Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Na bazarku jest czerwone ubranko. Czy kwota 90zl to dobra cena? Czy jest to orginalny bezel?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to oryginalny bezel+pasek A czy cena dobra? Dla jednego dobra dla innego nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie ma-odkręc co jest do odkręcenia,ja łapę za bezel od strony tej kratki na sensor , odciagam od przyciskow i do góry. Uważaj na zaslepke plastikowa sensora,bo może wypaść i zginąć.

Żeby kolega źle nie zrozumiał, nie wszystko co jest do odkręcenia. Śrubek od dekla nie trzeba ruszać. ;)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest gdzieś dostępna instrukcja zmiany ubranka 9400? Myślę nad zmianą ale wolał bym zobaczyć jak to się robi

W tym wątku jest wszystko co trzeba.

Masz nawet zdjęcia.

Poszukaj i będziesz wiedział :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Z tymi od bezela trzeba szczególnie ostrożnie, żeby nie przekręcić gwintu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z rangemana bardzo łatwo zdejmuje się ubranie, bo nie ma strachu o guziki, które są dobrze osadzone i trzeba odkręcić tylko 4 śrubki.

Największym koszmarem w mojej karierze była zmiana obu bezeli w gw-a1000 tam wszystko mi przeszkadzało i nie szło po mojej myśli.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie mam bezel do GW-A1000 i jakoś nie mogę się do tego zabrać...

Możesz powiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A chcesz zdjąć tylko górny (ten cienki z napisem g-shock) czy oba?

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W rangemanie jest tylko jeden bezel, ten który jest na zdjęciu. Ja robię to tak: odkręcam śrubki przy pasku, zdejmuje pasek, podważam palcami bezel od strony sensora tak aby przeszedł przez guzik, potem drugi guzik i już druga strona zejdzie łatwo. Zakładasz bezel w odwrotnej kolejności uważając, żeby osłonka sensora nie wypadła.

W rangemanie jest to naprawdę łatwe.

Waldzior co do gw-a1000 trzeba: zdjąć pasek/bransolete, odkręcić wszystkie 5 śrubek i podważyć palcami bezel od strony gdzie jest jeden przycisk. Jeśli chcesz wymienić tylko tą płaską cześć to lepiej nie ściągać bezelu z koronki tylko uchylić bezel, zwolnienić palcem zatrzask i zdjąć górny bezel. Jeśli chcesz wymienić wszystko to musisz odkręcić koronke i delikatnie wszystko zdjąć. Niesty bezel przy koronce jest w wąskiej szparze, w którą trudno trafić zakładając bezel spowrotem. Ja używałem płaskiego śrubokręta, żeby wcisnąć bezel w tą szparę.

Edytowane przez DamianDe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak było u mnie wczoraj, dopiero 2 ibupromy pomogły.

post-78564-0-18298500-1452159032_thumb.jpg

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdziele ale rwany wykres i ciśnienie też całkiem.U mnie 967.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A skąd jesteś? Ja wielkopolska.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie teraz w Warszawie na GDF-100 996hPa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małopolska ,Miechów, od nowości baro nie ruszane a chodzi praktycznie idealnie z serwisem ''pogodynka'' więc raczej jest ok A i Rysiek też tak pokazuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie kalibrowany, ale też dobrze pokazuje z pogodynką i też tak jak Rysiek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro już prowadzimy statystyki - u mnie 970 :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

U mnie 947 hPa - Jordanów Małopolska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi