Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarosław

jak to jest z katalogami i prospektami??

Rekomendowane odpowiedzi

...hemmm, generalnie jak w temacie.

Chodzi o to że jakiś czas temu jeszcze przed RENOWACJĄ / NAPRAWĄ Longines'a trafiłem właśnie na stronę firmy Longines. Stronę szybko obskoczyłem i na koniec wypełniłem kartę formularza z moimi danymi adresowymi i wysłałem.

Po jakimś czasie przyszła do mnie przesyłka w postaci wielkiej koperty z pięknie odciśnientym LOGO firmy Longines. Przesyłka wprost z St. Imier. Ucieszyłem się przeogromnie i otworzyłem kopertę. W środku list oraz 2 katalogi pięknie wydane zegarków firmy. Jeden katalog o zegarkach z kolekcji gold ...śliczne. Nie mogłem uwierzyć że dostałem KATALOGI od firmy ...po prostu :!: O co tu chodzi :?:

Później przyszły czasy KONTAKTÓW z firmą Longines w sprawie zegarka i tak było przez ponad 1/2 roku.

Kiedyś przeglądając ALLEGRO wpadł mi w oko zegarek formy HAMILTON.

Długo szukałem informacji na temat tej firmy z uwagi na pomyłkę w nazwie z HAMILTON na HILTON :?: Tak wynikało z aukcji!

Jednak doszedłem prawdy o trafiłem na strony HAMILTONA. Wypełniłem kartę formularza... i po jakimś czasie przyszła do mnie piękna koperta ze ślicznym katalogiem zegarków HAMILTONa! :(

Ale to nie koniec bo ostatnio już włuczyłem się tak od niechcenia po NECIE i trafiłem do firmy IWC. ...oczywiście karta formularza w dziwny sposób zamknęła zwiedzanie stron.

I oto wczoraj przyszła ciężka koperta. A co w kopercie :!: :)

IWC przebiło obie poprzednie firmy bo dostałem list i piękny katalgo zegarków w formie KSIĄŻKI :!: :!:

...mam już 3 katalogi 3 firm i wszystkie WSPANIAŁE...

...polecam!

Jarosław Urbanowicz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojej strony szczerze polecam katalog firmy Jaeger- LeCoultre, przebija wszystkie inne- a mam ich całkiem sporo. Miałem szczęście dostać katalog z odręcznie podpisaną firmową kartą przez samego Pana Prezesa- Jerome Lambert'a :(

Forma katalogu oraz jego wykonanie, pozostawiają daleko w tyle całą konkurencję- klasa sama dla siebie :)

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumię że te katalogi dostaje się bezplatnie??

A czy ma ktoś może katalog Omegi?? Dobry jest??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie wchodząc w kolekcję możesz zobaczyć wersję "online" (na dole jest odnośnik "Discover our new XL catalog")

Bardzo przyjemny katalog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b_mada napisał:

rozumię że te katalogi dostaje się bezplatnie??

Jak najbardziej :(

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry :!:

Posiadanie katalogów ( najlepiej aktualnych) topowych firm zegarmistrzowskich jest bardzo przyjemne, bo zblża nas do zegarków, na które w dużej części nas nie stać, jednak daje z nimi bliski kontakt.

Chciałem dodać pewną informację, że zdobywanie katalogów przez pisanie do firm nie jest jedyna możliwością pozyskania katalogów.

Dużą liczbę katalogów, które udalo mi się zdobyć, pozyskałem w krajowych sklepach jubilerskich. Jeżeli nawiąże się sympatyczny kontakt na temat zegarków ze sprzedawcą, to z reguły nie ma przypadku aby nie dostać katalogu gdy się o niego grzecznie poprosi ( oczywiście jeżeli katalogi sa w posiadaniu sklepu).

W ten sposób dostalem katalogi m.in. takich firm jak: Baum & Mercier, Blancpain, Breitling, Bvlgari, Cartier, Chopard, Ebel, Frederique Constant, Doxa, IWC, Jeger-LeCoutre, Maurice Lacroix, Longines, Montblanc, Omega, Piaget, Roamer, Tag Heuer, Tisso, Patek Philippe, Vacheron Constantin, Zenith.

Pisanie do firm o katalogi natomiast jest szczególnie przydatne, gdy dana firma nie ma przedstawicielstwa w Polsce i jej wyroby nie sprzedaja się w naszych sklepach. Tak np. pozyskałem katalogi firmy Zeno-Watch Basel.

Życzę Kolegom przyjemnego zdobywania katalogów,

TS :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już myślałem, że tylko mnie zadziwiło otrzymanie katalogu drogą pocztową.

Kiedyś wypełniłem wniosek na stronie firmy ROTARY, gdyż chciałem kupić zegarek z limitowanej serii (500 szt. z drewnianym pudełkiem wyposażonym w mechanizm do nakręcania automaticów). No i któregoś pięknego dnia w skrzynce znalazłem katalog 2004. Niespodzianka była tym większa, iż całkowicie zapomniałem o zgłoszeniu i nie wierzyłem, że przyślą mi katalog.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeżeli nawiąże się sympatyczny kontakt na temat zegarków ze sprzedawcą, to z reguły nie ma przypadku aby nie dostać katalogu gdy się o niego grzecznie poprosi ( oczywiście jeżeli katalogi sa w posiadaniu sklepu).

Witam.

Widzę, że kolega posługuje się "podstępem", :twisted:

Ale tu przyznam racje, jeżeli się nawiąże odpowiedni kontakt ze sprzedawcą, niekiedy bardzo chętnie wręcza katalog(i).

A z pisaniem do firm, muszę nadrobić zaległości, i braki :( w katalogach. Przynajmniej tych nowych.

Pozdrawiam Wiktor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też kiedys wysłałem i zapomniałem a potem niespodziewanie dostałem katalog Atlantica, a poza tym dostaję katalogi u jubilera u którego nabyłem juz 3 zegarki, także stosunki mam tam ciepłe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie musze miec dobrych relacji ze sprzedajacymi. Mam kilka takich sklepów gdzie katalogi są "na wierzchu", więc wpadam, zabieram co leży (nawet katalogi firm za którymi nie przepadam) i z szatanskim smiechem uciekam :twisted: :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wypełniłem kilka "wniosków".

Najciekawszy wniosek wypełniałem u mojego ulubionego Orisa - nie dość, że nie sprzedają zegarków w Polsce, to na dodatek na liście państw, która jest dostępna przy wypełnianiu formularza kontaktowego, "zapomniano" wpisać Polskę.

:evil:

Pozwoliłem sobie na ostrą krytykę w tym względzie - ciekawe czy odpiszą.

:twisted:

Pewnie o katalogu mogę tylko pomarzyć. :?

Swoją drogą podobnie było u Fortisa - wysyłka katalogów do USA, Canady oraz krajów niemieckojęzycznych - resztę "olano" - co też pozwoliłem sobie skomentować.

Jeszcze trochę i będę miał sytuację jak z komedii - wszystkie firmy będę miał po obrażane :(

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie wypełniłem kilka "wniosków".

wysyłka katalogów do USA, Canady oraz krajów niemieckojęzycznych - resztę "olano" - co też pozwoliłem sobie skomentować.

Jeszcze trochę i będę miał sytuację jak z komedii - wszystkie firmy będę miał po obrażane :(

Tomek

Tomku.

Myślę, że bardzo dobrze zrobiłeś, niech otworzą oczy na "resztę", a jak nie mogą to niech się wybiorą do okulisty, może to pomoże. :evil:

A poważnie to bardzo dobry sygnał dla "nich", że jeszcze są rynki "nieodkryte", i co mi się wydaje najważniejsze, jak konkurencja wzrasta klient na tym zyskuje. :idea:

Śmigam wypełnić kilka tych "wniosków". :twisted:

Pozdrawiam Wiktor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy na stronie Fortis'a jest jakiś formularz do wypełnienia o zamówienie katalogu??

Bo ja nic odnośnie katalogów nie znalazłem :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem. Na stronie www.lwrtime.com po kliknieciu w zakladke Catalog oprócz formularza jest też z prawej strony wzmianka, iż zainteresowani katalogiem, pochodzący z poza Ameryki pn. i pd. należy wybrać stronę www.fortis-watch.com. Na tej stronie należy wybrać język niemiecki, gdyż pozostałe nie oferują katalogów. Na niemieckiej stronie wybieramy opcję "Katalog bestellen".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha, rozumiem. Ja zawsze wchodziłem na wersję angielską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj dostałem przesyłkę poleconą od Longinesa prosto z St. Imier :!:

Paczka była tak obszerna, że listonosz nieźle musiał się natrudzić, żeby ją zmieścić w skrzynce. Nie mam mu w tej sytuacji zazłe, iż podarła się troszkę kartonowa koperta. Sam nie mogłem wyciągnąć paczki.

Wewnątrz znalazłem cztery katalogi oraz trzy pocztówki reklamowe no i list przewodni.

Katalogi wykonane są bardzo starannie i elegancko, każdy ma wytłoczony stempel producenta. Szkoda jednak, że składają się głównie ze zdjęć, a prawie całkowicie pominięto szczegóły dotyczce mechanizmów.

Od zamówienia na stronie www minęło raptem 8 dni. Ciekawe jakim czasem reakcji popiszą się pozostałe firmy 8)

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też wczoraj dostałem 2 paczki z katalogami : jeden od Maurica Lacroix (nadana przez przedstawicielstwo w Polsce) a druga od Breget (WOW !!! prosto ze Szwajcarii: katalog , lista cen oraz list przewodni :) ) jeden i drugi katalog przyszedł po ok 10 dniach od zamówienia (Breget pocztą priorytetową ) to się nazywa dbać o dobre imie firmy :) i potencjalnego klienta (choć naprawde tylko potencjalnego:0 ceny niektórych modeli po 115 tys euro :) ) ale tpo miło że powiększyła mi sie kolekcja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziś przyszły dwie przesyłki. Muszę przyznać, że jedna powaliła mnie na kolana - Eberhard!!!! To nie katalog, to nie broszura, to po prostu książka :!: Na dodatek w twardej okładce. Liczy sobie "raptem" 143 strony. Każda z nich z pięknym zdjęciem i bogatym w szczegóły opisem. Całość po niemiecku i po angielsku. Dodatkowo list przewodni z odręcznym podpisem, cennik oraz lista dealerów - w ?Niemczech?

Nic to i tak się cieszę jak dziecko.

Kroplą dziegciu w beczce miodu jest fakt, iż ze względu na swoje gabaryty, paczka zainteresowała osoby niepowołane (zapewne pocztowców) i była po prostu otwarta. No comments...

Drugi katalog wypadł przy Eberhardzie blado i na dodatek przyszedł z Austrii a nie ze Szwajcarii- chodzi o Jaeger-Le Coultre. Prezentowana jest jedynie seria Master Compressor . Mały plus za nietypową konstrukcję i nieco większy za ciekawy opis mechanizmu kompresora koronki.

Ciekawe co jutro znajdę w skrzynce.

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prezentowana jest jedynie seria Master Compressor

Bo widać wysłałes tylko zapytanie o tą serię. Aby wysłać po cały katalog musisz kliknać na taki znak zapytania na stronie głównej.

Poczekaj az zobaczysz pełny katalog Jaegera albo ten z IWC, to właśnie Eberhard wypada przy nich blado :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yargoth napisał:

Poczekaj az zobaczysz pełny katalog Jaegera albo ten z IWC, to właśnie Eberhard wypada przy nich blado :)

W pełni popieram :!:

Jaeger rulezzzzz :!: :!: :!: :oops:

Pozdrawiam

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też popieram - jakiś czas temu (za radą Yargotha) poprosiłem kilka firm o katalogi.

I rzeczywiście IWC i Jaeger przysłały bardzo fajne.

Choć, skądinąd, najbardziej okazały przyszedł z Glashuette Original.

Pozdrawiam

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to najwidoczniej coś sknociłem z tym Jaegerem. :roll: Trochę mi głupio :oops: Odczekam kilka tygodni i ponownie wypełnie formularz :twisted:

Na IWC jeszcze czekam. Po takim zachwalaniu, to już mi zaczyna brakować cierpliwości. Wypełniałem też u Omegi, Fortisa, Orisa i diabli wiedzą u kogo jeszcze :)

Jak już wszystkie dotrą to dopiero będzie szansa zrobić porównanie. Może zrobimy piramidę najładniejszych katalogów :)

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to najwidoczniej coś sknociłem z tym Jaegerem. :roll: Trochę mi głupio :oops: Odczekam kilka tygodni i ponownie wypełnie formularz :twisted:

Na IWC jeszcze czekam. Po takim zachwalaniu, to już mi zaczyna brakować cierpliwości. Wypełniałem też u Omegi, Fortisa, Orisa i diabli wiedzą u kogo jeszcze :)

Jak już wszystkie dotrą to dopiero będzie szansa zrobić porównanie. Może zrobimy piramidę najładniejszych katalogów :)

Tomek

ja tez już wypełniałem " u diabli wiedzą gdzie jeszcze" :oops: a dostałem z Breget i ML :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i właśnie dzis dostałem piekny katalog z Jaegera, (książka w twardych okładkach, lista ce, pismo przewodnie oraz dodatkowe małe katalogi nowości) tak jak pisaliście - cos pieknego, czekam na jeszcze bo apetyt rośnie w miare jedzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.