Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pracuję na stacjonarce, sam składałem i jestem z niej bardzo zadowolony już prawie od... 3 lat :roll:

Poszukuję booka dla mojej połówki.

Dlaczego book?

Przede wszystkim mało miejsca zajmuje... Ot i tyle.

Nie będzie to jakiś super wypas, bo jest to jej niepotrzebne.

Komp pewnie będzie chodził cały czas pod zasilaczem, i 'od święta' pochodzi na baterii.

Dzięki za podpowiedź, rozejrzę się i po HP'kach. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat powrócił jak bumerang... :lol:

Co myślicie o tym? Ewentualnie dwa poniżej?

Cele się nie zmieniły, tzn. lap ma być formą mniejszej stacjonarki dla połówki, więc dobra obudowa czy bateria nie są konieczne. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

W cenie powyżej 3000 zł lepiej rozejrzeć się za czymś bardziej markowym - Toshiba, HP, Dell.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maestro
W cenie powyżej 3000 zł lepiej rozejrzeć się za czymś bardziej markowym - Toshiba, HP, Dell.

... i dostać znacznie mniej za te same pieniądze. Jak to ma być komputer do zwykłych, amatorskich zastosowań to Aristo spokojnie można brać - sam korzystam i jestem zadowolony (a jak sobie przypomnę jego cenę to nawet bardzo). Żadnych problemów, naprawdę przyzwoite wykonanie, a w razie czego - serwis w Polsce, 2 lata gwarancji d2d.

Wiktor - przy Grzybowskiej jest dystrybutor Aristo - o ile nic się nie zmieniło to mają dobre ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Temat powrócił jak bumerang... :lol:

Co myślicie o tym? Ewentualnie dwa poniżej?

Cele się nie zmieniły, tzn. lap ma być formą mniejszej stacjonarki dla połówki, więc dobra obudowa czy bateria nie są konieczne. :D

poczytaj lepiej to.:

http://forum.laptopy.info.pl/

ja bym kupił IBM albo Panasonica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość saitek

Jeżeli chodzi o laptopy to jest kilka godnych uwagi firm.

IBM, Dell( starsze modele ) Apple.

Osobiście posiadam dwa.

IBM - z60m - rewelacyjna maszyna, świetne bebechy, niesamowita matryca (1600x1050), no i to wykonanie, nie spotkałem się jeszcze z lapciem tak dobrze wykończonym. Polecam serdecznie wszystkim tą markę.

Z pracy dostałem MaxDate Pro6100X, trochę starszy już model, ale powiem, że jestem zaskoczony, mile zaskoczony.

Jako, że jest to laptop służbowy to jest przeze mnie niemiłosiernie "katowany" często pracuje po kilkanaście godzin dziennie na nim a z lenistwa nie zawsze wyłączam na noc, niosę go nie wyłączone do pracy w torbie i wszystko działa. Nie zawiesza się, chodzi w miarę szybko pomimo wymagającego Softu, całkiem nieźle.

Trochę gorzej jest z wykonaniem, tu widać oszczędność na materiałach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jeśli dobra używka i ma starczyć na lata to tylko ibm z serii t4x

np to:

http://allegro.pl/item253258597_ibm_t43_sx..._ghz_gwara.html

jakbym znalazł kupca na swoją stacjonarkę to zaraz bym sobie coś takiego zanabył :lol:

zgadzam sie. t43 to dobry wybor, mimo, iz uzywany.

...Dominic

Tempus Fugit jak jasna cholera!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IBM, albo ibm albo Lenovo :twisted:

No może Dell

Na nich sie nie zawiedziesz, nawet jesli używane. Mam w domku 2 Dell Latitude 620 - w różnych wersjach - sa super. Uzywałem IBM T40 - był świetny. Moja córka ma mój stary IBM x31. Ja meczyłem go 2 lata, ona juz prawie rok i nadal super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupowałem w

http://www.net-s.pl/index.php?id=70

kupiłem X30 ze stacją dokującą i nagrywarką DVD

dostałem za dopłatą ~ 90 zł gwarancję na rok.

Bardzo miły kontakt i serwis.

Jedyny minus to bateria (trzymała 50 min), zregenerowałem ją w

http://www.kamilnotebook.pl/

fajną firmą jest też

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3016657

też dają gwarancję 3-12 m-cy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już od prawie dwóch lat mam HP6110 i jestem bardzo zadowolony. Jedyny minus, to dedykowane dodatki. Musiałem kombinować z kartą sieciową bezprzewodową, ale udało mi się dostać na allegro. RAM podobno też nie każdy podchodzi. Dla niezorientowanych w temacie dodam, że teoretycznie tylko produkty sygnowane HP są kompatybilne, lecz niestety kilka razy droższe od tych bez znaczka HP.

Poza tym wiem, że nie kupuje się ACERa, ale jego nowa linia bardzo mi się podoba. Takie podobne do HP z przed kilku dobrych lat :wink:

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja od kilku miesięcy mam przyjemność pracy na MacBook Pro i przy takim punkcie odniesienia niewiele notebooków jest w stanie zapewnić mi komfort pracy na zbliżonym poziomie. Największy problem stanowi sam Windows, który coraz bardziej mnie irytuje dlatego wywaliłem to cholerstwo i na służbowym notebooku zainstalowałem sobie Linuksa. Kolejna sprawa to jakość wykonania, klawiatura, jakość matrycy, cicha praca, poziom nagrzewania się itd., pod tym względem najnowsze modele Apple zostawiają konkurencję daleko w tyle. Przy kwocie około 3000 zł dobrym wyborem wydaje się być HP, ale poszukaj czegoś z drugiej ręki na obudowie wykonanej ze stopów magnezowych. Na pewno nie polecam linii Pavilion natomiast na temat Acera nawet nie warto pisać, szkoda słów. Jeżeli chodzi o Lenovo to oczywiście można się zastanowić, ale nad linią ThinkPad - najlepszy byłyby T60, ale za 3000 zł ciężko będzie nowego kupić - w Polsce jest to chyba niewykonalne. No i Dell - wart zastanowienia, ale szukaj raczej modeli wykonanych w Irlandii. Kiedyś trafiło mi się kilka egzemplarzy z Malezji i byłem rozczarowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na pewno nie polecam linii Pavilion

Szwagier ma od 3 lat. Intensywnie używany. Noszony, pracuje po nascie godzin na dobę.

Wyciera się osłona głośników (farba) i padł DVD/CDRW (przestał czytać niektóre płyty) - reszta ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolcie, ze odswieze watek... Potrzebuje zakupic nowego laptopa. Wymagania mam dosyc jasno sprecyzowane: ekran 14.1 w panoramie, core2duo (przynajmniej 2.0ghz), dysk minimum 120GB, solidna i wytrzymala obudowa (najlepiej z jakiegos stopu). Przeznaczenie to glownie obrobka zdjec, poza tym typowa praca biurowa i internet. Komputer bedzie dosyc intensywnie uzytkowany i targany, razem ze sprzetem foto po swiecie :-)

Moje aktualne typy to: HP/Compaq 6910p (C2D 2.0Ghz, 120GB, 2GB ram, zintegrowana grafika, ponoc jakas wzmacniana obudowa, ale nikt nie moze mi tego w 100% potwierdzic) oraz Lenovo Thinkpad T61 (rowniez C2D 2.0Ghz, 120GB, 2GB ram, grafika osobna i tu napewno solidna, magnezowa obudowa). Jesli idzie o cene to taniej wychodzi oczywiscie HP, ma tez zintegrowana karte, ale na osobnej specjalnie mi nie zalezy w moich zastosowaniach oraz przyzwoita baterie. Thinkpad ma, w sumie same zalety oprocz baterii, ktora ma bardzo mala pojemnosc (z tego co przeczytalem na zagranicznych forach to srednio ok 2 godzin pracy raczej na pol gwizdka). Niestety pojemniejsze baterie do thinkpada wystaja poza obrys obudowy zwiekszajac wymiary i wage.

Tak wiec bardzo was prosze o porade co kupic, bo zaczynam juz swirowac od tych wszystkich tabelek z parametrami i modelami ;-)

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mc Intosh ma rację co do Dell. Te z Irlandii ponoć bardziej niezawodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ma tez racje co do macbooka pro (choc przeczy swojej wczesniejszej opinii, ktora jest kilka stron wstecz)... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość crategus

Musze sie pochwalic- bo po wielu miesiącach męki na staruszku dellu C640 przywital mnie dzisiaj nowy, służbowy braciszek w magnezie- latitude D630. Uff :lol:

Irlandzki. Narazie mogę powiedzieć, że wygląda schludnie... taki stonowany jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za radą naszego klubowego Kolegi (dzięki za pomoc :wink: ) zakupiłem ThinkPad'a R61. Ponieważ zbyt krótko go mam, nie jestem w stanie wyrazić swojej opinii, lecz na dostepnych forach zbiera pozytywne recenzje. W każdym razie jakość wykonania jest znakomita :lol:

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

i ma tez racje co do macbooka pro (choc przeczy swojej wczesniejszej opinii, ktora jest kilka stron wstecz)... :lol:

Ale to Krell, to Krell pisał, a ja McIntosh jestem :oops: :lol: :wink:. Wracając do moich dawnych wypowiedzi, opierałem się na artykułach prasowych, w których opisywane były obiektywne problemy z Makami. Wszystko inne to kwestia odpowiedniego podejścia i otwartości umysłu, której wtedy najwyraźniej mi zabrakło :oops:. Obecnie pracuję na Maku z najnowszej serii i jak na razie wszystko działa pięknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam na moim laptopie ( satellite celeron 2.7GHZ) zainstalować linuxa - którą dystrybucję polecacie?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Zamierzam na moim laptopie ( satellite celeron 2.7GHZ) zainstalować linuxa - którą dystrybucję polecacie?

Osobiście lubię Debiana więc na początek polecam Ubuntu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli to ma byc twoj pierwszy kontakt z linuksem, to raczej ubuntu lub kubuntu. jest zdecydowanie najmniej frustrujacy dla poczatkujacego uzytkownika... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości ... po co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości ... po co ?

Bo zawsze chcialem mieć linuxa :)

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zaczynałem od Debiana i nie zmienialem na nic innego;p

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.