Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Robnyc

Jakimi rowerami jeżdżą członkowie forum

Rekomendowane odpowiedzi

Schwalbe racing ralph 2.1 i schwalbe racing ralph 2.25 czy odczuje roznice w oporach toczenia na asfalcie ? Mam aktualnie RR 2.1 ktore wlasnie sie mi koncza . i mam mozliwosc kupic w dobrych pieniadzach RR 2.25 lub vittoria saguaro 2.0 i interesuje mnie jak jedne i drugie beda sie toczyc po asfalcie ? Czy beda duze roznice w oporach . chodzi mi o asfalt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w terenie coś jeździsz? Jeśli tak - wrzuć szerszą na przód a węższą na tył. Będziesz miał kompromis między oporami toczenia a przyczepnością na przodzie. Mój x-caliber wychodził na takim setupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terenem nie mozna tego nazwac. Szutry lesne sciezki. polne drogi . i asfalt

Np racing ralph 2.25 przod i racing ralph 2.1 tyl mialo by to sens ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekko poczujesz, wszystko kwestia ceny i ciśnienia. Z drugiej strony nowa opona może mieć taką samą powierzchnię styku z asfaltem jak starta. Sprawdź czy niższa cena nie wynika z uboższej mieszanki gumy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie to performance nie chce EVO bo jezdze czesto po asfalcie a evo znika w oczach na asfalcie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RR mają to do siebie że się szybko zużywają, ja mam rozmiar 2.25 i dają radę, ale za szybko na nich się nie pojedzie, no chyba że napompujesz je na 3bary :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może opony maxxis?

Tylko te dwa modele i te wlasnie rozmiary co napisalem. Maxxis to kolejna opona ktora ginie w oczach na asfalcie

RR mają to do siebie że się szybko zużywają, ja mam rozmiar 2.25 i dają radę, ale za szybko na nich się nie pojedzie, no chyba że napompujesz je na 3bary :)

No ja swoje RR tak wlasnie pompuje 2.8 przod i 3.0 tyl i jezdze po twardym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało jeżdżę na asfalcie na crosmarkach. Może tak być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko te dwa modele i te wlasnie rozmiary co napisalem. Maxxis to kolejna opona ktora ginie w oczach na asfalcie

No ja swoje RR tak wlasnie pompuje 2.8 przod i 3.0 tyl i jezdze po twardym

A Smart Sam? Sam się nad nimi zastanawiam po RR.

3 bary to dla mnie za twardo, owszem na asfalcie dają radę przy takim ciśnieniu, ale czuć każdy garb, nierówność itd... Ja pompuje je raczej na 2,5, no ale w większości jeżdżę po wałach, a tam jest szuter lub kostka i po laskach :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało jeżdżę na asfalcie na crosmarkach. Może tak być.

No ja moze swojego treka nie uzywam zgodnie z przeznaczeniem ale mi to pasuje :) jezdze w zaleznosci od trasy czasami 100km sam asfalt i tylko asfalt czasami 80 km same lesne sciezki i polne drogi bez blota bez piachu

A Smart Sam? Sam się nad nimi zastanawiam po RR.

3 bary to dla mnie za twardo, owszem na asfalcie dają radę przy takim ciśnieniu, ale czuć każdy garb, nierówność itd... Ja pompuje je raczej na 2,5, no ale w większości jeżdżę po wałach, a tam jest szuter lub kostka i po laskach :)

Mialem smart samy w krosie 5lat temu w lesie na polnych drogach szutrach bylem bardzo zadowolony ale znow na asfalcie kleily sie jak by brakowalo w nich powietrza a na zakretach na radach przez klocki na bokach mozna bylo zaliczyc glebe nie podobalo mi sie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja moze swojego treka nie uzywam zgodnie z przeznaczeniem ale mi to pasuje :) jezdze w zaleznosci od trasy czasami 100km sam asfalt i tylko asfalt czasami 80 km same lesne sciezki i polne drogi bez blota bez piachu

Mialem smart samy w krosie 5lat temu w lesie na polnych drogach szutrach bylem bardzo zadowolony ale znow na asfalcie kleily sie jak by brakowalo w nich powietrza a na zakretach na radach przez klocki na bokach mozna bylo zaliczyc glebe nie podobalo mi sie

Czyli widzę, że też chyba zaraz będę miał problem z wyborem :) Dzięki za info o SS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mowie ze SS sa zle . tylko dla mnie byly zle . czylo szutry . polne drogi a nawet piasek ( mialem bontragery sr1 . RR .) najlepiej w tym terenie sie zacgowywaly ale asfalt jak dla mnie tragedia kleily sie do niego ciezko sie jezdzilo a zakrety na asfalcie to grozilo glebą za kazym razem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mowie ze SS sa zle . tylko dla mnie byly zle . czylo szutry . polne drogi a nawet piasek ( mialem bontragery sr1 . RR .) najlepiej w tym terenie sie zacgowywaly ale asfalt jak dla mnie tragedia kleily sie do niego ciezko sie jezdzilo a zakrety na asfalcie to grozilo glebą za kazym razem .

Ja mimo, że 70% czasu jeżdżę po szutrach to i tak teraz mam baczność na asfalt, po małej kraksie 2 lata temu i uszczerbku na zdrowiu w postaci złamanego palucha i nadgarstka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był u mnie kolega z taką oto panterą.

Odpowietrzenie hebli, wymiana klocków. Nic szczególnego.

Rzuciła mi się w oczy lina łańcucha.

Korba fsa z supertem mega exo podkładka od strony prawej. Linia łańcucha to koszmar, to wyglądało jak błąd montażowy, łańcuch prosto niemal na 11, a na 1 przekos potworny..

Proponowałem zamianę podkładki, dać ją na lewo. Nie zgodził się, bo jak poskładali, to tak ma być ... A znacznie by to poprawiło sprawę, wypośrodkowało linie łańcucha.

cb7234b49dcd012cff8d6e790dbf55b8.jpg

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Nowe koła, od poprzednich, które ważyły 2100 gramów :lol: waga według producenta niższa o 450 gramów. Zobaczymy co to będzie B)

91fort.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego sie roznia wizualnie ? Jedna i druga podpisana schwalbe racing ralph performance a roznia sie wizualnie

Juz ogarniete druga opona na nowy RR na 2019r

3fd2f5dd5f2e3af1med.jpg

d5b539e1b87b39ffmed.png

Edytowane przez revolta4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tessino, co za koła?.

Fulcrumy, ale wyglądają na ile niż moje 5lg

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Fulcrum Racing 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje 5lg mają czerwone nyple.

Dobre koła to są :)

cc66b82ff280cf5dcaac3542000f42ae.jpg

Edytowane przez egzo18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty masz wersję C.

Moje to LG. Też kupowałem na wertykalu, pewnie mają nowsze teraz.

Będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

A ten luz który ma niby się pojawić to jak mam zauważyć? Niekumaty w tym jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi