jacek-kuba 1 #2326 Napisano 24 Czerwca 2015 Dzięki piękne-różnica spora,ale w mojej ocenie, wizualnie zdecydowanie ładniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #2327 Napisano 24 Czerwca 2015 Ma w sobie to coś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zer0 17 #2328 Napisano 24 Czerwca 2015 Wrzuc fotki koniecznie. Tez mam, jest super. Ciekawe ile takich kolorow na forum. 0 just can't get enough Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #2329 Napisano 24 Czerwca 2015 Napewno coś wrzuce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2330 Napisano 24 Czerwca 2015 Mój Roman będzie jutro Jak dokładny jest wysokościomierz ? Jeśli dajmy na to skalibruje go z moją obecna wysokością i pojadę np do Krakowa to pokarze mi faktyczna wysokość Krakowa npm czy tylko różnicę między moją a Krakowem? Nie wiem jak to działa w praktyce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #2331 Napisano 24 Czerwca 2015 Taki pomiar co mówisz jest nierealny.Możesz skasować go jak wchodzisz do bloku i odczytać na 10 piętrze np, ale za godz będzie już co innego pokazywał 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2332 Napisano 24 Czerwca 2015 Taki pomiar co mówisz jest nierealny.Możesz skasować go jak wchodzisz do bloku i odczytać na 10 piętrze np, ale za godz będzie już co innego pokazywał czyli ten wysokościomierz to ściema 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2333 Napisano 24 Czerwca 2015 czyli ten wysokościomierz to ściema Nie ściema, tylko fizyka. Bazuje na różnicach ciśnienia. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #2334 Napisano 24 Czerwca 2015 Wysokościomierz baryczny ma sens jak się jest w jednym miejscu a nie np przy podróży z miasta do miasta bo na ciśnienie oprócz zmiany wysokości będzie miała wpływ jeszcze pogoda. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2335 Napisano 24 Czerwca 2015 Nie ściema, tylko fizyka. Bazuje na różnicach ciśnienia. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalkaczyli ściema taka nie do końca, do jego odczytów trzeba pod chodzić z dystansem na szczęście po górach nie chodzę kupiłem go bo po prostu kure_sko mi się podoba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacaC8 2 #2336 Napisano 25 Czerwca 2015 Wysokość wskazywana na pokładzie samolotu też opiera się na różnicy ciśnień, więc nie ściema ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2337 Napisano 25 Czerwca 2015 Wysokość wskazywana na pokładzie samolotu też opiera się na różnicy ciśnień, więc nie ściema ;-)Tylko że w samolocie masz stałe ciśnienie, przynajmniej w tych pasażerskich. więc odczyt będzie zafałszowany. Mój wujek jest zapalonym para lotniarzem może kiedyś dam mu zegarek żeby sprawdził jak dokładny odczyt jest w porównaniu z jego wariometrem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #2338 Napisano 25 Czerwca 2015 to bylbys jednym z nielicznych na forum ktory sprawdzilby organoleptycznie jego odczyty w tak doskonalych warunkach-dobrze by bylo gdyby go zabral w gore z kilka razy ja sie nie moge doczekac na test 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2339 Napisano 25 Czerwca 2015 to bylbys jednym z nielicznych na forum ktory sprawdzilby organoleptycznie jego odczyty w tak doskonalych warunkach-dobrze by bylo gdyby go zabral w gore z kilka razy ja sie nie moge doczekac na testPodpytam się go kiedy się wybiera na latanie. Pewnie nie prędko zważywszy na pogodę bo jezdzi tylko w weekendy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2340 Napisano 25 Czerwca 2015 Właśnie dotarł i mój . Miała być wersja 3c a jest 1er i nie żałuję . Doszedłem do wniosku że nie będę udziwniał Wystarczy że się dziwnie patrzą na wiosce jak się toczę ze swoim równie dziwnym psem ( a co to za rasa wciąż sie pytają ) Sam zegarek jest zajefajny mysłałem że będzie bardziej skomplikowany ( do tej pory nie miałem aż tak napakowanego sensorami G ) ale już wszystko ogarnąłem, no prawie została jeszcze kalibracja dwu kierunkowa ale to muszę gdzieś w pole pojechać żeby nic nie zakłócało kalibracji. Z drugiej strony nie wiem czy mi to aż tak potrzebne, jeszcze mi się nie zdarzyło zgubić w lesie. Tu jest fajna stronka do ustalenia położenia swojej miejscowościhttp://cybermoon.pl/wiedza/wspolrzedne/wspolrzedne_polskich_miejscowosci_r.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #2341 Napisano 25 Czerwca 2015 Foty,foty,foty!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2342 Napisano 25 Czerwca 2015 Foty,foty,foty!! od rzuca mi foty bo zbyt duże nie bardzo wiem jak to ominąć nie znam się na tym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2343 Napisano 25 Czerwca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2344 Napisano 25 Czerwca 2015 DSC_8040.JPG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2345 Napisano 25 Czerwca 2015 DSC_8041.JPG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2346 Napisano 25 Czerwca 2015 DSC_8042.JPGrobione sony m2 aqua telefon też nowy więc jeszcze ogarniam aparat za to fajne foty robi pod wodą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #2347 Napisano 25 Czerwca 2015 Zaraz dostaniesz ostrzeżenie od moda za takie wrzutki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #2348 Napisano 25 Czerwca 2015 A to przepraszam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #2349 Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) Jak wklejasz fotki to staraj się to robić w jednym poście, lub jak już wkleiłeś jedno zdjęcie i post poszedł to od tego masz edycje aby dorzucić kolejne zdjęcia do tego samego postu. ps: Faktycznie Twój pies jest dziwny śmieszne to zdjęcie z nim. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #2350 Napisano 25 Czerwca 2015 Pies jest ok, tylko jego orientacja nietypowa. Ma czepny ogon, bo z podwiniętych fafli wynika, że wisi łbem do dołu. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach