Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bake

zegarek na prezent dla osiemnastolatka

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie. mój syn niedługo będzie miał osiemnaście lat. planuję mu z tej okazji kupić zegarek. chcę wydać do 8 tyś pln. zegarek nie musi być nowy. może być używany. warunki to: średnica bez koronki max 42mm, zegarek może być w złocie, stali obojętne jest to. może być i na pasku i na bransoletce. co do koloru tarczy, może być i jasny i ciemny. osobiście zastanawiałem się nad rolexem datejust, oczywiście używanym. co wy na to? pozdrawiam was serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie noszenie w wieku 18 lat Rolka to tak troche dziwne...  Ale to moja opinia.

Może lepiej:

Omege Seamastera,

Glycine Lagunare Chrono (ja bym sobie coś takiego życzył w wieku 18 lat :)),

Hamiltona X-Wind (http://www.chrono24.pl/hamilton/khaki-x-wind--id2444365.htm)

Ewentualnie Breitlinga ColtOcean (używany)

Dla młodego chłopaka to 100 razy lepsze zegarki niż Rolex na którego kiedyś sam sobie zapracuje

Edt: Troche przeoczyłem ten szczegół dot. średnicy :P

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja zapomniałem napisać, że musi być to zegarek mechaniczny, a te breitlingi to chyba kwarcowe są, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa i kwarce i automaty.

A nie lepiej kupic synowi Hamiltona albo Glycine? :)

Moze to u nas mniej rozpoznawalne marki niz Rolex Breitling czy Tag Heuer ale to porzadne zegarki i w podanym poziomie cenowym mozna cos na prawde fajnego wybrac. No chyba ze musi byc lansik ;)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba byłoby ok z rolkiem. Chociaż te brajtki są bardziej "młodzieżowe". Kwestia gustu :). Nie mniej jednak 18 latek z rolkiem to trochę dziwna sprawa. Tym bardziej, że jest to rozpoznawalna marka, więc łatwiej o kradzież...

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos tez nie pasuje mi Rolex dla 18-latka. Jest tyle fajnych firm gdzie za 8k kupisz fajny zegarek dla chlopaka w tym wieku. Poszukaj czegoś z Eposa, Orisa, TH, Glycine, Fortisa,Hamiltona, Mido, Alpiny, FC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla młodego, również był bym za chrono. Sportowy charakter zegarka, dla chłopaka w tym wieku będzie na 99% trafionym wyborem. TH Carrera Chrono lub Glycine Lagunare Chrono będzie pewnym hitem, tylko ten rozmiar Glycine... Może ML Pontos Chrono ? Trochę bliżej elegancji.

EDYTA : Union D002.427.16.031.00 - raczej nierozpoznawalna marka wśród młodych ludzi

Tag Heuer CAP2110.BA0833

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny diver też się nada. Jak lubi bonda może być omega. Popatrzył bym jeszcze na zenithy.

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Zenithem, nawet używanym do 8k może być problem. No chyba, że jakiś bardzo stary model ale taki vintage raczej nie podejdzie 18-latkowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup suunto do noszenia teraz, + jakiś fajny vintage; rolex, omega, zenith itd- doceni z czasem

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Czy Twój syn interesuje się zegarkami, jaka jest jego wiedza na temat modeli, marek? Wiem, że pewnie chciałbyś zobaczyć konkretny model, ale zastanawiałeś się czy tak drogi prezent będzie się mu podobał? Czy chciałby zegarek?

Poraz kolejny sorry, bo wiem, że pytasz o co innego, lecz też dołożę cegiełkę i zaproponuję Marvin Malton Cushion na zielonej tarczy - zegarek nietuzinkowy, mieszczący się w budżecie (ok. 4500 zł), link - http://shop.marvinwatches.com/collection/malton-161/mechanical/m119/m119-13-94-67.html, ewentualnie zapoznaj się z ofertą marki, może coś innego przypadnie do gustu. Sam nie miałem okazji mierzyć, lecz ponoć, z tego, co udało mi się obejrzeć i wyczytać, tarcza ma fajną przypadłość, zależnie od światła padającego zmienia odcień.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex na 18 urodziny?,z calym szacunkiem ale to nie najlepszy pomysł[moim zdaniem],chyba ze rzuci do szafki i przypomni sobie o nim kolo30....

A moze jakaś Omega z 1995roku by lepiej pasowała?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Syn interesuje się zegarkami. Seiko odpada. Omega, tylko jaka? Seamaster to chyba średnio. pójdę do jakiegoś salonu i z nim i może mu się spodoba. Czemu tak wam się nie podoba pomysł z tym Rolexem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jako ojciec bałbym się o syna czy nie dostanie gdzieś "dychy" na Rolexa od miejscowych chłopaków ;) Prędzej czy później pójdzie fama albo poprostu młody się pochwali nie tym osobom co trzeba i nie daj Boże mu łapę utną razem z zegarkiem. Rolex się rzuca w oczy, każdy głupi złodziejaszek będzie wiedział co to za zegarek. Zrobisz jak uważasz.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niestety, też widzę podtekst nijak mający się ze sztuką dlatego stąd spadam. A skoro syn się interesuje to ojciec powinien wiedzieć czym-to nie jest temat tabu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałeś pod uwagę Omegę Railmaster ref 2803.52.37? Średnica 39,2mm, przeszklony dekiel, moim zdaniem fajny design, nie rzuca się tak w oczy jak wspomniany Rolex.

Jest jeszcze wersja z chrono, lecz wchodziłyby w grę tylko używki. Z tego co się cenowo orientuję mogłoby i tak wyjść ponad budżet, więc tu jest delikatny problem.

http://www.omegawatches.com/collection/seamaster/railmaster-chronometer/28035237

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

burns, niby jaki podtekst? Nie rozumiem o co Ci chodzi w drugim zdaniu. doskonale wiem czym interesuje się mój syn... <_<

carlito, masz rację... chyba nie do końca przemyślałem ten pomysł. może pomyślę nad tym TH Carrera

tom_tom, nie jest zła ta omega, lecz chciałbym aby miała datę. czekam na dalsze propozycje

dziękuję wszystkim za propozycje :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomyslalem o tym Seiko, o ktorym pisal Burns - najlepszy wybor dla takiego chlopaka.

Ale widze ze bardziej chodzi o 'lans' niz dobry zegarek. Jakby sie znal na zegarkach to by docenil Seiko/Hamiltona/Uniona...

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale widze ze bardziej chodzi o 'lans' niz dobry zegarek.

A Rolex to zły zegarek ?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze Rolex to niezbyt trafny wybor dla 18 latka. Kumple beda albo uwazali, ze sie wywyzsza i szpanuje albo bede mu po prostu zazdroscic. Ponadto uwazam, ze Rolex to troche jak Mercedes w samochodach czyli marka skierowana glownie do konkretnego klienta i nie jest nim na pewno nastolatek. Ja bym wybral jakies BMW poslugujac sie nadal aluzjami motoryzacyjnymi, czyli Tag Heuera ewentualnie Maurice Lacroix. Sa to tez marki rozpoznawalne a pewnie tez na tym twojemu synowi zalezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Rolex to zły zegarek ?

Witaj

Zły to jestem ja bo jeszcze go nie ma w mojej szufladzie..... :D

A kolega pytal o prezent dla syna a sam.....Nowe nabytki - chwalimy się tym co udało nam się upolo - strona 175 - ZEGARKI SZWAJCARSKIE i NIEMIECKIE - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków

Kupił bez pytania ....ale dla siebie....dziwne ,co? :rolleyes:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj Marku, to akurat jestem sobie w stanie wytłumaczyć - dla siebie wiedział czego szukał i co mu sie podobało, a dla młodego jest niezdecydowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex dla 18 latka wg mnie pasuje jak ksiedzu stringi do sutanny..... ;)

Pierwsze wyjscie do klubu i trzeba bedzie pytac o radę na forum protez.....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.