Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze polecam nowe samsungi (te czarne z czerwonym paskiem z przodu). Jakość wykonania jest świetna. Lakierowana obudowa (fakt, łapie "paluchy", ale dają ściereczkę :)), idealnie cicha praca. Tylko panel mógłby być lepszy (w końcu to Samsung), a jest tylko przeciętny. W necie znalazłem same pochwały, kupiłem i mogę potwierdzić. Bardzo fajne maszynki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czarnym Macbooku 13 rozkleiła mi sie obudowa.Tzn pękła na dole w okolicach pada.Problem znany użytkownikom tyle że mam go już 5 miesięcy po gwarancji.Czytałem gdzieś że tą usterkę naprawiają również po okresie gwarancyjnym bezpłatnie.Robił to ktoś?Szlag mnie trafi zaraz.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam spore doświadczenie w klejeniu plastików (laminowanie łódek, lusterka samochodowe) jak nie znajdziesz bezpłatnie to daj zdjęcia - może coś podpowiem

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem do serwisu...podali mi nowy numer ...tam tez zadzwoniłem..grzeczny pan przyjał zgłoszenie..spisał moje dane podał numer zgłoszenia i wszelkie dane na które mam wysłać zdjęcia uszkodzonego Maca..przypominam po gwarancji..zrobiłem zdjęcia..wysłałem..15 minut mail zwrotny stricte personalny...przeprosiny naprawa bezpłatna...wykaz miejsc gdzie mogę to zrobić..kocham tą firmę :D Była wpadka ok..ale taki serwis i podejście do klienta dla mnie mówią jedno..Olewam Peceta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to olewam Peceta było żartem,oczywiscie mam PC w domu choc szczerze duzo rzadziej go uzywam niz Maca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raczej korzystam z PC, w domu tylko, w innych miejscach z braku laku z komórki/laptopa. Na PC w domu nie ma bata- wygodnie się pisze, duży ekran, mam wrażenie że szybszy, no i czas od czasu można gierkę zapuścić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra moze tutaj sie poradze (probowalem na forum laptopowym ale tam siedza takie "kozaki" ktorzy znaja sie podobnie jak ja - wszystkie laptopy wyszukuja w skapcu zaznaczajac odpowiednie opcej - czyli to co ja juz dawno zrobilem :( )

wiec tak szukam laptopa o normalnej przekatnej (kolo 15 cali) ale koniecznie z matowa matryca (rodzaju matrycy na skapcu nie zaznaczysz wiec "spece" z laptopowego forum juz wymiekli)

pozatym musi miec 3 gb ramu (lub wiecej)

grafiki nie potrzebuje bo gram tylko w Football Managera (i to rzadko)

znalazlem HP 6730s http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/522273

jest cos lepszego od tego laptopa w cenie do 2300?? (troche sie boje podobno marnego wykonania notebookow marki HP)

znalazlem jeszcze della A680 ale on to w sumie wszystko marne ma (najtanszy dell robiony na rynki rozwijacjace sie - to o czyms swiadczy)

mamy na forum specow od wielu rzeczy moze i od laptopow sie znajda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie piszesz do czego będziesz go używał, a to podstawowa sprawa. Jeżeli HP to polecam Ci serię nx, przejętą od compaqa, do biznesu czyli mówiąc po ludzku do codziennej pracy. Mam już 2go z tej serii i nigdy kłopotu nie było.

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

które forum od laptopów tak cię potraktowało?

HP - cóż, najtańsze modele do wybitnych nie należą, ale lepsze to niż Acer

a co do Dell'a, to jego siłą jest serwis. Ważne żeby mieć gwarancję NBD (next business day czy coś takiego, w przypadku odbiorców indywidualnych do jest chyba in home service, nie pamiętam dokładnie), najlepiej na 3 lata. W skrócie to wygląda zdaje się tak, ze dzwonisz zgłaszając awarię, odpytują o szczegóły, przyjeżdża serwisant z potrzebymi częściami, a jak nie naprawi na miejscu, dają drugiego. Vostro raczej się polecało niż odradzało, choć nie jestem bardzo na bieżąco, bo po zakupie swojego sprzętu trochę ponad rok temu wyłączyłem się z tematu, mój mi na 3 lata starczy

generalnie o ile pamiętam o matowe matryce trudniej. Jak pole wyboru ogranicza ci ilość ramu, to pamiętaj, że można tanio samodzielnie dołożyć, z reguły bez utraty gwarancji (na zaślepce slotu z pamięcią zwykle nie ma plomby)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dawna nie jestem na bieżąco z cenami laptopów, ale jeśli chcesz coś do 2300 to polecam rozglądnąć się za Compalem

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
polecam rozglądnąć się za Compalem

eee, kadłubek jest dobry, jak chce się tanio coś wypasionego w miarę, najczęściej do gierek, z przyzwoitą przeto grafą. Więcej potencjalnych problemów z konfigurowaniem. Obudowy poprawiły się przez ostatni rok?, bo kiedyś odrzucały...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega nie ma zbyt wielkiego budżetu, więc proponuję to co najbardziej się opłaci

Wątpię żeby znalazł coś lepszego w stosunku wydajność/cena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dobra moze tutaj sie poradze (probowalem na forum laptopowym ale tam siedza takie "kozaki" ktorzy znaja sie podobnie jak ja - wszystkie laptopy wyszukuja w skapcu zaznaczajac odpowiednie opcej - czyli to co ja juz dawno zrobilem :) )

wiec tak szukam laptopa o normalnej przekatnej (kolo 15 cali) ale koniecznie z matowa matryca (rodzaju matrycy na skapcu nie zaznaczysz wiec "spece" z laptopowego forum juz wymiekli)

pozatym musi miec 3 gb ramu (lub wiecej)

grafiki nie potrzebuje bo gram tylko w Football Managera (i to rzadko)

znalazlem HP 6730s http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/522273

jest cos lepszego od tego laptopa w cenie do 2300?? (troche sie boje podobno marnego wykonania notebookow marki HP)

znalazlem jeszcze della A680 ale on to w sumie wszystko marne ma (najtanszy dell robiony na rynki rozwijacjace sie - to o czyms swiadczy)

mamy na forum specow od wielu rzeczy moze i od laptopow sie znajda :)

Nie jestem specem, ale powiem Ci o doświadczeniach :(

Marne wykonanie HP to jakieś bzdury. Pierwszego miałem ponad 4 lata i pewnie byłby do dzisiaj gdyby nie został skradziony. Nie miałem z nim absolutnie żadnego problemu. Przez te 4 lata nie stało się z nim nic. Drugiego mam od roku i również brak wad. Tak więc gadanie o marnym wykonaniu według mnie jest bezzasadne i pewnie takie bzdury piszą osoby, które nigdy w życiu nie miały HP. Nie mówię, że nie można trafić wadliwego egzemplarza (ja na taki nie trafiłem), ale to może zdarzyć się w każdej firmie.

Polecam również laptopy firm: Toshiba, Asus, Compaq.

Natomiast odradzam stanowczo badziewia typu Fujitsu-Siemens, Acer :)

Kolega nie ma zbyt wielkiego budżetu, więc proponuję to co najbardziej się opłaci

Wątpię żeby znalazł coś lepszego w stosunku wydajność/cena

No to mu podpowiedziałeś. Nie wiem czy zrozumiałeś pytanie, ale on właśnie pyta o to co najbardziej się opłaci. Jakby miał większą kwotę do wydania to wtedy Twoja odpowiedź również byłaby "proponuję to co najbardziej się opłaci". No chyba, że jakby miał większą kasę to już miałby brać to co się nie opłaci :( .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie jestem specem, ale powiem Ci o doświadczeniach :(

Marne wykonanie HP to jakieś bzdury. Pierwszego miałem ponad 4 lata i pewnie byłby do dzisiaj gdyby nie został skradziony. Nie miałem z nim absolutnie żadnego problemu. Przez te 4 lata nie stało się z nim nic. Drugiego mam od roku i również brak wad. Tak więc gadanie o marnym wykonaniu według mnie jest bezzasadne i pewnie takie bzdury piszą osoby, które nigdy w życiu nie miały HP. Nie mówię, że nie można trafić wadliwego egzemplarza (ja na taki nie trafiłem), ale to może zdarzyć się w każdej firmie.

HP ma serie tańsze i droższe. W tych tańszych trafiają się marne budy. Mimo wszystko to jest jakaś marka, i pewnie lepiej brać HP niż Acera, choć gdyby brać osobno pojedyncze przypadki, to i z zadowolonymi użytkownikami Acera miałem do czynienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

w podananej przez Ciebie cenie, nic lepszego nie znajdziesz. Na podobnym laptopie (karta graficzna zintegrwna) stawiłem Kubuntu. Laptop super.

Pomimo wymiarów dość lekki, szybki procesor. W podanym przez Ciebie linku jest z kartą ATI - może to zwiekszyć jego wydajność ale też może skrócić czas pracy na baterii i zwiększyć temperatury grzania. Myślę, że śmiało możesz go brać, zastanów się tylko nad kartą graficzną. Osobiście chyba bym wziął ATI.

Co do laptopów fujitsu-siemens (już nie istnieje) lub acerów, to każda firma robi najtańsze laptopy ale też z najwyższej półki (lifebook, celsius - fs, travelmate - acer), które są bardzo dobre, niestety przedział cenowy już nie ten.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tez dorzuce sie z opinia - w zaproponowanym budzecie raczej wszystkie lapki beda slabszej jakosci - nie oznacza to jednak, ze beda gorzej dzialaly. Po prostu producenci musza gdzies ciac koszty i najczesciej odbija sie to w budzetowych konstrukcjach kosztem materialow zastosowanych do produkcji obudowy, zawiasow i czesto niestety tez baterii.

Z moich doswiadczen - nie polecam raczej Acera i innych tego typu marek.

Mysle, ze powinienes wybrac cos z HP lub DELLa

Najlepszy serwis ma Dell - tak jak napisal Kyle - jezeli uda sie kupic cos z serwisem NBD - masz spokoj i gwarancje bardzo szybkiej naprawy.

Co do modeli Della - vostro - to raczej model biznesowy , dla malych firm... z malutkim budzetem. Wiec ciezko bedzie tam znalezc jakies przydatne w domu elementy. Dla klientow domowych jest raczej model studio i inspiron - ale tutaj ciezko juz o dobra gwarancje.

W przypadku HP - dedykowany dla domu notebook to Pavilon i tu masz tzw. kompromis - jakosci/wyposazenia/ceny.

A jak kupic - radze wybrac sie do marketu elektronicznego -wybrac 2-3 modele i ... polowac na okazje.- teraz sezon ogorkowy wiec mozna bedzie trafic na swietne ceny - tak sadze.

np. w markecie gdzie zaopatruja sie sknery :( jest teraz promo i mozesz kupic fajnego hp w 10 ratach po 280 - wiem ze to duzo wiecej, ale moze bedzie cos podobnego za mniejsze pieniazki

a idealne wydaje sie promo marketu nie dla idiotow, gdzie jutro bedziesz mogl kupic drugi produkt za 50%... wiec jezeli masz jeszcze w planach inne zakupy duzego rtv albo agd - moze sie okazac, ze przy okazji zakupu np. tv dostaniesz lapka za 1200pln:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

w podananej przez Ciebie cenie, nic lepszego nie znajdziesz. Na podobnym laptopie (karta graficzna zintegrwna) stawiłem Kubuntu. Laptop super.

Pomimo wymiarów dość lekki, szybki procesor. W podanym przez Ciebie linku jest z kartą ATI - może to zwiekszyć jego wydajność ale też może skrócić czas pracy na baterii i zwiększyć temperatury grzania. Myślę, że śmiało możesz go brać, zastanów się tylko nad kartą graficzną. Osobiście chyba bym wziął ATI.

Co do laptopów fujitsu-siemens (już nie istnieje) lub acerów, to każda firma robi najtańsze laptopy ale też z najwyższej półki (lifebook, celsius - fs, travelmate - acer), które są bardzo dobre, niestety przedział cenowy już nie ten.

Pozdrawiam

Oczywiście, że każda firma robi droższe i tańsze, ale jeżeli już piszesz o laptopach z wyższej półki to w dalszym ciągu wybierałbym te firmy, które podałem wcześniej, a nie Acera czy Fujitsu-Siemens (to, że nie istnieje nie oznacza, że nie zalega na magazynach).

HP ma serie tańsze i droższe. W tych tańszych trafiają się marne budy. Mimo wszystko to jest jakaś marka, i pewnie lepiej brać HP niż Acera, choć gdyby brać osobno pojedyncze przypadki, to i z zadowolonymi użytkownikami Acera miałem do czynienia

Zgadza się, że materiały zastosowane w tych tańszych nie są najwyższej jakości, ale zgadzam się również, że lepiej brać HP niż Acera mimo iż Acer w tej samej cenie może trochę lepiej wyglądać.

dobra moze tutaj sie poradze....

Pytanie czy wolisz kupić laptopa mało awaryjnego, czy ładnego bo w tej cenie ciężko będzie połączyć te 2 cechy w HP.

Jeszcze kilka miesięcy temu kupiłbyś HP Pavilion w dobrej cenie. Teraz niestety laptopy podrożały (zresztą jak wszystko) i przy takim budżecie będziesz musiał wybrać pomiędzy ładnym wyglądem a funkcjonalnością.

Ja bym wybrał funkcjonalność i laptop, który zaprezentowałeś jest moim zdaniem dobrym rozwiązaniem chociaż z drugiej strony ja podchodzę do wszystkiego tak, że jak coś kupuję to ma mi to w 100% odpowiadać. Jeżeli ten laptop odpowiada Ci w 100% to bierz, natomiast jeżeli coś Ci w nim nie pasuje to lepiej pozbieraj jeszcze kilka stówek i kup HP Pavilion lub jakiś wyższy model z innych poleconych przeze mnie firm.

Laptopa nie kupuje się co 2 miesiące (przynajmniej ja nie kupuję) i dlatego lepiej kupić taki model, z którego będziesz zadowolony przez dłuższy czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wszystkim za odpowiedzi wiekszosc naprawde pomogla :(

Witam,

poczytalem sobie o nim dokladnie i jestem przekonany

wezme z ATI bo jest to 2 razy lepsza karta od X4500... a roznica w cenie to 15 zl !!! co prawda nie potrzebuje jakiejs grafiki ale ciezko sie nie zdecydowac jak taka mala roznica

jako ze miales z nim do czynienia to tylko mam pytanie wlasnie o baterie i grzanie sie

jedynymi wadami jakie dostrzeglem to wlasnie bateria (z wifi tylko 2 h - mimo 6 komor) i grzanie sie

wiec daje rade wytrzymac z tym??

ale w sumie idealu za ta cene nie znajde

jeszcze znalazlem lenovo sl500 w tych granicach ale brak bluetooth i wyzsza cena za gorsze parametry praktycznie wyeliminowala go z rywalizacji

a co do della to mialby NBD na 2 lata ale jak popatrzylem na realne fotki to akurat wydal mi sie dokladnie taki na 2 lata a ja zmienie pewnie dopiero po jakis 5

a do czego potrzebuje??

wlasciwie to potrzebuje wlasnie takiego biurowego laptopa... do internetu i projektow na studiach, dodatkowo do filmow i muzyki i jak pisalem do FM jak bedzie czas :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

jeżeli chodzi o grzanie to ciężko powiedzieć - nie mierzyłem temperatur. Włączony przez jakieś pół dnia był ciepły, chyba kolo touchpada trochę bardziej ale na pewno nie parzył :( Zapomniałem napisać że na szczęscie obudowa nie jest typu fortepian (błyszcząca), jest matowa i z dobrego plastiku. Pokrywa solidna ale bez rygla (w klapie jest małe wgłebienie). Jeżeli chodzi o baterię, to coś koło 3 godzin, może troszkę dłużej ale pamietaj że karta była intela.

Oczywiście, że każda firma robi droższe i tańsze, ale jeżeli już piszesz o laptopach z wyższej półki to w dalszym ciągu wybierałbym te firmy, które podałem wcześniej, a nie Acera czy Fujitsu-Siemens (to, że nie istnieje nie oznacza, że nie zalega na magazynach).

Nie zamierzam się z Tobą kłócić ale spójrz na recenzje i ceny np fs lifebook - te modele potrafią służyć długie lata. To że istnieje lenovo, toshiba czy asus wcale nie oznacza, że nie zalegają na magazynach. Prawda jest taka, że do większości modeli obudowy robią 2-3 firmy na świecie,

np compal.

sorki za offa.

Daj znać na co się zdecydowałeś.

p.s. jest fajny dell w komputroniku ale trochę droższy i z lustrem, z drugiej strony led i podwyższona rozdziałka:

http://www.komputronik.pl/Notebooki_i_netb...y,id,73517,s,1/

Mam lapka z szerokością ekranu 14,1 o rozdziałce 1440x1050 i sprawdza się świetnie

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zimny-wiatr

Panowie, nie trzymajcie nagrzanych laptopów na kolankach, chyba że dzieci już nie chcecie mieć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam jako informatyk często zajmujący się '' robieniem'' lapków jako tanie wybierać lapki HP i Toshiba. Omijać Acera, Fujitsu SIemens. Z drogich to Asusy, te tanie asusy tez omijać. HP są robione na sprawdzonych podzespolach, jest do nich sporo sterownikow nawet jesli lapek jest dedykowany do pracy tylko z vistą to nie ma problemu zeby wyszperac stery do XP. Z innymi firmami neistety są problemy. Co do DELLA to moim zdaniem przereklamowana firma, sporo płacisz za znaczek DELL a z jakością jest bardzo różnie...loteria. Z Dellem trochę jak z telefonami Motoroli , niby ładne , niby fajne ale mało solidne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
Polecam jako informatyk często zajmujący się '' robieniem'' lapków jako tanie wybierać lapki HP i Toshiba. Omijać Acera, Fujitsu SIemens. Z drogich to Asusy, te tanie asusy tez omijać.

Ja dodam, że z tych droższych na pewno warto zainteresować się Sony Vaio no i rzecz jasna sprzętem firmy Apple. Zwłaszcza w tym drugim przypadku (Apple) dostajemy system, który nadaje się do użytku i wykonanie lapka na więcej niż przyzwoitym poziomie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to mu podpowiedziałeś. Nie wiem czy zrozumiałeś pytanie, ale on właśnie pyta o to co najbardziej się opłaci. Jakby miał większą kwotę do wydania to wtedy Twoja odpowiedź również byłaby "proponuję to co najbardziej się opłaci". No chyba, że jakby miał większą kasę to już miałby brać to co się nie opłaci :( .

Źle się wyraziłem :(

Wg mnie w tej sytuacji opłaca się brać to co zaproponowałem bo nic lepszego w tej cenie nie znajdzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używałem sporo Lapków. Obecnie w domu Tosia, Pavulonik i Dell Latitude.

Tosia bezawaryjna, ale tyandetnie wykonana. Dell - do biurowych aplikacji - spuer. Szybki, niezawodny - ale ma grafike zintegrowaną. Matowa matryca.

Hapek - mocno wypasiony - ale szyba na matrycy ogranicza używalnośc jedynie do pomieszczeń.

Na Twoim miejscu szukałbym pośród sprzętu biznesowego. Tm grafika zazwyczaj słabsza. Ciut mniejsze dyski - ale sprzet skomponowany pod wydajnaość biurową i niezawodność.

PS

Grzanie Hapków - moim zdaniem totalna bzdura. Temperatura obok Touchpada - rzeczywiści wyższa niz w innych komuterach. Jednak temperatura wydmuchiwana przez otwory wentylacyjne - niewiele wyższa niz w dobrym netbooku. Po 2 godzinach męczenia grafy wiedźminem - temperatuta była ja w Tosi po przeglądaniu zdjęć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.