Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DeeMeSZ

Krell

hmm.... całkiem nieźle :-)

Po nowy roku jak będę miał się przesiąść na T60 to zastanowię się nad Latitude D820 8) Paramety niemal że takie same - zobaczymy czy sentyment nie będzie silniejszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapora ogniowa Symanteca czy Kasperskiego, poradzi sobie z większością zagrożeń internetowych.

:) właśnie jestem po reformacie całej partycji (przywrócenie do stanu fabrycznego - system+soft zajęło Lenovo około 1,5 godziny).

Też miałem fabryczny zestaw Symanteca - Norton Internet Security 2005. Co za ścierwo :shock: komp zaczął mi mulić, jakieś dziwne błędy. Ściągnąłem Windows Defendera - Trojany hulały aż miło. Zainstalowałem Spykilera czy coś. Wywaliłem kupę ścierwa. Ale dopiero jak zainstalowałem darmowego Avasta i pusciłem go od startu - wywalił z pięćdziesiąt trojanów :shock: :? nawet w pagefile.sys siedział.

Także jestem fresh... :) i teraz używam Avast Antyvirus + Zone Alarm + Defender. Jest git :D

pzdr,

Peacemaker.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

No fakt, Symantec nie jest najmocnieszy, ale czasem sami użytkownicy narażają się na niebezpieczeństwo korzystając np. z sieci P2P, crackując aplikacje dla korzystania z nich w sposób nielegalny, używając aplikacji pokroju KaZaA itd.. Ja mam zainstalowanego Kasperskiego i działa super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam Kasperskyego i nie narzekam.

A co sadzicie o Panda Antyvirus?

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DeeMeSZ

Symantec - najgorszy SHIT!! Obecnie ze stacjonarnego PC moj dysk jest w odzyskiwaniu danych (juz 2 tydzień). Wszytko to zawdzięczam firmie SYmantec i jej wspaniałemu produktowi Internet Security 2005.

Wszystko zaczęło się gdy chciałem go odinstalować - bo mulił system...

Nie było łatwo - nie chciał sie w tradycyjny sposób deinstalować, podczas całej operacji pojawił sie komunikat o niemożliwości usunięcia produktu z HDD. Musiałem sciągnąć z ich oficjalnej stronki jakiegoś FIXa żeby usunąć program...

No i po jego zainstalowaniu więcej zawartości dysku już nie widziałem - Winows nie chciał się podnieść - dlaczego? Ww. FIX posciągał wszystkie 3 partycje i pozakładał sobie 2 dyski logiczne na których można sobie co najwyżej postawić woluminy...

W ten sposób do jutra (mam nadzieję) mój dysk jest w odzyskiwaniu danych :idea:

Na notebooku mam McAfee - polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie mam AVG pro i nie narzekam, na Avasta też nie narzekałem. Narzekałem jedynie na OEMowego Nortona (chyba)2004. Strasznie mulił system i po jego wywaleniu Avast znalazł na dysku kupę śmiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za link, bardzo przydatny!

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DeeMeSZ

jak odzyskam dysk to od razu instaluje AVASTa - bardzo dużo pozytywnych opini na jego temat słyszałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak odzyskam dysk to od razu instaluje AVASTa - bardzo dużo pozytywnych opini na jego temat słyszałem.

potwierdzam! Mam go od wczoraj, a polubiłem jak cholera. W końcu rozwiązał problemy. Po instalacji zaznacz coby przeskanował dysk po restarcie.

pzdr,

Peacemaker.

p.s.

no i oczywiście nie zamula tak jak ten *" NIS2005.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jeżeli chodzi o Symanteca, to firma przespała moment, w którym istotniejszą rolę zaczęły odgrywać robaki, trojany, a nieco mniejszą tradycyjne wirusy. W wersji NIS 2006, sytuacja uległa radykalnej poprawie, ale niesmak pozostał. Co do "mulenia" systemu, to przy procesorach dwurdzeniowych problem nie jest taki uciążliwy. "Mulenie" to w dużym stopniu wynika z tego, że Norton skanuje cały plik, a nie tylko jego nagłówek jak większość aplikacji antywirusowych - tak przynajmniej twierdzi Symantec.

Na notebooku mam McAfee - polecam.

Z McAfee bywa różnie. Na przykład wersja 8.0 wykłada system na notebookach Dell Latitude D620, jak nie masz zainstalowanego SP1. Trzeba uruchamiać system w trybie awaryjnym, wyłączyć serwisy McAfee, odpalić sprzęt w trybie normalnym i doinstalować SP1. W przeciwnym razie, nie uruchomisz systemu w trybie normalnym po zainstalowaniu McAfee.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DeeMeSZ

SP2 to teraz podstawa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
SP2 to teraz podstawa :-)

Nie wiem czy piszemy o tym samym. Ja miałem na myśli zestaw poprawek do McAfee, a nie Windows. Teraz jest już dostępny SP4.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DeeMeSZ

ale SP4 to poprawka do Win 2000 a zyjemy w erze XP :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lusina

Nie polecam avasta. Mocno dziurawy.

Łączę się często z pracą przez VPN i kiedy miałam avasta non stop dostawałam maile od informatyków, że "atakuję" im serwer. Z godnością walczyłam, bo przecież miałam "dobry program antywirusowy"...

Mam teraz BitDefendera, na drugim kompie MKS.... Było pięć trojanów. Do tej pory unikam tych informatyków :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wiem, wiem. Czytałem jakiś opis, w którym autor dość niefortunnie użył określenienia SP (service pack) no i oczywiście jak zapamiętałem tak napisałem. W rzeczywistości chodzi o Patch 11 do McAfee. Bez tego system na Latitude D620 nie wystartuje w trybie normalnym po zainstalowaniu McAfee. Uff.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DeeMeSZ

Wiem, wiem. Czytałem jakiś opis, w którym autor dość niefortunnie użył określenienia SP (service pack) no i oczywiście jak zapamiętałem tak napisałem. W rzeczywistości chodzi o Patch 11 do McAfee. Bez tego system na Latitude D620 nie wystartuje w trybie normalnym po zainstalowaniu McAfee. Uff.

uff ;-)

i tak stała się jasność. mój McAfee jest na bieżąco upgrate :-)

chyba dla tego na niego nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
uff ;-)

i tak stała się jasność. mój McAfee jest na bieżąco upgrate :-)

chyba dla tego na niego nie narzekam

Tutaj sprawa nie jest taka prosta. Otóż, załóżmy, że kupujesz nowego notebooka Latitude. Kończysz konfigurację i chcesz zainstalować McAfee. Po zainstalowaniu wersji 8.0 resetujesz komputer i... klops. Windows odpala się do momentu, w którym następuje logowanie do systemu. Po zalogowaniu pojawia się błąd i jedyne co możesz zrobić to reset kompa. Ci, którzy nie wiedzą o tym konflikcie, mają później trochę zabawy z uruchamianiem "Windy" w tybie awaryjnym, wyłączaniem antywira i instalowaniem patcha. Wiadomo, że w trybie awaryjnym patcha nie zainstalujesz stąd konieczność wyłączenia co niektórych usług McAfee.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nic tak nie rozwala systemu jak te gówna firmy Symantec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic tak nie rozwala systemu jak te gówna firmy Symantec.

Zgadzam sie w 100%. Jeszcze nigdy zaden antywirus nie spowolnil mi komputera tak jak Northon :evil:

...Dominic

Tempus Fugit jak jasna cholera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zainstaluj "System Works" a doświadczysz atrakcji, o których Ci się nie śniło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boje sie instalowac czego kolwiek od Symantec'a. Zmienilem system na linuxa i jest mi z tym dobrze. Nawet bardzo - spokoj i harmonia :) 8)

...Dominic

Tempus Fugit jak jasna cholera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość jw_amigowiec

A ja powiem, ze od ponad roku jade na XP SP2 bez ZADNEGO antywirusa, w tle tylko zone-alarm (przyzwyczajenie sprzed SP2). A reinstalowalem tylko dlatego, ze zmienialem bebechy... Nie rozumiem skad ta panika, przez 2 lata nie zlapalem ZADNEGO wirusa, pomimo, ze programu antywirusowego nie posiadam :shock: . Co jakis czas sprawdze np mks online, czy innym - 0 wirusow. Komputer mam 24h/dobe podlaczony do internetu, publiczne IP. Jedyne co robie - zawsze instaluje najnowsze latki, jakie sie pojawia (a raczej robie to korzystajac z "automatu" :)).

Oczywiscie nie jestem przeciwnikiem Linuxa, sam niejednokrotnie uzywalem, choc na szersza skale brakuje mi w nim pewnego specjalizowanego softu, do ktorego nie pasuja odpowiedniki darmowe :). Swoja droga z XGL to fajny "bajer", deklasujacy Aero z Visty :D.

OS X, podobnie jak klasyczna linie tego systemu - takze lubie i dane mi bylo pracowac nie raz. Nie wiem jak tu miewaja sie zabezpieczenia, etc.

Wracajac do tematu notebookow, tak, te sprzed epoki mak-intel mi sie baaaardzo podobaly 8) . I podobaja nadal. Odnosnie intelowskich macbookow odstraszaja mnie opinie uzytkownikow, na forach apple-a. A wiec milosnikow marki. Skoro duzy ich odsetek sam psioczy na jakosc wykonania, to cos tu jest nie tak. Gdybym kupowal nowy sprzet i mozliwosc zakupu macbooka bym rozpatrzyl, ale po wnikliwym rozpatrzeniu sprawy, jak to wyglada na dzien dzisiejszy, wiec mam nadzieje, ze uzytkownicy, ktorzy zakupili ten sprzet wypowiedza sie po czasie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.