Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mikeb

Albert Riele w Aparcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry złotnik wykona każdy wzór z katalogu apartu, zrobi to dużo taniej i dostaniesz certyfikat, pudełko a nawet wstążeczkę :)

Chyba nie tędy droga.

Złotnik niech sam wymyśli ciekawy wzór i wtedy niech sprzeda.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie tędy droga.

Złotnik niech sam wymyśli ciekawy wzór i wtedy niech sprzeda.

I sprzedają :)

Za  łańcuszek u jubilera 34,5g zapłaciłem 3,1 tyś

Za taki sam w Aparcie zapłacił bym [gdybym na głowę upadł] około 9 tyś.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prestiżowych galeriach handlowych,

:lol: :lol: :lol:  , Polska - kraj w którym Galeria Handlowa jest szczytem prestiżu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol:  , Polska - kraj w którym Galeria Handlowa jest szczytem prestiżu.

Mówi koleżanka do koleżanki

-Dziś widziałam świetne obrazy w galerii.....

-Pogłupieli?,obrazy w galerii? :blink:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale prestiż prestiżowi nierówny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem że Lublin jest aż tak dużym miastem 380tys tzn. że jest większy od Katowic

Skoro tylko można w lubelskim salonie apartu kupić co najwyżej Edoxa to zaniedbują klientów Lublina i okolic. Katowice mniejsze a Zenity, IWC i inne pomniejsze marki bez problemu do kupienia. A po sąsiaedzu Kruk z rolkiem i Omegą a jeszcze jakiś miejscowy jubiler z chopardem i omeżką

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem że Lublin jest aż tak dużym miastem 380tys tzn. że jest większy od Katowic

Skoro tylko można w lubelskim salonie apartu kupić co najwyżej Edoxa to zaniedbują klientów Lublina i okolic. Katowice mniejsze a Zenity, IWC i inne pomniejsze marki bez problemu do kupienia. A po sąsiaedzu Kruk z rolkiem i Omegą a jeszcze jakiś miejscowy jubiler z chopardem i omeżką

A no jest :) ,dodatkowo jeszcze z 80tyś studentów [poza Polakami, z USA,Norwegii,Tajwanu,Chin......]

O Zenitach,czy IWC to zapomnieć można.....Omega tylko przy hotelu "EUROPA"........

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że te 380tys to ze studenciakami :)

Tak czy inaczej chyba w Lublinie z polskich miast najbardziej jest odczuwalne jak studenci wyjeżdżają na ferie/ wakacje...

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda....napędzają trochę to miasto.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podawanie ludnodci Katowic jest niemiarodajne. Trzeba uwzglednic ludnosc calej aglomeracji slaskiej, a to ponad 4 miliony. To juz naprawde gruba kasa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale z aglomeracji trzeba do tych Katowic dojechać, przykładowo z Gliwic to prawie 30km, to odlegość z Kłaju, Olkusza albo Myślenic do Krakowa. Jesli porównujesz miasta to rób proszę to rzetelnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie Katowic jest i owszem jest miarodaje bo Katowice mają 305tys ludności do 380tys Lublina i miasta aglomeracji śląskiej nie mają tu nic do rzeczy bo to są całkowicie samodzielne podmioty samorządowe. to tak jakby przypiąć Lubartów lub Swidnik do Lublina i powiedzieć że to jest aglomeracja lubelska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale z aglomeracji trzeba do tych Katowic dojechać, przykładowo z Gliwic to prawie 30km, to odlegość z Kłaju, Olkusza albo Myślenic do Krakowa. Jesli porównujesz miasta to rób proszę to rzetelnie.

Pablo 122 ma rację :) i jest rzetelny...

Jak dobrze pamiętam to z Gliwic czy Zabrza można do centrum Katowic tramwajem dojechać,więc w czym problem?

Porównanie Katowic jest i owszem jest miarodaje bo Katowice mają 305tys ludności do 380tys Lublina i miasta aglomeracji śląskiej nie mają tu nic do rzeczy bo to są całkowicie samodzielne podmioty samorządowe. to tak jakby przypiąć Lubartów lub Swidnik do Lublina i powiedzieć że to jest aglomeracja lubelska

Coś Ci się myli..... ;)

Aglomeracja Katowicka to system naczyń "połączonych"-co ma Lublin z Lubartowem wspólnego to pojęcia nie mam[ by tam dojechać to 3 dni łosiem przez bagna trzeba się przedzierać ;) ] ,natomiast Świdnik został praktycznie "wchłonięty" przez Lublin.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie że nie jest rzetelny, porównujemy miasta wojewódzkie, to czym mozna dojechac do danego miasta nie ma żadnego znaczenia.O jakim systemie naczyń połaczonych mówisz?Widac że nie masz pojecia o Śląsku, powtarzasz stare sterotypy; nie można dojechać tramwajem z Gliwic do Katowic bez co najmniej trzech przesiadek. Bezposrednio można tylko pociągiem lub jedną linią autobusową komunikacji miejskiej. I to jest według ciebie system naczyń połączonych?Nie rozśmieszaj mnie.

Dla osób z poza Sląska jest wszystko jedno czy to katowice czy gliwice,; im wydaje się że to jest to samo, jedno miasto a to nie prawda.To świadczy tylko o nieznajomości tematu i utwala sterotyp, ze slask to jedno wielkie miasto, same kopalnie i huty.

Co ma Lubartów wspólnego z Lublinem? Odpowiadam- odległosć to raptem 25km czyli mniej niż z Gliwic lub Zawiercia(oba miasta leżą na krańcach tzw.aglomeracji sląskiej)do Katowic, więc jeśli mówimy o aglomeracji to Lubartów pod aglomerację lubelską jak najbardziej się wpisuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszny kolego to jesteś Ty ze swoją wiedzą a raczej jej brakiem......

Aglomeracja katowicka

Z mojej strony-koniec,pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zonka

jak zwykle temat zboczyl :D 

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle temat zboczyl :D

pozdrawiam!

jak Twój kot ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Twój kot ;)

też się zastanawiam kiedy będzie koniec tego lizania....... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zonka

koniec z kociakiem! 

moze teraz sie nie bedziecie czepiac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmieszny kolego to jesteś Ty ze swoją wiedzą a raczej jej brakiem......

Aglomeracja katowicka

Z mojej strony-koniec,pozdrawiam.

Kolego właśnie udowodniłeś na forum swój brak wiedzy skoro nie rozróżniasz aglomeracji śląskiej a dokładniej górnośląskiej od katowickiej

To tyle z mojej strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego właśnie udowodniłeś na forum swój brak wiedzy skoro nie rozróżniasz aglomeracji śląskiej a dokładniej górnośląskiej od katowickiej

To tyle z mojej strony

I dobrze -bo głupot więcej nie będziesz pisał.

A co ja udowodnilem na forum,i co odróżniam , nie Tobie oceniać

I w Gliwicach jeszcze się wam prowokacje nie znudziły? :D

Aglomeracja Katowicka - 14 miast Zarejestrowany w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji Górnośląski Związek Metropolitalny tworzy 14 miast na prawach powiatu: Bytom, Chorzów, Gliwice, Dąbrowa Górnicza, Jaworzno, Katowice, Mysłowice, Piekary Śląskie, Ruda Śląska, Siemianowice Śląskie, Sosnowiec, Świętochłowice, Tychy i Zabrze.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook, sam się zagmatwłeś w swoich wypowiedziach, sam nie wiesz ile ta "aglomeracja katowicka" ma mieć miast, raz ma 4 a raz 14

Nie mieszkasz tu więc nie możesz mieć pojęcia o specyfice regionu, dla mnie jesteś typowym człowiekiem z Polski B powtarzającym utwalony jeszcze za Gierka stereotyp Katowice=Śląsk; Gliwice=prowokacja Niemców z 31 sierpnia 1939

Dla mnie jako Ślązaka a zapewnie dla większości która tu mieszka jest miasto Katowice i aglomeracja górnośląska lub potocznie śląska, która składa się z 15-19 miast(zależy jak liczyć)

A tak przy okazji byłoby dobrze gdybyś czytał ze zrozumieniem nim napiszesz następny post

Zapis o "aglomeracji katowickiej" który raczyłeś wkleić został stworzony tylko na potrzeby konkretnego planu w tym wypadku gospodarki wodno-sciekowej Katowic i sąsiadujących miast mających wspólną kanalizację, oczyszczalnie i zlewnie rzek

ps

Mam prawo oceniać wypowiedzi ponieważ dotyczą bezpośrednio mnie w tym wypadku miejsca w ktorym mieszkam i podtrzymuje to co napisałem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cook, sam się zagmatwłeś w swoich wypowiedziach, sam nie wiesz ile ta "aglomeracja katowicka" ma mieć miast, raz ma 4 a raz 14

Nie mieszkasz tu więc nie możesz mieć pojęcia o specyfice regionu, dla mnie jesteś typowym człowiekiem z Polski B powtarzającym utwalony jeszcze za Gierka stereotyp Katowice=Śląsk; Gliwice=prowokacja Niemców z 31 sierpnia 1939

......Z Polski "B" powiadasz :) -to ze ktoś mieszka w stajni nie znaczy ze jest koniem,i to że mieszkam w Lublinie nie oznacza ze tu sie urodziłem.

I prosze bez ocen personalnych,ok?,ja nie pisze ze jestes typowym mieszkancem familoka i antena satelitarna kupiona za odprawe z kopalni swiat Ci zasłoniła.......

Dla Twojej  informacji podam ze przez kilka lat mieszkałem w Katowicach[Piotrowicach],oraz Zabrzu więc mi tu nie .....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt- za wyroby płacimy więcej niż za kruszec .. ostatnio kupując własnie tam za zloty łańcuszek 4.03gr AU585 zapłaciłam ponad 1000zl z platynowa karta trochę (-10%) mniej .. a na złomie jego wartość to niecałe 300zl .. 

Po prostu zal.. własnie sobie to uświadomiłam ile pieniędzy wywalam w błoto .. już tam biżuterii nie kupie :)

Właśnie o takich historiach na temat Apartu słyszałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mieszkasz tu więc nie możesz mieć pojęcia o specyfice regionu, dla mnie jesteś typowym człowiekiem z Polski B 

Mam prawo oceniać wypowiedzi ponieważ dotyczą bezpośrednio mnie w tym wypadku miejsca w ktorym mieszkam 

Tymi dwoma zdaniami sam sobie wystawiles ocene jako czlowiek klasy zerowej i pozoliles mi tez ciebie ocenic jako totalne dno i zero. Dla mnie Polska jest jedna bez wzgledu kto gdzie mieszka i pisanie ze ktos jest z Polski B tylko dlatego ze mieszka w Lublinie i ze ma inne zdanie? 

Ja urodzilesm sie na lubelszczyznie i wkur....za mnie jak jakis debil w ten sposob wypowiada sie na temat mojego regionu. Sam mi pozwolil na taka ocene swojej osoby. 

Sorki za EOT

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.