Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kropek

Zegarek do zadań specjalnych

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam zegarka, który przetrwa 4 tygodnie na obozie w lesie (100% prawdopodobieństwo uderzeń w zegarek itd.), wypady w góry, wypady rowerowe, pływanie w rzece etc.

Na myśl od razu nasuwa się jakiś z g-shocków, tylko pytanie jaki? Wiem, że ten zegarek będzie na lata dlatego wolę wydać 100zł więcej i mieć bardziej przydatne funkcję dlatego jakie funkcje według Was przydadzą mi się w wyżej wymienionych sytuacjach?

P.S.

Chcę znaleźć konsensus w cenie i jakości  ;)

Proszę o podawanie konkretnych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym, proponowal modele z serii Mudman, dobre zabezpieczenia wydaje mi się że w sam raz na obóz:) a nie ma sensu kupować droższego zegarka tylko po to żeby miał wysokościomierz czy jakieś sensory które nie zawsze działają ja należy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, Mudman wydaje się dobrą opcją tylko najtańszy kosztuje 600zł...

http://allegro.pl/casio-g-shock-gulfman-g-9100-wr-200-gw-do6l-gratis-i3372138938.html

http://allegro.pl/zegarek-casio-g-9100-1er-g-shock-gw-pl-wawa-hit-i3379852092.html

To jest dokładnie ten sam zegarek? Mocno różni się ceną i w opisie tańszego nie ma sporej ilości funkcji..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak to ten sam gulfman,

mudmana bym nie brał bo po pierwsze ma jakąś przypadłość parowania a po drugie te gumy, które niby mają chronić przed błotem powodują, że nachodzi pod nie piasek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To g-9100 chyba będzie najlepszą opcją? (Wydaje mi się, że to najtańszy g-shock z taką ilością funkcji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup podstawową wersję którejś z odmian GW 5600, wytrzyma wszystko o czym mówisz, z dodatkowych bajerów myślę, że w takim zegarku jedynie tough solar się przyda , w troszkę bogatszej wersji w/w ją zajdziesz :)

edit , sorki miało byc DW 5600 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może G-7700 lub 7710? Nie ma faz księżyca czy bardzo przydatnego podczas jazdy na rowerze wykresu pływów, ale funkcjonalnie ma bardzo ciekawy moduł - np. rozbudowany wyświetlacz z dużą ilością wyświetlanych informacji i możliwością ich wyboru, podwójny timer interwałowy ustawiany z dokładnością do 1 sekundy czy rozbudowane alarmy i beeper (można np. ustawić oddzielny alarm tylko na weekend albo cogodzinny beeper na określony zakres godzin w ciągu dnia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam g7700 i wierz mi albo nie ale nie trzeba lepszego. Żadny czujników i bajerów a to co trzeba. Naprawdę jestem z niego bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak dodatkowo to na co komu te pływy? Żeglarze na dalekich morzach to może i tak ale u nas? Ryby lepiej biorą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też sie właśnie zastanawiam i jakie to ma połączenie z rowerem, bo troszke chyba jestem do tyłu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma stoper do 1/1000 sekundy :rolleyes: to będziesz jak Kubica. Dwa timery w pętli i pamięć czasów stopera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak, ale wykres pływów do roweru ? czyżby jakaś rowerowa jazda ekstremalna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie załapałeś ironii po prostu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osz ta ;) ... dalej podtrzymuje swoją tezę, że zegarek do sportu powinien mieć stoper, timer podświetlanie i wsio...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podjąłem decyzję przy Waszej ogromnej pomocy (dzięki!) - kupuję 7700/7710. Który radzicie wybrać? Czytałem, że 7700 ma metalową obwódkę a 7710 jakiś tandetny plastik..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem kilka opisów czy minirecenzji 7710 i ring dookoła wyświetlacza zawsze określany był jako metalowy. Najprawdopodobniej jutro będę miał okazję to sprawdzić osobiście, więc dam znać. :)

7710 aktualnie można kupić na brytyjskim amazonie za niecałe 200 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seven widziałem, że często polecasz 7710/7700, który z nich jest według Ciebie lepszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam dlatego, że obecnie w tej kategorii cenowej moim zdaniem nie ma drugiego zegarka o takich możliwościach. :)

To ten sam zegarek, więc "lepszość" danej wersji to tylko kwestia gustu. Miałem kiedyś 7700 i wiedziałem, że jeszcze kiedyś do niego wrócę. No i aktualnie czekam na przesyłkę z 7710, tak dla odmiany postanowiłem spróbować także drugą wersję. Będę miał okazję porównać obydwa bezpośrednio, bo 7700 został w rodzinie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykro mi (niby o gustach się nie dyskutuje), ale mi się ten zegarek w ogóle nie podoba. Taki komunijny, mało DNA g-shock w g-shocku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam ma 7700 i nie uważam tak jak kolega wyżej. Zegar jak zegar - można nim trasznąc o coś, rzucać i moczyć. A do wyglądania to mam inne. Ten jest utility watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupić taki zegarek za 180zł z shipem to według mnie jak dostać go prawie za darmo ;)

Burns, faktycznie jest trochę inny od tych tradycyjnych g-shocków ale z tego co wyczytałem jest on kierowany dla ludzi aktywnie (na sportowo) spędzających czas. W tej promocyjnej cenie raczej nie kupisz żadnego innego g-shocka.

btw.

Mój brat upatrzył sobie tą sztukę (AW-591-2A):

AW591-2A-01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.