Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

monic22

Patek Philippe Geneve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , tak jak w temacie czy ten zegarek jest oryginalny nigdzie nie moge go znalesc , dodam ze on nie dziala , prosze o odpowiedz ,

post-64076-0-82203300-1375187848_thumb.jpg

post-64076-0-71772500-1375187859.jpg

post-64076-0-26334900-1375187872_thumb.jpg

post-64076-0-60422500-1375187879_thumb.jpg

post-64076-0-72969300-1375187886_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podróba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest to oryginal Patek Philippe Perpetual Calendar Moonphase. Fajnie masz zegarek wart kilkaset tysiecy zlotych. Pewnie znaleziony na strychu.

Chociaz poczekaj, cos mi nie pasuje w drugiej fotce. Cholera chyba jednak podroba :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nigdzie nie moge go znalesc

A ja znalazłem

Patek-5270-watch-3.jpg

Znajdź różnice ;)

Adrian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fascynujący czasomierz wraz z jakże cudownym świętym obrazkiem! Cud sztuki zegarmistrzowskiej.

P.S. Przepraszam za sarkazm, ale inaczej nie mogłem :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzikeuje :)

Temat w zasadzie wyczerpany, ale tak z ciekawości - co Cię skłoniło do pomyślenia, że to oryginał?

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolegi wprawdzie nie ma ale sprobuje odpowiedziec za niego , sklonil go jak wiekszosc napis

na tarczy oraz irracjonalna wiara w tzw. lut szczescia , dlatego miliony ludzi graja w totka

wiec nie jest to takie dziwne w koncu . No musial sprawdzic bo a nuz okazja przeszlaby kolo

nosa a tego by sobie nigdy nie wybaczyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolegi wprawdzie nie ma ale sprobuje odpowiedziec za niego , sklonil go jak wiekszosc napis

na tarczy oraz irracjonalna wiara w tzw. lut szczescia , dlatego miliony ludzi graja w totka

wiec nie jest to takie dziwne w koncu . No musial sprawdzic bo a nuz okazja przeszlaby kolo

nosa a tego by sobie nigdy nie wybaczyl.

W Totku istnieje łatwe do wyliczenia prawdopodobieństwo wygranej - jest ono niewielkie, ale też nie zerowe.

A jakie jest prawdopodobieństwo, że coś, co wygląda jak kupa okaże się wartym dziesiątki czy setki tysięcy produktem topowej firmy?

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest dwojakiego rodzaju. Czasem naiwnie wierzymy, ze moze tym razem szczescie usmiechnelo sie do nas i choc jest to z logicznego punktu widzenia nieprawdopodobne to nalezy to sprawdzic dla bezpieczenstwa i spokojnosci sumienia :) Taki juz ludzki charakter na ktorym fortune zbil juz niejeden oszust.

W tym przypadku dochodzi jeszcze kwestia bardzo niskiej swiadomosci zegarkowej naszego spoleczenstwa. Sam tego doswiadczylem kilka razy gdy co to niektorzy z moich znajomych przychodzili do mnie z podobnymi zapytaniami odnosnie bardzo kiepskiej jakosci podrobek i zdziwieni pytali mnie skad rozpoznaje, ze to fake. I tu niestety spirala sie nakreca bo skoro tak wielu ma watpliwosci albo nawet mysli ze ten szmel to oryginal to znajdzie sie jeszcze wieksza rzesza tych ktorzy beda chcieli taki fake miec - skoro bowiem nikt nie widzi roznicy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Totku istnieje łatwe do wyliczenia prawdopodobieństwo wygranej - jest ono niewielkie, ale też nie zerowe.

A jakie jest prawdopodobieństwo, że coś, co wygląda jak kupa okaże się wartym dziesiątki czy setki tysięcy produktem topowej firmy?

Duze :)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/82056-omega-speedmaster-chronograf/?fromsearch=1

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :) nie widzialem tego watku. no to niezle ci sie sneer poszczescilo. tlumaczu to w zupelnosci twoj opis w awatarze. masz jeszcze tego speedy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam...piękna jest ... :wub:

b0lz.jpg

w tym tygodniu walczyłem o speedy 2915 na jednej z niewielkich zagranicznych stron, również po przejsciach typu całkowity brak bezela, przycisków, szkło przyklejone na taśmę. Sprzedający umieścił tylko jedno małe zdjęcie z zewnątrz i nie chciał przesłać żadnych innych - po konsultacjach wewnątrz forumowych (dzieki chłopaki!) odpusciłem w okolicach 5000 euro
Tym razem sie nie udało...

czyli dalej gonimy króliczka ;)
http://zegarkiclub.pl/forum/topic/82224-hity-i-kity-vintage-czyli-nasze-zakupowe-zlote-strzaly-i-wtopy/page-2

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.