Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Tsuki - kup macbooka albo używanego mb Pro.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rzep

Na pewno nie polecalbym MacBooka - jakosc wykonania nowych pozostawia wiele do zyczenia (a pisze tego posta z MBP, wiec o niechec do Appla raczej mnie posadzac nie mozna). Jesli mowisz o zastosowaniach biznesowych (a przez to rozumiem takze pelna wspolprace z Wordem, PP, Excel, Outlook i Exchange) to jakiegos IBM TP.

Czysto biznesowe laptopy - kiepskie glosniki, malo usb, zadnego pieknego designu - za to sa wytrzymale i swietnie zbudowane.

Taki x60 np ma 2.2ghz IC2D, 12 calowy ekran i wazy zaledwie 1.6kg. I da sie go dostac za mniej niz 3500zl. A jak dolozysz jeszcze z 300-400zl mozesz go dostac w wersji tablet - wtedy masz dotykowy ekran i mozesz trzymac go w reku jak notatnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię marki apple poza tym zależy mi na kompatybilności z możliwie dużą liczbą programów. Windows to jednak windows...

Rzep - o tym mowa? faktycznie podoba mi się. Dziękuję za wskazanie go!!

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=354108144

Proszę o dalsze sugestie, nie orientuję się na tym rynku :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rzep

Tsuki - dokladnie ten. Musisz sie tylko zastanowic czy bedziesz uzywal multitoucha (to jest szczegolnie przydatne jesli wykonujesz duza ilosc rysunkow, lub pracujesz w chodzie (np jako architekt na budowie) - bo jak nie, to lepiej wziac normalny. Wtedy masz lepsze bebechy i chyba ekran z wyzsza rozdzielczoscia.

Szczerze mowiac, jesli zalezy ci na biznesowym laptopie to wlasnie IBM - cos jednak w nich musi byc atrakcyjnego, ze dostaja go i pracownicy Goldman Sachs i Morgan Stanley i innych bankow inw. I nie sadze by byla to cena :mrgreen:

Napakowane sa technologia i rozwiazaniami przedluzajcymi zywotnosc i ulatwiajacymi prace (nigdy nie mialem wygodniejszej klawiatury niz na IBMie).

Oczywiscie sprawa wyglada inaczej, gdy zaczyna ci zalezec na karcie graficznej, dobrych glosnikach, ekranie do ogladnia filmow itp - no ale wtedy to przechodzimy z klasy biznesowej do rozrywkowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Serwisowałem ostatnio trochę notebooków i niestety nie byłem zadowolony z jakości ich wykonania. Szczególnie jakość wykonania klawiatur była mocno rozczarowująca. Widziałem beznadziejne klawiatury w Fujitsu-Siemens, Toshiba, a nawet w niejednym z modeli Della za całkiem spore pieniądze. Poza tym, u mnie w firmowych kompach stacjonarnych Della notorycznie padają wiatraki, a nierzadko obudowy dostają wibracji i hałasują. Wracając do notebooków to nieraz było mi dane usłyszeć piszczące dyski w Dellach. Krótko mówiąc - kicha. Co do firmy Apple, to można tej marki nie lubić, ale takiej jakości wykonania jak w MBP nie odnalazłem w żadnym innym notebooku. Na MBP pracuję już prawie rok i jestem bardzo zadowolony. Dlatego uważam, że Klaudiusz ma rację. Jeżeli Apple dla Tsukiego odpada, to może faktycznie Think Pad będzie dobrym wyborem, ale lepiej przed zakupem dokładnie obejrzeć sprzęt, bo trafiają się różne egzemplarze i nie wszystkie trzymają jakość na przyzwoitym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie może jakie są zabezpieczenia najnowszego Macbook'a Pro do pracy w sieci lokalnej i rozproszonej?

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

Igor

I.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rzep

Co znaczy zabezpieczenia? Jesli chodzi o systemowe to takie jak w kazdym innym Macu z Leopardem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie lubię marki apple poza tym zależy mi na kompatybilności z możliwie dużą liczbą programów. Windows to jednak windows...

Rzep - o tym mowa? faktycznie podoba mi się. Dziękuję za wskazanie go!!

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=354108144

Proszę o dalsze sugestie, nie orientuję się na tym rynku :sad:

No wkońcu ktoś, jak ja mówie że nie lubie Appla to sie wszyscy czepiają, a ja lubie winde i tyle:)

Co do visty to mnóstwo bezsensownych bajerów można wyłączyć i śmiga aż miło, nie widze wielkich róznic w przedkosciach XP i Vista, wystarczy poświedzic kilka godz na konfiguracje. co do tanieeeego lapka to w sobote dla panny kupiłem to i śmiga super:)

http://sklep.vobis.pl/oferta/notebooki/tft...t_u400-10j.aspx

Pozdrawiam

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę troszkę temat ponieważ mam pytanie.

Ma ktoś może Toshibę z serii A300? Jak się sprawuje? Jak wygląda sprawa z błyszczącą obudową i klawiaturą, czy szybko sie niszczy/rysuje, brudzi?

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowa na wysoki polysk nie rysuje się. Klawiaturę mam matową, ale w górnej części nad lkawiaturą jest pasek z tworzywa i na połysk jak Twoje klawiesz - tam jest wlącznik kompa i rysuje sie dość mocno. Z tymi elementami obchodze się jak z obiektywem :mrgreen: czyli przecieranie microfibrą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie za odpowiedź, a jak wygląda system zamykania laptopa? Nie widzę nigdzie na zdjęciach w necie blokady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwie takie jak na fotce, zwalniane jedną "przesówką"

727ee9ffa1e2d5ea.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest przypadkiem L300?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie to A200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[Na przedniej krawędzi brakuje mechanizmu zatrzaskującego, co jest niewielką wadą, bo pokrywa nie przylega dokładnie do dolnej części i ma pewne luzy. Zamiast zatrzasku Toshiba umieściła tam wyłącznik interfejsu bezprzewodowego, czytnik kart flash, gniazdka audio oraz potencjometr regulacji siły głosu. Rozwiązanie dyskusyjne, zwłaszcza gniazdka audio mogą niektórym użytkownikom przeszkadzać podczas korzystania ze słuchawek lub zewnętrznych głośników. Pozostałe gniazda mieszczą się na bocznych krawędziach notka.

To by znaczylo, ze wcale nie ma mechanizmy zatrzaskującego?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie to mnie mocno intryguje... :shock:

Poza tym jak dla mnie "lapek" jest klasą samą dla siebie :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc. Słowa te piszę już z nowe funtopa czyli różowo-białego MSI Wind. Na razie jestem bardzo zadowolony. Super mobilny, dobrze wykonany, szybki, tani... Czego chcieć więcej?

pzdr

R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem dziś pomiar prędkości internetu przez komórkę na Windzie. Nokia E51 w Orange. Wynik:

post-6985-0-13048000-1330868523.jpg

:shock: :)

Czy jakiś operator ma taryfę w której można korzystać z internetu bez ograniczeń?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To by znaczylo, ze wcale nie ma mechanizmy zatrzaskującego?!

może jest magnes , jak w mac'ach .

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
może jest magnes , jak w mac'ach .

Chyba nie. Dzisiaj macałem takiego w MM i wygląda to tak, jakby przy domknięciu jakaś sprężynka, czy coś, dociskało "klapę" do obudowy. Swoją drogą system taki zaczyna być stosowany w innych markach, ewentualnie już jest jakiś czas, tylko osobiście jakoś nie interesowałem się ostatnio nowinkami ze świata notebooków. Chyba widziałem podobny system zamykania również w HP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem ze swoim lapkiem , a właściwie z jednym klawiszem . po czyszczeniu sprężonym powietrzem klaawiaatury klawisz "a" jest za baardzo czuły i po naciśnięciu wyskaakująa 2 lub trzy "a" . co zrobić ?

xxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pewnie zaniósłbym do jakiegoś serwisu, nigdy nie rozbierałem klawiatury w laptopie, jej konstrukcja mocno rózni sie od klawiatury do kompa stacjonarnego.

A teraz z innej beczki...

Ostatnio stałem się (szczęśliwym) posiadaczem Toshiby A300 14s. Jak na moje wymagania w zupełności wystarczająca, z resztą standard w okolicach ceny do 2500 zł. Kwestią odróżniającą od reszty produktów w tym przedziale cenowym jest design i zastosowane głośniki Harman/Kardon. Głosniki wg moich odczuć w tym przedziale cenowym to najnormalniej w świecie - HI-END. Próżno szukać takiej jakości u innych producentów (zaznaczam, że w przedziale cenowym do 2500 zł). No i design... Z opinii zamieszczonych w internecie można odnieść wrażenie, że albo się go kocha, albo nienawidzi. Ja należę do tej pierwszej grupy. Komputer jest IMHO bardzo elegancki, mocno wyróżniający się na tle konkurencji. Nie ma raczej szczególnych tendencji do rysowania się, ale odkąd go mam, to ściereczka z mikrofibry najlepszym moim przyjacielem jest. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rozbójnik

Nie ma to jak wybierać notka po wyglądzie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.