Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Zamien go na gravela :)

Myslalem nad tym . ale tu mi bardzo geo pasuje i ogolnie zainwestowalem troche

Ja pisałem o pełnym nurkowaniu na spuszczonym powietrzu. A tak to wykorzystuje 90 procent mojego 100mm

A tu na spuszczonym powietrzu nurkuje na 60% i koniec

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba przeserwisować, podejrzewam że ciśnienie poszło do komory negatywnej chociaż specem nie jestem. Tak czy inaczej był zapowietrzony skoro wywaliło uszczelnienie 

na endurotrophy przy serwisie Pike pisali o trytkach właśnie między lagami a uszczelkami kurzowymi przy składaniu amora po serwisie żeby wypuścić powietrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pustym amorze nabilem uszczelke rowno i delikatnie . nabilem amor powietrzem . przejechalem sie wokol komina niby ok . dziala ugina sie jak uginal moze troche lepiej . mozna tak jezdzic ? Serwis przewiduje w zime . o ile z nim wytrzymam i ni kupie sztywnika

Edit.zrobilem 17km po lesie amor dziala wszystko ok . uszczelka na swoim miejscu . wytrzyma do zimowego serwisu

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,

Jeździcie jesienią i zimą?

Pomozcie i podpowiedzcie co zakupić na miesiące zimowe aby w miarę komfortowo i bezpiecznie jeździć? Z osprzętu to bym tylko podpytal o oponki, a jakie ciuchy zimowe?

Zamierzam jeździć do temperatur minimalnych 5 stopni. Wszelkie sugestie doświadczonych kolegów mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do ubrań rowerowych nie pomogę - ja zakładam dresy, na górę koszulka, jakiś cienki polar i bezrękawnik. I tak się robi gorąco to bezrekawnik się rozpina i jest ok ale to już poniżej zera bo na plusie to można się ugotować. A opony standard - nie zmieniam specjalnie opon na zimę. Tyle, że zimą głównie po lasach bo w otwartym terenie piździ że łeb chce urwać 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zime trenazer, predkosc wiatru i temperature mozna sobie regulowac szerokoscia otwartego okna :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w domu błota nie uświadczysz (przynajmniej ja bym nie chciał  :lol: ) a jazda lasem w świeżym śniegu - mega

DSC_1610x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu w lesie fajnie, ale trzeba tam dojechac i wtedy rzeczywiscie piz...i :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto pamiętać o zmianie powietrza na zimowe

Ja mam ciuchy z Deca. Na zimę zakładam długie portki z serii 300 i nogawki Rogelli. Góra to termo koszulka, jakaś na długi i bluza rowerowa. Jak pizdzi to cienka kurtka. Do -5 jest mi ciepło. Jednak każdy ma inną tolerancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mam piasty Bontragera pod napęd shimano to klucz do bębenka będzie na standard shimano (bitul) czy muszę szukać innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupuje graty i żeby nie kupować na 10 razy chce od razu kupić wszystkie klucze. Klucz do bębenka by się przydał, żeby wszystko ogarnąć

http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/124-Klucz-do-kaset--standard-Shimano

a problem mam z tym, nie wiem czy podejdzie

http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/111-Klucz-do-bebenka-Shimano-Bitul

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdych kołach bęben się inaczej ściąga..

W dt wystarczy to mocno szarpnąć i zdjęty, w fulcrumach rozkręca się oś.

Czy tobie chodzi o demontaż już zdjętego bębna w celu demontażu łożysk?

Tu też co koło to inny system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze masz na mysli klucz do kasety ?

W mawicach i bontragerach bebenek wolnobiegu zdejmuje reka. Nie wymaga to uzycia zadnych narzedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyżej podlinkowałem obydwa - do kasety i bębenka. Kupię do kasety a bębenek wyjdzie w praniu jak przyjdzie zdejmować kasetę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja naprawdę nie kminie co ty chcesz zrobić:)

Kaseta to wiadomo .. Bacik i klucz ko kaset .

A bęben się demontuje różnie zależnie od kół.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Trollu, reka byla szybsza od glowy, najpierw napisalem, a pozniej zobaczylem co podlinkowales, ale nie chcialo mi sie juz edytowac :)

Ja mialem do tej pory tyle szczescia, ze kazdy bebenk po odkreceniu kasety z lekkim oporem mozna bylo sciagnac bez odkrecania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi nie gra. Po co byłoby odkręcać kasetę skoro można by ją ściągnąć z całym bębnem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdejmiwałem nigdy bębenka więc pytam ale skoro różnie to bywa w zależności od producenta to zobaczymy. Jak przyjdzie mi rozbierać piastę to chce zrobić full serwis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi