Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

przemek100

ustawienie Timex T2N592

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj kupiłem Timexa T2N592 i ta wskazówka w małym kółku na dole ciągle chodzi i nie wiem jak ją wyłączyć, nie wiem też jak się włącza podświetlenie. Pomóżcie proszę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolna wskazówka to sekundnik, nie można go wyłączyć.

Podświetlenia ten zegarek nie posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, czyli sekundnik będzie ciągle chodził. A ten zegarek ma podświetlenie które włącza się po wciśnięciu pokrętła na środku. 

Mam jeszcze jedno pytanie, te małe kółko po lewej jest ustawione na 7 i nie wiem jak je przestawić. Pomożecie? 

Jak włącza się tamychetr i jak się go wyłącza? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tachometr - mierzysz stoperem czas przebycia jednostki odległości (np. 1km), wtedy podziałka na brzegu tarczy pokazuje ci ile jednostek odległości przebywasz w godzinę. Jak zmierzysz sobie stoperem czas na 100m to będziesz znał swoją prędkość po podzieleniu tego co wyjdzie przez 10 (bo 100m to 1/10 km).

"Małe kółko" po lewej to pewnie licznik minut do stopera, kasuje się pewnie dolnym przyciskiem.

Zegarek jest bez instrukcji obsługi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma instrukcje ale w języku angielskim, francuskim, holenderskim i włoskim. A próbowałem dolnym przyciskiem skasować i nic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że nie przetłumaczyli, bo ta sama jest do chyba wszystkich modeli Timexa z chronografem.

Jeżeli po naciśnięciu dolnego przycisku wskazówki stopera (chronografu) nie wracają na swoje pozycje, musisz je wyregulować. Dla wskazówki minutowej (na lewej małej tarczce):

- upewnij się że stoper jest zatrzymany.

- naciśnij dolny przycisk by zresetować stoper.

- wyciągnij koronkę (pokrętło) o jeden klik (do połowy, nie do końca).

- naciśnij dolny przycisk dopóki wskazówka minutowa stopera na lewej tarczce nie wróci na pozycję 30 (czyli zero). Możesz trzymać naciśnięty i puścić gdy wskazówka trafi gdzie trzeba, możesz też przyciskać i puszczać wiele razy by ruszyć wskazówką dokładniej.

- wciśnij z powrotem koronkę.

Tyle instrukcja, nie mam takiego zegarka więc jeśli coś dalej nie będzie działać to może ktoś podpowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.