Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś za 2900 zakupiłem Lenovo N100 3000 - 512 RAM, 1,7 GHz, 80 GB. Działa i całkiem mi się podoba. Do spamowania na forum i pisania w Wordzie - OK.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zabezpieczeń - mam Avasta jak antywira i Zone Labs Alarm jako firewalla. Oba działały dotąd superowo, od ich zainstalowania żadnych problemów z wirusami. A jak miałem Nortona to była jedna wielka katastrofa

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie za niedlugi czas bede zmuszony kupic nowy komputer. Niedawno, przy okazji remontu zlikwidowalem stacjonarnego PC'ta i zostal mi tylko kilkuletni laptop Dell Latitude C600. Nie chce juz wracac do stacjonarnego sprzetu (wygoda bezprzewodowego internetu jest nie do zastapienia :lol: ) wiec celuje w jakiegos notebook'a. Zastanawiam sie czy warto wejsc w Maca? Do tej pory nie mialem stycznosci z ta platforma a i cena jest sporo wyzsza niz analogiczne laptopy innych producentow. Jezeli Mac to chyba jednak Macbook (Pro to juz spory wydatek a i nie wiem czy potrzebny?), jezeli inna firma to moze HP, Dell (ze swojego Dell'a jestem w sumie zadowolony). Prosze, doradzcie cos...

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Ja osobiście sugeruję HP. Jeśli masz trochę grosiwa to nw8240. Sam używam od 3 miesięcy rewelacja. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od miesiąca mam Della 6400 z Core 2 Duo i Radeonem x1400. Polecam, nawet takie gry jak Fifa 07 czy NFS Carbon dobrze dzialaja w najwyższych detalach :D. Dodatkowo jak na laptopa ma bardzo dobre temp.

Jedynie radze uważać na serię z "płonącymi bateriami".

Cena na allegro to okolo 4000zl.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ja pracuję na Dell Latitude D820 i jestem z tego notebooka bardzo zadowolony. Ma niezłą konfigurację (Intel Core 2 Duo T7600, RAM 1 GB 667MHz, NVidia Quadro 512 MB, dysk 80GB, nagrywarka DVD, Wi-Fi, Bluetooth, USB itd.), obudowę magnezową, panoramiczną matrycę o bardzo dobrym odwzorowaniu kolorów z szerokimi kątami widzenia !. Pracuje się na tym sprzęcie bardzo komfortowo.

Jedynie radze uważać na serię z "płonącymi bateriami".

Komunikat w tej sprawie Dell wydał 15 sierpnia 2006 roku. A to szczegóły...

http://www.dellbatteryprogram.com/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz mialem 3 notebooki:) PIerwszym moim laptopem byla Toshiba Tecra CDT 520 z prockiem 166mhz :shock: 64 ram hdd 4gb byl swietny!

Pozniej Dell Inspiron 8200 z ktorego bylem bardzo zadowolony P4 1.6 Ghz , 30 gb Hdd, 512 mb ram... swietny sprzet niedawno sprzedalem mojego trzeciego laptopa Toshiba Tecra 8100:) 600mhz, 128mb ram 18gb hdd ...aktulanie nie mam laptopa lecz interesuje sie tym dzialem w informatyce:) pozdrawiam

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za typy. Z PC'tow obstawiam glownie HP (przyzwoite ceny i jakosc chyba tez niezla), Della (mam laptop tej firmy i w sumie jestem zadowolony, co prawda jakosc plastikow jest srednia ale mam nadzieje, ze w dzisiejszych konstrukcjach jest juz z tym lepiej), moze jeszcze Lenovo. A co sadzicie o Macbook'u? Co prawda obawiam sie tej '13 matrycy, ale moze inne cechy wynagradzaja ta wade?

Zapomnialem dodac, ze komputer ma byc do zastosowan domowo-biurowych, w gry nie gram, notebook'a uzywam czasem jako odtwarzacz dvd, zalezy mi tez na solidnej konstrukcji i dobrej karcie Wi-Fi.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość katon

Ja używam Maxdaty z sempronem 3100+, 512 mb, 60 hdd, garfika przydział do 256 mb (ustawione 128) - SIS M760GX. Ekran 15''. Przeczytałem na ich temat wiele opinii, zaróno pozytywnych, jak i negatywnych. Mój egzemplarz się sprawdza, wszystko chodzi tak jak powinno. Na gry nie mam czasu, wiec średnia karta grafiki mi nie przeszkadza.

Jeżeli chodzi o Macbooka, którym się interesujesz to ciekawy sprzęt. Dla mnie ekran 13,3'' to trochę za mało, chociaż ta panorama ma niezłą jakość. Ale do zastosowań o których wspominasz wystarczy na pewno. Poza tym kupujesz go z Mac OS X Tiger, ale można założyć zamiast niego Windows'y lub mieć sprzęt z obydwoma systemami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli notebook nie musi być nowy pomyśl też o jakimś IBMie.

Każda z firm które wybrałeś mogę polecić jako dobre, najlepiej przejdź się do sklepu i obejrzyj wybrany model, czy napewno spełnia oczekiwania.

Maci to dobre komputery, ale jeśli nie chcesz żeby był bardzo mobilny, to jednak ekran mają troche mały.

Ja sam pracując z zdjęciami na 15" odczuwam spory dyskomfort w porównaniu z moim 17" monitorem.

Jeśli jednak stawiasz na mobilność to 12, czy 13" sprawi się świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziś za 2900 zakupiłem Lenovo N100 3000 - 512 RAM, 1,7 GHz, 80 GB. Działa i całkiem mi się podoba. Do spamowania na forum i pisania w Wordzie - OK.

:) mówiłem, że fajny sprzęt do prac biurowych :D

tylko uważaj na obudowę, dość łatwo się rysuje. co do bebechów - przeżył przytrzaśnięcie drzwiami od samochodu (niewidoczne pęknięcie obudowy z boku), upadek z fotela, upadek z ręki (coś się tylko lewy róg przygniótł), taniec mojej 1,5 rocznej córki, pupę mojej wspaniałej żony, a raczej wspaniałą pupę mojej żony :)

ciekawe co jeszcze przed nim :?: :twisted:

pozdrawiam,

Peacemaker.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01
mojej wspaniałej żony, a raczej wspaniałą pupę mojej żony

To w końcu się zdecyduj. :twisted:

Czy masz wspaniałą żonę, czy żona ma wspaniałą pupę :):):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mojej wspaniałej żony, a raczej wspaniałą pupę mojej żony

To w końcu się zdecyduj. :twisted:

Czy masz wspaniałą żonę, czy żona ma wspaniałą pupę :(:):P

Sportura, nie cwaniakuj mi tu :)

wspaniała pupa mojej wspaniałej żony 8) :):P :twisted:

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak rozumiem, Dommir nabył już notebooka jakiś czas temu.

To może do kosza z tym wątkiem ?

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

W moim domu pojawił się Dell Latitude D620. Zamula i ma kiepski ekran.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W laptopach juz troche siedze i jak dla mnie najlepsza firma ktora jest bezkonkurencyjna dla mnie i wielu uzytkownikow notebookow to TOSHIBA , najdluzej na rynku, swietne recenzje.. nie bylo raczej z Toshibami nigdy problemow... polecam :) pozdrawiam

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam Panasonica Toughbooka. Od kliku lat używam takich od bardzo pancernyc do normalnych.

MOże nie porażają osiągami...

ale wytrzymałość (przy dziecku :) ) , niezła ergonomia i jakośc wykonania przekonują.

2 Toshiby mi się wysr.....ły. Jedna Tecra.

NIe dziękuje.

Dell mi umarł (nie pamietam taki malutki 12")

tak, że wolę Panasonica.

Bólem jest cena.

Najtańszy nowy koło 10 tyś.

Używane trochę lepiej ale cieżko kupić niedobity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem o nich duzo, sa dobre jesli chodzi o wytrzymalosc... takie Panerai w Nootebookach... swietne , jesli chodzi o parametry to nie bardzo chodz zalezy kto do czego uzywa danego komputera z danymi parametrami... pozdrawiam

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To może do kosza z tym wątkiem ?

Hehehe! Klod, czy Ty aby wczoraj nie spędziłeś nieco czasu przy TV?

szło to mniej więcej tak :

- czym się zajmujesz?

- sprzątam...

:wink:

Peacemaker.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czytalem o nich duzo, sa dobre jesli chodzi o wytrzymalosc... takie Panerai w Nootebookach... swietne , jesli chodzi o parametry to nie bardzo chodz zalezy kto do czego uzywa danego komputera z danymi parametrami... pozdrawiam

Parametry nie są porywające.

Szczególnie karty graficzne do gier się nie nadają.

Ale Film, internet ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie panowie na tego laptopa???

ma byc dla osoby ktora nie miala wczesniej doczynienia z komputerami... bedzie potrzebny w podrozy czyli jakies filmy, moze gierka i glownie net...

cena do 3500zl... moze macie jakies lepsze propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma byc dla osoby ktora nie miala wczesniej doczynienia z komputerami... bedzie potrzebny w podrozy czyli jakies filmy, moze gierka i glownie net...

Szukaj jakiegoś co ma dobrą beterie np.: HP 6110 i przedłuż gwarancje jak kupisz do 3 lat....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj jakiegoś co ma dobrą beterie np.: HP 6110 i przedłuż gwarancje jak kupisz do 3 lat....

nie kapuje czemu jest drozszy mimo ze parametry ma slabsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze baterie maja na pewno komputery Mac:)

Te laptopy trzymaja roznie bo od 4 do 6 godzin, ja sam jakis czas temu pracowalem na platformie G4 ktory bez problemu trzymal 6 godzin..

-z drugiej strony ma inny system operacyjny Maca wiec niektorym moze to nie przypasc do gustu... najnowsze G5 maja juz opcje na Windows

pozdro

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.