Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

...ale jeśli można to poproszę o zdjęcia. ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie podnosisz tylko taka mała klapke od taśmy i możesz moduł wyciągać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wy też przy zakupie Rangemana nie otrzymaliście takiej kartki?

cRgyaom.png

Jak kupiłem Risemana to miałem nią w zestawie a przy Rangemanie jej nie dostałem :mellow: Chciałbym przedłużyć sobie gwarancje i czy jako dowód wystarczy mi karteczka z tradycyjnego przelewu z banku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak potwierdzenie wystarczy wydrukowane potwierdzenie z banku, ja dostaję zawsze, Romkowi wczoraj przedłużyłem gwarancję właśnie (nigdy nie korzystałem z tych druczków).

Pamiętaj, że liczy się kwota na paragonie za zegarek więc jeśli mniej niż 1000 zł to płacisz 20 zł, więcej to 40 zł.

Edit: Pamiętaj, żeby w tytule przelewu zawrzeć tą formułkę tj: opłata za 6 lat gwarancji na zegarek Casio .... (model)

Ja zawsze wpisuję pełną nazwę łącznie z kodem koloru

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@barteq891, Ok, dzięki! Za mojego dałem 950zł także łapie się na ten niższy pułap :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie :) jak masz możliwość to też skseruj sobie paragon, bo mają tendencję do blaknięcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie możecie mi przypomnieć jak ręcznie synchronizuje się Range?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@dawid82, Wchodzisz w tryb Received i wciskasz A(Forward) do momentu aż przestanie migać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuje za szybką odpowiedź   :)

Edytowane przez dawid82

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotki wnętrza.

post-78564-0-33230100-1440611207_thumb.jpg

post-78564-0-68656600-1440611209_thumb.jpg

post-78564-0-32733700-1440611212_thumb.jpg

post-78564-0-93843600-1440611214_thumb.jpg

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie Kamil fajnie zobaczyć Romana w częściach, ja jednak na Twoim miejscu nie robił bym tego na żadnym materiale.. mikro pyłki lubią w czymś takim siedzieć no chyba ze składałeś je potem na jakiejś płaskiej oczyszczonej powierzchni. 

Powiedz mi bo widzę że ten plastik z kolorowym kołkiem można wyjąć podobnie jest w GR-8900 ale w nim panel słoneczny zostaje w środku bo jest zamontowany pomiędzy szybką a modułem. W Romanie jest tak samo? 

Pytam bo jak rozbierałem GW-6900 swego czasu to tam można było też wyjąc ten plastik z tymi trzema kółkami ale razem z tym plastikiem wychodził też panel słoneczny bo był do niego przyklejony.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję odwagi rozkręcania takiego sprzętu :)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też podziwiam, to chyba jedyny G którego  nie odwarzyłem się rozkręcić. W sumie może dla tego że nie miałem powodu, jak bym miał taką możliwość jak Kamil na przekładke to zapewne też bym to zrobił.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee,tam nic takiego nie ma,nie ma się co bać. W sumie to moduł jest bardzo podobny jak w Ryśku,którego teraz staram się przywrócić do życia A konkretnie wyświetlacz moduł trzeba z drobny mak rozebrać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee,tam nic takiego nie ma,nie ma się co bać. W sumie to moduł jest bardzo podobny jak w Ryśku,którego teraz staram się przywrócić do życia A konkretnie wyświetlacz moduł trzeba z drobny mak rozebrać :)

Podziwiam :) A co z wyświetlaczem od Rycha? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mały wyświetlacz z data nie wyświetla wszystkich pixeli na razie rozkminiam to wszystko i może się coś wymyśli

Jutro nad tym dłużej posiedze to zrobię jakieś fotki

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

X-Ray ma rację, jeżeli ktoś ma jakieś minimalne umiejętności i kilka odpowiednich narzędzi to bez problemu powinien sobie dać radę. Chyba jedyny minimalny problem jest z taśmą, nie ma tam żadnego klipsa, po prostu trzeba ją złapać i wysunąć.

A z Ryśkiem to może wystarczy go tylko rozebrać i złożyć, ew zrobić coś, żeby ekran był bardziej dociśnięty. Jak rozbierzesz to musisz zbadać sprawę.

GitBit celowo zawsze rozkręcam na szmatce bo trudniej zgubić cokolwiek, nic się nie przetacza ani nie odbija. Na pyłki zawsze zwracam uwagę przy składaniu ;) Ta ramka z kółkiem nie ma w sobie solaru, jest na szkle.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No się zobaczy w Ryśku żeby wyjąć taśmę trzeba podnieść do góry taki czarny docisk i można wyciągać moduł A taśma sama wychodzi,ale to tak jak by ktoś miał ochotę rozbierać 9200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale różnica w porównaniu do której wersji?

Wersja z oznaczeniem CR nie różni się niczym od np ER

Cr to zegarki przeznaczone na USA

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić na Amaronie albo na Ebay i spotkałem jeszcze taka wersję GW-9400J-1JF i taka GW-9400-1 i w opisie nie ma różnić Ale może jakieś są

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gw-9400j-1jf jest na japoński rynek i różni się tym od gw-9400-1, że ma pasek z włóknem węglowym.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi