Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

colector

golarki braun

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, kupiłem golarkę Braun 330.

Jak dbać o czystość i higienę takiej golarki? Macie jakieś sprawdzone sposoby?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pędzelek w zestawie jest? Jest. Woda w kranie też? Bomba. Teraz już wsio wiesz :P Mam taką samą w zasadzie, a dokładniej 330-S4 i jestem bardzo zadowolony. Zdejmuję górę, opłukuję pod bieżącą wodą i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam dokładnie taki symbol.

Właśnie pierwsze golenie za mną, ale opinię wydam za jakiś czas.

A jakieś odkażanie, coś oprócz wody, nie trzeba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wystarczy przepłukanie wodą siateczki golącej, nic więcej nie trzeba. Od 15 lat używam golarek Braun i uważam, że nic lepszego i oszczędzającego czas nie wynaleziono. A przechodziłem etap brzytew oraz maszynek Gilette od jedno- po trzy ostrzowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam maszynki na żyletki, najmniej ofensywna to Muhle R89 (taką też mam). Do tego żyletki Merkur lub Feather. Wszystko polać jakimś dobrym kremem lub mydłem do golenia z pędzlem. I wierzcie mi, wszystko inne odsuniecie na bok. Żadna maszynka elektryczna czy jednorazowa nie da takiego efektu golenia. 

Pozdrawiam Serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz na miesiąc specjalną oliwka jeszcze kapie na ostrza i jest cacy. Resztę robi woda :)

Braun 380s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam brauna sam gole się elektrykiem, wcześniej SynchroPro wytrzymał 4 i wciąż golił idealnie teraz zmieniłem na serią 5 . Goli równo, gładko mam twardy zarost który gole co 3 dni  jedynie szyja jest problematyczna bo miejscami zarost rośnie w różnym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mogę polecić BRAUN 380 S-4 WD. Goli dokładnie i można jej używać pod prysznicem, co w przypadku twardego zarostu pomaga. Choć i tak nie uniknie się "dogalania" przed lustrem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.