Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomles222

Riseman czy Mudman ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wcześniej było ok? A kładziesz go tak samo, jak do tej pory? I czy aktualizacja automatyczna jest ustawiona w zegarku? U mnie np. aktualizuje tylko na oknie od południowej strony i musi być ustawiony tak samo, jak na rysunku w instrukcji. Nie zaktualizował się, gdy go miałem na ręce i chodziłem po domu. Ciekawa sprawa, bo mam drugi zegarek, nie casio, tak samo sterowany i z nim nie ma problemu - zaktualizuje się nawet kiedy leży zamknięty w szafce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Riseman aktualizuje godzinę tylko jak go powieszę na klamce okna na noc. TYLKO. No, chyba że jestem bardziej na zachód PL, wtedy wystarczy parapet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok panowie sprawę chyba rozwiązałam przestudiowalem instrukcję i odkryłem że godzinę ustawioną miałem na UTC a po przedstawieniu na BER manualne ustawienie zaczęło działać. Zobaczymy czy w nocy się zaktualuzuje. Dzięki za chęć pomocy.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Panowie może trochę ot ale mam problem z moim risemanem. Ok kilkunastu dni nie aktualizuje mi się godzina. Próbowałem zrobić to ręcznie ale nie mogę! Wygląda to tak jakby tej funkcji nie było?? Mogę wejść i zobaczyć kiedy ostatni raz się aktualizowala ale nie mogę zrobić manualnej aktualizacji! Czy może coś się wyłączyło co musi być włączone czy poprostu się zepsuło?

Jeśli nie możesz wymusić (uruchomić-nie znaczy zsynchronizowania tylko samego uruchomienia) ręcznej synchronizacji (przytrzymanie klawisza start przez kilka sekund) to coś się uwaliło :(

Ręczna synchronizacja nie wymaga włączenia w opcjach.

A już sobie poradziłeś, czyli sama funkcja działa ale nie kończy się powodzeniem ;)

Mój riseman aktualizuje się co noc nie zdejmując go z ręki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręczną funkcja nie działała sam też się nie aktualizowal. Ale zmieniłem czas z UTC NA BER i ręczna próba aktualizacji powróciła. Oczywiście nigdy jak chciałem ręcznie zrobić to się nie udało zawsze miałem error ale automatyczna działała o 2:05 w nocy. Więc dziś sprawdzę czy zadziała. Mam nadzieję że problem rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz na pewno będzie działać, przy strefie UTC synchronizacja jest całkowicie zdezaktywowana - ja w ten właśnie sposób wyłączam ją w moim Giezie GS-1150. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mój Riseman ma fabrycznie rok i miesiąc. U mnie na ręku od około 9 miesięcy i bateria prawie zdechła! Już drugivraz jest na migajacym low. Doladowywalem go 2 razy na słońcu po około 2 do 3 godzin zawsze wzrosło do medium i znów spadło na low. Czy to bateria do du..y czy jest to normalne?

Wysłane z mojego SM-T310 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj mu poleżeć cały dzień na słońcu. Też miałem medium ostatnio, ale poleżał cały dzień na parapecie i jest na max teraz. Nie żałuj mu tego słońca, 2/3 godziny w pochmurny dzień to nie tak dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym mu dał poleżeć na słońcu nawet dwa dni ale w deszczowej irlandii słońca jak na lekarstwo. Dlatego właśnie nie mogę go dobrze naładować. A jak jest z gwarancją na baterię w g-shockach też na pół roku jak w telefonach czy rok jak cały zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku normalnej baterii rok (dotyczy to tylko zegarków z oficjalnej dystrybucji), natomiast akumulatorek Tough Solar objęty jest gwarancją przez cały okres jej obowiązywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Mój Riseman również opadł z sił (spadł na M). Jednej nocy używałem jego podświetlenia jako latarki i jest efekt  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto włączyć PS, wyłączyć A.EL, nosić zegarek nie pod rękawem i najlepiej na stałe wyjechać z Irlandii :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie wstrzymam się z reklamacja poczekam na słońce (hehe) i spróbuję go naładować jak to nie pomoże to wysyłam na gwarancje. PS zawsze włączone AEL wyłączyłem jak spadło na Medium a z tum wyjazdem z tej deszczowej krainy to się jeszcze zobaczy :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wziąc od kumpla mudmana g9300, którego kupił z 2 moze 3 miesiące temu za 450 zl? zegarek ma na napisie G-Shock jakby przetarcie i w tym miejscu sie jakby błyszczy rysa i to jedyny mankament. Mam GA100, ale po zakupie mudka bym go chyba opchnął

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie riseman jest ładniejszy.

Mam do sprzedania ryśka który ma miesiąc, założony może 2 razy. Jak jesteś zainteresowany to proszę o PW.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to do mnie pytanko to zdecydowanie bardziej odpowiada mi wygląd mudmana i przemawia za mną bardziej funkcja kompasu ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Ja osobiscie tez wziołbym g-9300 ale ze wzgledu na wielkosc- Rysiek jest dla mnie za mały :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem Risemana i stare wersje Mudmanów (G-9000 i GW-9010MB). Bardzo dobrze wspominam Risemana i na niego oddaje głos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Ja również obstawiam Risemana

@kazior znajomy awatar  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również obstawiam Risemana

@kazior znajomy awatar  :D

no no :)

Ja i G-shock urodziliśmy się w tym samym roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zdecydowanie bym tutaj doradzał skierowanie uwagi na 9300, to naprawdę super zegar jest (wiem bo mam :D ) a Riseman'ie jakoś tak średnio podoba mi się tan "ciulwajs" z sensorem - pewnie bym go jakoś przeżył ale tylko w jakiejś wersji limitowanej...

df783f53c2d10607med.jpg

197a4afc6d80c5d8med.jpg

851e8abb5de1b3famed.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gq08.jpg

Zegarek "pożyczony" na dzień od kumpla w celu zdecydowana czy go odkupić i po jakiś 30 minutach w domu podjąłem decyzje, tak więc można powiedziećże jest to mój nowy nabytek bo jutro do kumpla leci kasa;p Zegarek kupiony przez niego 2 grudnia 2013 i woła 450 zł więc chyba dobra cena ;D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gratuluję decyzji i niech się dobrze nosi ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.