Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

nie chciałbym rzucać tutaj liczbami ale w Częstochowie nie chcieli mi tyle dać na kończący się rocznik  ;)  ogólnie sklep zarobił na nim jakieś grosze albo nawet nic, w Częstochowie mi powiedzieli, że z takim rabatem to oni musieliby dołożyć do interesu. Mogę powiedzieć, że wiara w ludzi odzyskana :P , za cenę z metki na pewno bym go nie kupił, chłopaka (syna właściciela sklepu) poznałem na Twisterze więc po prostu pomógł mi jako zupełnie obcej osobie

jak ktoś jest ze śląska i chce kupić rower lub nie wie gdzie go serwisować to polecam 2b3sport z Rudy Śląskiej, miła i fachowa obsługa, dobre ceny, gorąco polecam  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna bestia.

Tylko czarny demon... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już są przekręcone gripy z x-calibra, nawet się komponują z niebieskim kapslem i blokadą widelca  :D SPD też już wkręcone a w razie W platformy też podejdą, damper też ma błękitne pstykadełko blokady  ;) dobrze, że to Fox a nie RS bo kolorystycznie byłaby lipa  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaski ?

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawałek za Piaskami, pod samym płotem granicznym Unii Europejskiej :)

bardzo fajna ścieżka w lesie między Krynicą Morską a granicą

nawet ptaki zaczęły w pewnym momencie zawracać ;)

30 km dziś a jutro powrót i znowu koło 90 km pęknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1679%20-%20Kopia.jpg

pierwsze km zrobione  :lol: z wyciągniętą sztycą niezła koza, pod mostkiem na razie podkład nie ruszany - 3 dystanse ale chyba jutro 1-2 przełożę. Pierwsze wrażenie - podczas jazdy nie czuć ale jak się stoi obok to jest wysoki - jutro przymierzę go do X-calibra. Myślałem, że będzie prosty taboret ale trzeba się pochylić do kierownicy - jak dla mnie fajnie, za to jak się wstanie z siodełka to jakby ciaśniej między nim a kierownicą chociaż niby dłuższy niż x-caliber. Mocno czuć inny kąt na podsiodłówce - suport jest pod tyłkiem a nie przed. Jak na razie cieszę się jak dziecko  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję @trollu. Teraz musisz full face kupić i paradowac pod Jasną Górą ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha tam królują chłopcy na downchilówkach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tubelessy już są?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha jeszcze  :lol: ale może w tyg wpadną, muszę zamówić taśmę i kupić wentyle. Trzeba lekko podregulować przerzutki ale praca XT bez porównania do acery, szybkość i "twardość" zmiany to poezja  :D nie wiem jakie mam ciśnienie w sprężynach, kumpel pojechał dzisiaj do Kielc na Telegraf więc nie mam od kogo pożyczyć pompki a na razie sama jazda po płaskim i oringi jakoś wysoko zawędrowały na goleniach ale z czasem wszystko ogarnę. Przewody hamulcowe z klamek po prostu się wykręca? Są źle poprowadzone i muszę je porozpinać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wykręcają się, ale nie rozkładaj układu do zmiany prowadzenie kabli. Odkręcić zaciski :) i poprowadzi jak chcesz. Chyba, że hydraulika idze środkiem, to wtedy trzeba i potem odpowietrzanie klamki cię czeka.

Rozumiem, że nie chcesz skracać? Wtedy potrzebne są dwa zestawy, oliwka i trzpień.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie racja, przedni przewód muszę poprawić bo idzie na zewnątrz amora i w razie zahaczenia go urwę więc wystarczy tylko zacisk przełożyć, thx. Tylny jest prowadzony wewnątrz, wczoraj go już poprawiłem bo odkręciłem klamkę, nie jest idealnie ale chyba go tak zostawię. Pospinam tylko kable trytytkami i będzie git  ;)

Ktoś ma jakieś info o heblach BL-MT500? takie mam u siebie i w sieci nie ma o nich zbyt dużo. Ciekawe jak się mają do np SLX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to wygląda na hebe z poza grup, jedno i to samo co deore.

BL, to oznaczenie klamki :)

Oznaczenie całego hebla, to BR.

Aaa już wsio jasne :) masz heble deore. :) Dobre hamulce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info, coś tam "deore" dopisane jest  :P  na razie zostają tak jak są, jak kiedyś przyjdzie wymienić klocki to wlecą nowe tarcze i metaliki. W klamce widzę jakieś śrubki więc pewnie można założyć pokrętło do regulacji klamki jak np w SLX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale klamka ma regulacje. Imbusem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to racja  :)

myślałem że skoro jest 2x11 to będzie przednia przerzutka 2 pozycyjna a tu 3 pozycje. Ale ukosowanie łańcucha w x-calibrze chyba mniejsze, tutaj są konkretne przestawienia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ujście Wisły w tle

Ponad 200 km w 3 dni Fathomem, na parę dni go odstawiam bo się stęskniłem za szosą :)

post-81121-0-35263700-1499620772_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym razem wyglada mi to na prom w Mikoszewie :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega jest czujny jak ważka ;) Prom Świbno - Mikoszewo

ahaaa obróciłem mostek w Fathomie i jest lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to racja :)

myślałem że skoro jest 2x11 to będzie przednia przerzutka 2 pozycyjna a tu 3 pozycje. Ale ukosowanie łańcucha w x-calibrze chyba mniejsze, tutaj są konkretne przestawienia

Przednia manetka jest uniwersalna. Leci do trzech blatów i do dwóch. Ma taki przełącznik pod spodem.

Ecipeci, dobry krok z mostkiem. W obu rowerach mam negatyw.

Pykło dziś 63 km. Szosa i MTB. Pół na pół.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę się przyjrzeć tej manetce w takim razie. Czyli idzie "zablokować" jedno ustawienie i zostawić tylko 2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisz co się dzieje? Zrzuca łańcuch? Manetka klika trzy razy? Tak manetke można ustawić na 2x. Sprawdź, czy ograniczniki ( H,L) są dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jest tak ustawiona, że na 1 (najniższe przełożenie) nic się nie dzieje. Pomiędzy 2 a 3 ( na manetce) wszystko działa ok i łańcuch płynie przechodzi między blatami. Ogólnie to mi nic nie przeszkadza i nic bym nie ruszał, tylko nie wiem co miałeś na myśli z tym przełącznikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To działa Ci dobrze. Tak ma być. Pod spodem manetki będzie taki dinks. I on będzie zmieniać działanie manetki. W zależności, czy będzie z korbą i przerzutką 2 czy 3 blatową. Nie ruszaj nic. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi