojemność w cm sześciennych:

Screenshot_2023-02-01-16-38-30-470_com.miui.calculator.jpg

Ale d*pa, nie działa. Napotkane problemy:

1) Zła szybkozłączka, nie podłącze pistoletu, nie ta co powinna jest w zbiorniku, czyli męska. Na przewodzie też jest męska i żeńska, ale żeńska już jest wykorzystana od strony pistoletu, by działało to na przewodzie potrzebuje dwie rześkie.

2) Puszcza ciśnienie przy łączeniu wyjścia na szybko złączkę z obudową zbiornika. Sprawdzone w wannie z wodą.

3) Zrobione z bardzo grubego plastiku, owinięty mocno taśmą zaczyna zamieniać się z walca w kulkę, przynajmniej tak chcę, ale już kompresor bardziej nie daje rady. Gdyby nie taśma to mogę zrobić fajną pukawkę.

4) Mam wrażenie, że strzał z ciśnienia jest za mało wydajny, chyba średnica wyjścia na szybko złączkę za mała, za dużo mocy pochłania.

Ale nie poddam się.

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paczajta co ziomek wymyślił:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne, już to widzę na wszystkich grupach rowerowych i te pytania: zrobisz na ice-tech albo pod center lock? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosztami już się zbliżam do najtańszego zbiornika na tubless. Walić to, miałem się nie poddać!

IMG_20230202_151506.jpg

Wiem, że końcówka powinna być do zaworu presta, ale nie było innej, mam przejściówkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałem zrezygnować z oringów na zaworze ręcznym. Bo albo za słabo dociskam, albo wypływa oring. Dałem mocny elastyczny klej ,,mutant". Trzeba czekać do jutra nim się w gumę zamieni. Pralkę nim kiedyś naprawiłem, więc powinien być szczelny. Jak będzie ok to pozostanie wzmocnienie zbiornika. Myślę, że wystarczą dwa płaskowniki skręcone na śruby, tak by dekle nie odpadały i nie wybrzuszały się 

IMG_20230202_165019.jpg

IMG_20230202_165027.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi