Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wahoo blue sc połączony z tel. Ludzie kombinują też z zwykłymi licznikami. Tylko, że można kręcić do 99 obrotów. Chyba, że licznik wyświetla trzy cyfry

Ale można to przeliczac. Np. U mnie jadąc na 2x4 muszę mieć około 21km/h aby kadencja va około 90. Przy 2x5 25 km/h. Zależy ile zębów na danej zebatce jest.

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kadencję w Mio.

@Burns,to Selle italia c2?

W obu rowerach mam to siodło i sobie chwalę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszło dwa razy

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takie jak wyżej. Wąskie, twarde. Lekko profilowane, generalnie mi odpowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam dalej dylemat co by tu wybrać nowego :)

a Koledzy coś mało pomocni z podpowiedziami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 koncepcja kręcenia powyżej 90 jest słuszna. Dzisiaj bardzo źle mi się jechało i kadencja 80. Efektem jest zmarźnięty tyłek

Nie zawsze jest dzień i wtedy należy wrzucić ząbek wyżej. Dlaczego, ano dlatego , by się nauczyć tak jeździć, a im wyższy rytm tym więcej zalet. Siłę ćwiczymy na hopkach!

Jak mierzysz tę kadencję ? Liczysz obroty w czasie czy może jakiś czujnik + miernik :huh:?

Sposobów jest wiele, najprostszy ze stoperem i  drugi z licznikiem na bazie przełożenia. Garmin ot niech będzie najpopularniejszy Edge520, ale to już wtedy gdy dochodzi pomiar mocy przy ściganiu na poważnie, albo jako alternatywa by pozbyć się wqrwiającego non toper dzwoniącego telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alternatywą dla garmina jest MIO cyclo 205HC, 315 Hc ( takie posiadam) , albo inne jeszcze. MIO moim zdaniem lepiej nadaje się do szeroko pojętej turystyki i wypraw.

Co nie zmienia faktu, że zarówno garmin jak i mio są nieprzyzwoitcie drogie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 właśnie zrzuciłem i cisnąłem znowu te 90. Jednak kilka km jechałem z niższą. Ewidentnie dzisiaj nie mam dnia. Zobaczymy w drodze powrotnej.

Fajne są te drogie zabawki w stylu Rox 11 czy Wahoo Element. Jednak to już trzeba jeździć i trenować porządnie aby był sens kupna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na wygodniejsze niż ta kanapa, którą ostatnio @primabaleron znalazl w lesie :)

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się również widzi. Myślę, że tak samo wygodne jak pewne siodełko speca

Jeszcze raz dziękuję @70', pięknie się jedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne są te drogie zabawki w stylu Rox 11 czy Wahoo Element. Jednak to już trzeba jeździć i trenować porządnie aby był sens kupna.

Jeśli już wydawać tyle kasy to na coś gdzie z klawiatury można wyznaczyć trasę w typie mio 205/315 (chyba nie lecą w kulę jak garmin)

Jak jedziesz na wycieczkę, albo zjeżdżasz w nieznanym to pogubienie trasy może kosztować Cię Objazd 50km jak nie lepiej do bazy - wystarczy pomylić stronę góry

a te ROXy do trenowania na kolarce po wyznaczonych, znanych od lat trasach spoko,

ale funkcję GPS mają tak upośledzoną - jeden skręt inaczej i jesteś poza zaprogramowaną trasą, a jak się zgubisz to w najlepszym przypadku siedzisz na pniu, gadasz z Muchomorkiem i programujesz tego Roxa modląc się, żeby telefon nie wyzionął ducha.

a funkcje treningowe to znajdę w Sigma 23.16 za 330zł

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka razy wracałem z " zadupia " na mio i działa to wzorowo. Ma też funkcję nawigacji typowo samochodowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 właśnie zrzuciłem i cisnąłem znowu te 90. Jednak kilka km jechałem z niższą. Ewidentnie dzisiaj nie mam dnia. Zobaczymy w drodze powrotnej.

Nie zawsze jest ten dzień, ale dzisiaj było całkiem spoko i sporo km na przedramionach ( tak już od dawna nie używam czasowej kiery).

U mnie przeważyło wqrwiające non toper dzwonienie ( a przecież wszyscy wiedzą , że jadę). Teraz telek do szuflady, do komunikacji Nokia 3310 na nowej karcie. Inna rzecz, że tego Garniaka kupiłem po kosztach od kumpla.

Mnie się również widzi. Myślę, że tak samo wygodne jak pewne siodełko speca

Jeszcze raz dziękuję @70', pięknie się jedzie.

Jestem już co prawda na etapie jazdy na przysłowiowej desce, ale sellki to są całkiem przyzwoite siodła , jednak i te są zzajebiste https://www.decathlon.pl/siodo-rowerowe-sport-100-id_8325242.html

Kilka razy wracałem z " zadupia " na mio i działa to wzorowo. Ma też funkcję nawigacji typowo samochodowej.

Nie mam tego problemu, nie korzystam z nawigacji....

Edytowane przez kaido2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 kręci palcami, albo kombinerkami ;)

Dzięki za propozycję, ale chyba już nie jest dostępny... Pro się wycwaniło i zrobiło osobno do każdego rozmiaru.

Poszukam, może jeszcze gdzieś będzie dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj złapałem porządną centrę na kole z tyłu ;)

jak się pod krawężnik podjeżdża to się podnosi zadek ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wpadłem na to

Jako, że siedzisz w Giant'ach to kupuj AnyRoad 1 na 2018

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, zwłaszcza, że później można za dobrą cenę odkupić

Edytowane przez suqub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kaido2 kręci palcami, albo kombinerkami ;) .

On je centruje palcami nie zatrzymując koła :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi