Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

colt_python

złoty Rolex day-date

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zarejestrowałem się tutaj, żeby dowiedzieć się czegoś odnośnie mojej "znajdy". Historia jest niesamowita, dlatego nie będę się rozpisywał na ten temat za bardzo, bo i tak mało kto uwierzy, patrząc po innych postach.

Zegarek ze zdjęć, nie mam możliwości go rozebrać, bo nie umiem i nie chcę uszkodzić, ani w pobliżu nie ma zegarmistrza, który zrobiłby to fachowo. Jedyne co mogę powiedzieć, to wykonany jest ze złota- po znalezieniu byłem w lombardzie, w ktorym miły pan stwierdził, że to podróbka, ale że zawiera troche złota, to oferuje mi 4 tysiące. Pewnie bym mu go sprzedał, bo temat zegarków wcześniej mnie nie interesował, ale widziałem, że dość mocno mu zależy na "podróbce", dlatego chcialbym się dowiedzieć czegoś więcej.
Po tym co znalazłem w internecie wygląda i działa tak samo jak prawdziwy Rolex, ustawiłem godzinę, datę i dzień. Waga zegarka to jakieś 114 gramówpost-65262-0-55166700-1379409003_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po  tych zdjeciach to tylko widac ze zegarek jest zolty i wyglada jak Rolex . Zrob inne zdjecia od strony tarczy i spodu zegarka ,bronsolete i zalacz jeszcze raz , ale waga ktora podajesz wydaje sie zbyt mala . Poruszaj zegarkiem przy uchu jak cos bedzie w nim szumialo toznaczy ze  podroba i zdjec juz niepotrzeba 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zdjec, to robione telefonem takze o lepsza jakosc bedzie ciezko dodatkowo ten limit transferu. Przy ruszaniu nic nie szumi ani zadnych niepokojacych czy glosnych dzwiekow nie wydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak "miły pan " w lombardzie daje 4 tysiaki to pewnie oryginał :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korona jest jakaś taka śmierdząca.. :unsure:  Indeks '6' wydaje się być krzywo nałożony :mellow:  Myślę, że na 75% podróba.

EDIT: Wskazówka tak skacze podczas płynięcia, czy całkowicie płynie?

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do indeksow to sa rowne na zdjeciach w zaleznosci od kata swiatoo sie inaczej zalamuje na brzegach szkielka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A porównując do tego? :)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do powyższego to brakuje rzymskich indeksów. Ktoś straci 4tys. a co zyska świat . Ja tu czuję włoską robotę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@colt_python

prawie jak Rolekx, ale w zegarkach, tak jaki i w piwie prawie robi dużą różnicę.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno sie mowi tak czy siak sprzeda sie jako zloto wiec bede sporo do przodu. Ale widzisz tu cos konkretnego czy po prostu prawie rolex bo tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz go to się może wyjaśni. 114g jak na złoty, mechaniczny zegarek z bransoletą to bardzo mało się wydaje. Zrób też lepsze zdjęcia zegarka od wszystkich stron. Chyba, że zależy Ci na szybkim go upłynnieniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex jest jakoś dziwine napisane, korona jakaś podejrzana, indeks '6' wydaje się krzywo nałożony... Standardowe objawy podrób ;)

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zalezy sprzedawac wcale nie musze moze sobie lezec, co do zdjec to jak mowie robione komorka i ciezko cos tam ustrzelic zeby nie zalamac swiatla albo cos sie nie odbilo itp itd, indeksy i korona wygladaja identycznie z tymi jak na filmiku ktory dalem w linku moze jakos to jutro uda mi sie lepiej uchwycic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po prostu zrób zdjęcie z góry na dół na tarczę :) Indeksy może są ok, ale wydaje mi się, że jest krzywo nałożony, a w zegarku tej klasy nie ma takich niedoróbek ;) Ta Twoja korona jakby 'grubsza', tj szersza :P

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podstawie takich zdjęć, bez sprawdzenia w realu nikt nie pokusi się na jednoznaczną opinię. Salon Rolexa bez problemu oceni oryginalność zegarka.  

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz tez czy korona na tarczy jest wypukla jakby 3D czy tez plaska. chodzi szczegolnie o kulki na zakonczeniac. moze przydac ci sie do tego lupa. jezeli sa plaskie to na 99% podroba.

BTW, niektore lepsze podroby wykonywano rzeczywiscie ze zlota ale ja bym na Twoim miejscu prawdzil u fachowcow:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym mial w poblizu salon rolexa albo chociazby porzadnego zegarmistrza to w ogole bym tu nie pytal:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka ma wypuklosci, a zloto sprawdzal facet w lombardzie, na 100% proba 750, dlatego sie napalil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej iść do porządnego jubilera, zamiast do kolesia z lombardu..? :D

Kacper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej iść do porządnego jubilera, zamiast do kolesia z lombardu..? :D

Lombard czy jubiler zloto sprawdzaja tak samo-kwasem probierczym na kamieniu, robil to przy mnie bez uszkodzenia zegarka, no i raczej po stwierdzeniu ze to nie zloto nie chcialby go chyba odkupic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.