Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dommir

Notebook

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uprzejmie, chciałbym kupić bliskiej mi osobie przenośny komputer, czy możecie mi coś polecić? Mama, bo to o niej mowa, jest wielkim fanem gier komputerowych typu RPG, ale od tego ma komputer stacjonarny, który non stop sobie ulepsza. Szukam teraz dla niej laptopa, który ma służyć praktycznie tylko i wyłącznie do przeglądania interenetu. Co najważniejsze, to ma szybko pracować, mieć sporo miejsca na dysku i się szybko nie zepsuć. Cena powiedzmy że do 500 euro. Dziękuje za wszelką pomoc, Michał.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli sieć - i nie musi byc mocnej grafiki to HP probook.

Notebook HP ProBook 4330s + torba HP

13.3" LED, i3-2310M, 4GB, 640GB, DVD-RW, WLAN,

Jeśli ma USB 3.0 to do tego dysk z takim interfejsem jako dodatkowy - i hula z szybkością jak wewnętrzny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o coś troszkę większego, przynajmniej 15-16 cali.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie problem. Nadal szukaj w serii probook

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy zapytanie:siostra zakupiła jakiś czas temu Netbooka MSI-ładne to to i małe oko cieszy ale kobiecina stwierdziła że za małe jest i co tu począć trzeba zmienić.

Po sąsiedzku znajoma ma do oddania za równe 1000 pln takowe HP-> HP Pavilion dv6850ew o specyfikacji pod tym linkiem:

http://www.ceneo.pl/1578478s

Stan miód malina właściwie nówka-leży od roku w kartonie/fabryczne folie jeszcze na elementach,więc pytam ja jako laik w temacie warto nabyć takie HP za te pieniądze?

Używane będzie tylko do YouTube/Facebook/Muzyka/Internet/Przelewy.

Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan miód malina właściwie nówka-leży od roku w kartonie/fabryczne folie jeszcze na elementach,więc pytam ja jako laik w temacie warto nabyć takie HP za te pieniądze?

Używane będzie tylko do YouTube/Facebook/Muzyka/Internet/Przelewy.

Jeżeli tylko do tych rzeczy to technicznie da radę bez problemu, chociaż ma już ze 3 lata. Cena według mnie do negocjacji - obecnie za niewiele ponad 1000 zł kupisz sprzęt nowy z 2 letnią gwarancją. Ceny na podstawowe laptopy mocno spadły, a te nowe i tanie osiągi mają całkiem przyzwoite. Gdybym ja kupował(w końcu bez gwarancji)to tak 650-750 zł góra, a na znanym portalu aukcyjnym chodzą nawet niżej. Wpisz dv6000 w przeglądarkę portalu aukcyjnego i sam zobaczysz ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś ma Alienware? zwłaszcza te z najnowszej serii, m18x lub m17x r3? jakie opinie, ale bez zbędnego zachwytu a konkretne plusy i minusy.

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy podpowiedzcie wybór jakiegoś sensownego Laptopa do maksymalnie 2000 pln z systemem bo żona mi spokoju nie daję i muszę coś kupić na szybkości.

Ważne aby był w miarę wydajny-bo jak znów coś się Jej zatnie to kiepsko siebie widzę.

Dzięki serdeczne.

"Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pajak szukaj w samsungach, nie są zbyt drogie to i może do 2000 znajdziesz cos w miarę wydajnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pajak80

Spokojnie możesz zapoznac sie z lenowo solidne sa. W tej cenie duzy wybór. Na każdym lapku z tej pułki cenowej odpalisz Office, gadu strony poprzeglądasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja obecnie poszukuję czegoś max do 1000 zł, urządzenie potrzebne będzie na krótki okres czasu dlatego bez szaleństwa. Macie Panowie jakieś pomysły ?

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upierdliwy będę :P

Mogę mieć te dwa konkretnie modele w cenie nieco niższej niż na stronie,warto się szarpać na HP?

Moim zdaniem HP nie warto. Mają ostatnio bardzo złą opinię na rynku ze względu na awaryjność. Lepszy o niebo jest ten Samsung - ma bardzo mocny procesor i7 i mocną grafikę. Samsungi mają bardzo dobrą opinię. Nie mam Samsunga, ale ja brałbym jak możesz kupić taniej. Asus też dobra firma, ale procesor trzycyfrowy poprzedniej generacji. Najnowsze procesory w laptopach mają cztery cyfry po i3, i5 czy i7, na przykład i5-2410. I z takim trzeba kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę tak, najtańsze nówki sztuki są z prockami intel dual core (chyba że trafiłby się naprawdę leżak magazynowy, to nawet celeron) - jak nie musisz to omijaj szerokim łukiem, bez względu na niską cenę.

Rozsądna generacja procków to core2duo, w używkach jest w czym wybierać - będą OK.

Nowa generacja inteli to jak już wspomniano wyżej i3, i5, i7 - wydajność bardziej niż OK. Ale nie mieszczą się w twoim budżecie.

Zwróć uwagę na OS - jak Vista, to min. 2 GB pamięci RAM. Z Windows 7 podobnie. Dla systemu 32 bit 3 GB Ram będzie optymalnie. Rozdzielczość matrycy też jest istotna - może być podstawowa panoramiczna, czy podwyższona?

Marki - trudno uogólniać, więc nie chcę mądrować, ale linia Pavilon HP odpada, nawet osobną infolinię dla tego shitu zrobili.

Nie zgodzę się z przedmówcą, że dobrego notka wyrwie się za kilka stówek. Do 400 pln to trafi się brudną padaczkę, a nie notka do domowego użytku.

Atlantic Worldmaster, Black Mako, Bulova, Zodiac, Fero Feldmann, Cornavin, Moscow Classic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolegów i Koleżanki.

Mam pytanie odnośnie zakupu notebooka.

Brat poprosił mnie o pomoc a znam się na tym niewiele bardziej o niego.

Potrzebujemy zwykłego prostego notebooka w cenie powiedzmy max 1500-1700 zł. Oczywiście mówię o nowym sprzęcie.

Główne jego zastosowanie to internet, nauka, office, filmy itd. Gry żadne nowe i wymagające raczej nie są tutaj niezbędne.

Ważne dla Brata jest największa możliwa przekątna ekranu.

Nie chcę zagłębiać się w fora dla ekspertów bo i tak tego nie ogarnę.

Może ktoś z Was kupował ostatnio podobny sprzęt i może coś podpowiedzieć. A i dla mojej wygody ważne jest żeby w kompem był od razu system operacyjny (najlepiej Windows 7).

Czy warto na sprzęt tego typu:

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/dell-inspiron-n5040-p6200-4gb-500gb-w7hp-czarny.bhtml

Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.

Pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś ma Alienware? zwłaszcza te z najnowszej serii, m18x lub m17x r3? jakie opinie, ale bez zbędnego zachwytu a konkretne plusy i minusy.

dzięki

Widziałem go wcześniej na zdjęciach i łudziłem się że może w realu wygląda lepiej :) nic z tego, paskuda straszna, nie mógłbym się przełamać pracować na nim.

Rozglądam się za nowym sprzętem, myślałem o stacjonarce głównie ze względu na wydajność w grach no i dawno nie miałem, jednak mobilność może mi się przydać w przyszłym roku także chyba zdecyduję się na laptopa.

Wypatrzyłem więc sobie HP Envy 17 1010, wygląda nieźle, parametry bardzo przyjemne.. niestety w sklepach go nie spotkałem, mogę zamówić tylko na wysyłkę, a trochę nie jestem przekonany do produktów HP, czy miał ktoś z nim styczność lub jest użytkownikiem? jakieś opinie?

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Alienware się nie pracuje. Na nim się relaksuje. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby tak, taka przenośna konsola dla raczej bogatej młodzieży ;) Jednak nie wytrzymałem i zamówiłem tego Envy 17, jutro ma przyjść, aby tylko nie chodził jak suszarka. Albo żeby w ogóle chodził B)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja otrzymałem Alienware m18x, tak dobrze wykonanego laptopa nie widziałem... może MacBooki, ale to inna kategoria. Z resztą uroda i stylistyka iście kosmiczna. Postanowiłem jednak zamienić 18 na 17, mimo że gorsze parametry i gorsze wykonanie (plastik zamiast stopu magnezu), to jednak ciub bardziej mobilny a tego mi jednak potrzeba. Nie zmienia to faktu że jeśli ktoś poszukuje wydajności nie znajdzie lepszej niż w Alienach. I to nawet porównując dwie takie same konfiguracje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.