Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na wiosne wymiana hebli i narazie bedzie wszystko co potrzebuje (chyba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie kiedyś je skopiowałem z jakiegoś testu ale w tym wyżej nie widzę Zee. Revolta a jakie heble chcesz? 

Może gdybym nie kombinował na chama z shimano to miałbym teraz też MT5. Co nie zmienia faktu, że jestem mega zadowolony z Zee. Nie wiem jak bardzo dzisiaj tylny zawias razem z heblami uratował mi d*pę ale dzisiaj uniknąłem spotkania z sosną po złym lądowaniu - sytuacja identyczna jak kiedyś opisywana przeze mnie - tyle, że wtedy kumpel się nie wyratował. Za to konkurs whipów pewnie bym dzisiaj wygrał  :lol:

a co do hebli 4 piston: Hayes Dominion A4

s1600_Hayes_Dominion_Disc_Brakes_1_67402

pasowały by mi takie  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu w sumie nie wiem . chce zmienic fabryczne z treka na cos mocniejszego . nie potrzebuje wodotryskow z gornej polki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie latam, czasami na hopkach ktore znam ale mało ;)

Revolta bierz jakieś slx albo magury jak Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jaki rower .

Jak sztywny tył to slx z metalikami to będą kosy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, specyfikacja na papierku to jedno, albo co się komu podoba lub co lubi a do czego ma uprzedzenia. Na płaskim to wystarczą Vki czy nawet tarczowe linkowe.Olbrzymie znaczenie mają też okładziny z jakiego spieku są zrobione. To wszystko jest jednak nic. O wartości hamulca powiedzą dopiero góry- jak jedziesz 2km z góry a hamulec cały czas pracuje i się nagrzewa. Jak się tak nagrzeje i w połowie drogi, albo w 2/3 klamka się zapadnie do kierownicy a on nawet już nie spowalnia to wtedy zaczyna się ostry syf bo nachylenie jest takie, że nogi nie postawisz... akurat w tej kwestii najwięcej mają do powiedzenia sprawdzone przez wyjadaczy rozwiązania z DH.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy co się chce i do czego .

Nikt nie zakłada saintów do xc czy na maratony. Chyba, że jedzie maraton ciężkim fulem.

Jeśli chodzi o odprowadzanie ciepła, to w systemach Shimano od slx po sainta jest tak samo . Ceramika i radiatory.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szutr w górach spokojnie mozna robić HT, nachylenie jest jednak takie, że spokojnie rozpędzasz się powyżej 50km a prędkość narasta. Nie wierzę, że nie użyjesz hamulca bo wyzwalając się na te górskie kamienie orzy takiej prędkości w najlepszym wypadku lądujesz pocięty w szpitalu. Jeżeli jednak rower spowalniasz do 30km, to hamulec musi pracować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jaki rower .

Jak sztywny tył to slx z metalikami to będą kosy .

Trek x caliber 9 rocznik 2015 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3km zjazd w terenie .Okolice Łękawki.

Zagotowałem podstawowe Shimano tam . Potem założyłem xt.

@rewolta4

Daj sobie slx m7000 z metalikami z tarczami XT . 180 przód . 160 tył

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3km zjazd w terenie .Okolice Łękawki.

Zagotowałem podstawowe Shimano tam . Potem założyłem xt.

@rewolta4

Daj sobie slx m7000 z metalikami z tarczami XT . 180 przód . 160 tył

Czyli sam zaprzeczyłeś sobie!

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nieważne, min. w teście, który podlinkowałem piszą, że tabelki producenta to jedno a rzeczywiste użytkowanie to drugie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak wy jeździcie ze takie cuda instalujecie...ja cały ten rok w maratonach przejeździłem na XT plus metaliczne klocki jagwire i zawsze hamowały jak potrzebowałem...czy to w błocie, deszczu, piachu itp

kwestia idealnego odpowietrzenia i serwisu ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja z Zee wyszedłem z założenia jak z silnikiem w samochodzie - to, że masz 500KM pod maską nie znaczy, że musisz je zawsze wykorzystywać w 100%. XT to też już nie są słabeusze a inna sprawa to jak heble biorą - musiałbym się teraz przejechać na np SLX z metalikami kumpla bo ostatnio jeździłem na nich dawno temu ale mam wrażenie, że Zee pomimo, że są mocniejsze to łatwiej je ogarnąć, o ile pamiętam to SLX kumpla były bardziej 0/1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W odpowierzeniu i jak wspomniałem a Ty dodałeś też pies jest pogrzebany. Jak mają bąbelki to się zapadną, jednak jedno i drugie nie pomoże na wady konstrukcyjne czytaj avid i tańsze sram, nikt nie wspomniał o code, jedni chwalą nieziemsko, inni przeklinają o czym pisal egzo swojego kumpla. Poza tym w maratonach nie chamujesz cały czas a wręcz przeciwnie, starasz się tego unikać - jak można to przelecieć jedynie dodając ułamkow puls przychamowania...

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sam odpowietrzałem heble...od nowości coś mi w nich nie pasowało a teraz jest idealnie... Co do hamowania w maratonach to na dwóje babka wróżyła....unika się tego ale nie raz jest trasa z palcem ciągle na manetkach.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A heble deorki? Nie chodzi o ta stowe roznicy bardziej o o to czy rzeczywiscie mi sa potrzebne tak mocne hamulce . od poczatku myslalem troche o deore.

Czy moze slx to minimum ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deore też dobre .

Nie mają ceramiki . Gorsze odprowadzanie ciepła nic slx. Minimalnie słabsze .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem tak.

I tak jak trollu pisze . Deorki, slx, i xt to heble jak by to ująć ... brutalne . Działają dość zero jedynkowo. Modulacja oczywiście jest . Ale wymaga dość dobrego wyczucia tych hamulców.

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi