Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

iza121

W jaki sposób utrzymujecie swój zegarek w czystości

Rekomendowane odpowiedzi

Zegarki powyżej 150m wodoszczelności myję pod kranem z odrobiną płynu do naczyń.

Odradzam używania różnych "mokrych ściereczek", zawierają bowiem przeróżne rozpuszczalniki.

Mokre sciereczki zawierają przeróżne rozpuszczalniki. Niby jakie?

A sam myjesz zegarki płynem do naczyń. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mokre sciereczki zawierają przeróżne rozpuszczalniki. Niby jakie?

A sam myjesz zegarki płynem do naczyń. :D

Moje Casio tak czyszcze , plyn do naczyn I goraca woda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę, że płyn do naczyń używamy w kuchni, po spłukaniu później z tego jemy.

Noże i inne gadżety kuchenne często mają rękojeści z gumy, silikonu - płyn im nie szkodzi, nie rozpuszcza.

W/Z z tym nie robiłbym z tego problemu i nie wyolbrzymiał sprawy, że ma to w jakiś sposób zaszkodzić, zwłaszcza przy zegarkach z WR >=100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą metodą się postów nie da nabić ,tak więc Zbysiu będzie bida , bo na pewno nie dopuścimy na bazarek

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wszystkie stretchem owinąłem i tak noszę. Brudu nie łapią itp. :D

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę, że płyn do naczyń używamy w kuchni, po spłukaniu później z tego jemy.

Noże i inne gadżety kuchenne często mają rękojeści z gumy, silikonu - płyn im nie szkodzi, nie rozpuszcza.

W/Z z tym nie robiłbym z tego problemu i nie wyolbrzymiał sprawy, że ma to w jakiś sposób zaszkodzić, zwłaszcza przy zegarkach z WR >=100

I tu kolega ma rację-od trzech miesięcy narażam Casio na warunki kuchenne :) i jest ok,a płynem do naczyń czy dezynfekującym jest traktowany kilkadziesiąt razy dziennie... ;)

p.s.@burns,zostało mu jeszcze 3 miesiące zycia jak wróżyłeś ;) ,dam znać....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zaraz ktos wymyśli silikonowe pokrowce jak na telefony .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby można, ale po co? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjdę na ignoranta, ale dbam w ten sposób, że gdy myje ręce to pod wodę wkładam też zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedy korzystam z toalety , to zawsze potem myje rece I zegarek , potem staranie wycieram papierem, I jest jak z salonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedy korzystam z toalety , to zawsze potem myje rece I zegarek , potem staranie wycieram papierem, I jest jak z salonu.

Co jest jak z salonu po wytarciu papierem? Pupa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam podobny problem z zegarkiem z bransoletkã ceramiczna. Mam go dopiero 2 miesiace a juz brudzi rękę. Czy w takim zegarku ceramicznym, z wodoszczelnoscia 3m, tez mozna myc bransoletę plynem do mycia naczyn, oczywiscie ostroznie, aby nie zamoczyc mechanizmu?

Okazuje sie, ze taka sniedz wydostaje się z bolcow metalowych, łączących ceramiczne ogniwa.

Czy jest jakas możliwość zabezpieczyć się przed tym, bo na bialych ogniwach bardzo widac.

Czy jedynym ratunkiem jest okresowe mycie w plynie do naczyc lub szamponie i delikatne osuszanie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.