Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
chrono-craze

Klub Miłośników Zegarków ROLEX

Rekomendowane odpowiedzi

Szwed ostatni po prawej to mój faworyt z tej trójki

A korzystając z pięknej pogody cyk. .

post-37475-0-15453900-1514287957_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwed ostatni po prawej to mój faworyt z tej trójki

.

Tak jak mój! ;) jeszcze tylko Daytone do kompletu i nie można o pepsi zapomnieć i będę już spełniony Roleksowo ;):D

Zreszta sam wiesz bo masz Gmt :)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwed daytona to chyba biały kruk u maniaków rolexa nie powiem ze tez bym nie pogardzil ale ref 116520 nowa to już zabogato ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widac Rolex dba o to, aby kazdy z modeli znalazl swoich wielbicieli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj tak e1a9f556c8bdf15e242e44c72de296b6.jpg

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyżby artme mały sarkazm

Ja Rolka kocham, wiec nie ma tu problemu z sarkazmem, gdyz go nie ma, tylko sama szczerosc ;)

Coz w tym dziwnego, ze marketing tej firmy jest niesamowity? :blink::D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Robert, jak na początku przeszkadzało mi to że nie ma karbowanego bezela, tak teraz mi to zupełnie nie przeszkadza, a że bardzo Zadko chodzę w koszulach to zaczynam myśleć że może w moim wypadku jest to nawet lepsza kombinacja :)

Bardziej casual

Edytowane przez irekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stara referencja w bdb stanie to około 50k wiec marketing i magia rolexa to najwyższy poziom

Irekm jakie odchylki robi dj jeśli jakieś wogole występują pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowałem ten zegarek w prezentowanym zestawieniu przez tydzień. Zarówno do zadań casualowych ( bez plaży i sportu ) oraz marynarek i koszul ( z wyjątkiem najbardziej formalnych ) i zdał test bez pudła. Poza uniwersalnym " lookiem" jestem też zachwycony mechanizmem. Zero odchyłek, potężna rezerwa. A najbardziej zadziwia mnie, że każda kombinacja tego zegarka wygląda inaczej i prawie każda kusi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem tygodniowy test.

W normalnym użytkowaniu późni się 1s/48h.

Ale wystarczy go po tych dwóch dniach odłożyć na noc na tarcze i zegarek się zeruje.

Więc po 3dniach znowu jest 0s, sprawdzałem to kilka razy i zawsze miałem takie same rezultaty, w pewnym sensie jest to amazing :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Irek nie ma odchylek....prócz może wagowych

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odchyłki to mają ludzie co Roleksy kupują! ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

Coś w tym jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Robiłem tygodniowy test.

W normalnym użytkowaniu późni się 1s/48h.

Ale wystarczy go po tych dwóch dniach odłożyć na noc na tarcze i zegarek się zeruje.

Więc po 3dniach znowu jest 0s

Interpretacja do kitu, zegarek się nie zeruje. Po trzech dniach są 2 sekundy niedokładności chodu, a nie 0, co oczywiście samo w sobie jest świetnym rezultatem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I znow wracamy do sedna sprawy - moje Rolki jak byscie nie odkladali robily kilka sekund na pol roku, a AP robi zero - przy czym trzeba pamietac, aby na noc okladac koronka do gory :):D;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość awi

A może byście swoje zegarki, po prostu, ponosili i się cieszyli....zamiast je odkładać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interpretacja do kitu, zegarek się nie zeruje. Po trzech dniach są 2 sekundy niedokładności chodu, a nie 0, co oczywiście samo w sobie jest świetnym rezultatem.

Mariusz w tej dziedzinie nigdy chyba nie dojdziemy do porozumienia, ja jestem prosty chłop i jak widzę że po dwóch dniach jest - 1 a po dołożeniu zegarka w odpowiedni sposób na jedną noc zegarek przyspiesza o dokładnie ta jedna sekundę. To po 3dniach jak porównuję i pokazuje 0 a nie - 2 więc dokładnie to pisze. Pomimo niedokladnosci - 1 w dwa dni +1 w nocy, czyli 2s to jednak zegarek sie zeruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie spokoj, bo toz sie rozpocznie na 5-6 stron postow elaborat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wam powiem, ze ja swojemu nie liczę bo wychodzę z założenia jak ci wszyscy co jeżdżą amerykańskimi samochodami co się którego nie spytasz to ta sama odpowiedz ja mu tam w bak nie zaglądam i nie liczę ile pali! :D

post-22413-0-61461600-1514387050_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

I znow wracamy do sedna sprawy - moje Rolki jak byscie nie odkladali robily kilka sekund na pol roku, a AP robi zero - przy czym trzeba pamietac, aby na noc okladac koronka do gory :):D;)

Nie wierzę w historie o zegarkach mechanicznych, które mają zerowe niedokładności chodu albo wykazują niedokładności rzędu kilku sekund na pół roku. Nie wiem Mariusz dlaczego wypisujesz takie niestworzone historie.

Mariusz w tej dziedzinie nigdy chyba nie dojdziemy do porozumienia, ja jestem prosty chłop i jak widzę że po dwóch dniach jest - 1 a po dołożeniu zegarka w odpowiedni sposób na jedną noc zegarek przyspiesza o dokładnie ta jedna sekundę. To po 3dniach jak porównuję i pokazuje 0 a nie - 2 więc dokładnie to pisze. Pomimo niedokladnosci - 1 w dwa dni +1 w nocy, czyli 2s to jednak zegarek sie zeruje.

Irek,

tego się w taki sposób nie oblicza. Jeżeli chcesz tkwić w błędzie, to już Twój wybór. Mamy jednak na forum sporo początkujących fanów zegarków więc przynajmniej ich nie wprowadzajmy w błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kłóccie się o 2 sekundy, nerwy skracaja życie znacznie więcej niz wasze Rolki się spóźniaja :D

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi