Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Czino

Jaki gaz obronny wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Kobieta w 99,9% jest na pozycji przegranej przy agresorze, który jest facetem. W sytuacji zagrożenia bardzo często nie ma się możliwości wyciągnąć gaz. Powiem więcej nawet samoobrona może być nie wystarczająca, wiem co mówię bo czasami mam sparingi na Kravce z kobietami co ćwiczą 2 lata dłużej niż ja - są bez szans. Nie ta masa, siła...

Owszem lepiej mieć niż nie mieć gaz, ale najlepiej zainwestować w silnego chłopa co obroni czy po prostu nie kusić losu i nie szwędać się nocami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jedziesz na szkółke, to nie chcę krakac, ale w Słupsku to bardziej Tobie gaz sie przyda. :rolleyes: Tapatalk2@SGS3

No weź nie strasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coś ci się pomyliło kolego!

Co Ty wygadujesz?

Wszystkie te narzędzia są "nielegalne"...!

To nie forum koksiarzy!

No chyba tylko kastet jest nielegalny, gaze i noże (do określonej długości) można nosić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektórych miastach straż miejsca prowadzi kursy samoobrony kobiet.

moja koleżanka z pracy jest po takim kursie i powiem szczerze, że to straszna lipa. Nie miała by żadnych szans nawet jak bym miał związane ręce. Jest mała - to druga sprawa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mysle, ze kolega Remy ma sporo racji. Na brazylijskie jiu jitsu moznaby zapisac. Jakby nie bylo, walki etc koncza sie w parterze chyba ze ktos operuje sierpem jak Tyson. Wiadomo jak pojdzie na treningi nie bedzie sie kulac z jakimis zabijakami ale z ludzmi na odpowiednim dla siebie poziomie. Dodatkowo bedzie miala wyborne cwiczenia sportowe wraz z Cardio :) Wiadomo, nie kazdy sie lubi turlac po smierdzacej macie ze spoconymi kolesiami ale czasem nabyte umiejetnosci wlasnie podczas takich treningow moga Ci pomoc z ciezkiej sytuacji. Moj kolega byl zaatakowany - poszli na glebe - zalozyl dzwignie na reke - kimure i bylo po walce.

Wiadomo, gaz jest latwiejszy w uzyciu ale moim zdaniem trzeba go umiec uzyc plus miec czas na wyjecie jego...

Najwazniejsze, co sie stanie jesli gaz zostanie nagle uzyty przeciw Tobie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W parterze niweluje się przewagę siły i masy.

Tam też znajdzie się kobieta jeżeli zdarzy się próba gwałtu.

Znajomy (żółtodzió B) bawił się z dziewczyną(trenującą bjj) w parterze.

Poddała go na kilka sposobów.

Dziewczyna nosi nóż, ponieważ ostatnie przypadki gwałtów jakie się zdarzyły były pod przymusem użycia noża.

Zatem w ramach wyrównywania szans.

Gaz się sprawdza ale jak jest dystans, albo ktoś potrafi go kontrolować itp.

Z reguły jest mniej niż sekunda na jego użycie.

@cook,

nóż i gaz są legalne.

Kastet nie.

Czy gwałt jest legalny?

Nie sądzę aby sąd w przypadku próby gwałtu, postawił napadniętej zarzut np. ze względu na uszkodzenia ciała napastnika (powyżej 7 dni) przy użyciu niebezpiecznego narzędzia -użycia kastetu, noża.

http://www.rp.pl/artykul/984968.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cook,

nóż i gaz są legalne.

Kastet nie.

Czy gwałt jest legalny?

Nie sądzę aby sąd w przypadku próby gwałtu, postawił napadniętej zarzut np. ze względu na uszkodzenia ciała napastnika (powyżej 7 dni) przy użyciu niebezpiecznego narzędzia -użycia kastetu, noża.

http://www.rp.pl/artykul/984968.html

Gaz tak,nóż do pewnej wielkości.

Chodzi o to że kolega napisał temat w sprawie gazu....a tu temat wg mojej opinii zaczyna niebezpiecznie się rozwijac.....

Co do drugiej częsci Twojej wypowiedzi-dywagacje "na chłopski rozum",bez dogłębnej znajomości tematu[prawa]pomoże......ale wpędzić kogoś w kłopoty.

Radzę zapoznać się z ustawą o broni i amunicji,co mówi prawo na temat obrony koniecznej by póżniej autorytatywnie zabierać głos w temacie.

Podam Ci przykład-zakochany chłopak chce wyznać milośc ,czeka na nią przed domem....wyskakuje zza rogu-dziewczyna myśląc że to napastnik łamie mu kastetem szczęke...

Sadzisz że obrońca dziewczyny powoła się na  KMZiZ?i Ciebie zacytuje?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomoc w sprawie gazu już otrzymałem, więc co by dalej niepotrzebnie tematu nie rozwijać-uważam, że wątek można zamknąć :)

Raz jeszcze dziękuję wszystkim za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło jery... Ile tu bzdur...

Kobieta na "wszelki wypadek" to nie powinna się kręcić w podejrzanych miejscach, gaz ogólnie dostępny to jest dobry do odstraszania psów i meneli, a w razie czegoś poważniejszego... szkoda gadać.

Mod.

Temat zamykam.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.