Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Skąd masz taki kalendarz? To jest od Waldziora jakaś inna wersja czy jak?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tak jak napisał tomaliusz. Wersja biurkowa forumowego. Na oba kalendarze (był jeszcze ścienny) jest niestety tylko jedeno zdjęcie G. No ale dobre i to. Rzesza miłośników szwajcarskich automatów przez najbliższy miesiąc będzie podziwiała cyfrowego kwarca w kanarkowym kolorze. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, automaty są ble ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, automaty są ble ;)

Popieram, popieram! Tyle hajsu za takie niedokładne zegarki :) No ale co kto lubi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało wiecie :) Swojego Hamiltona X-winda nie oddam za żadne Casio a mam Rangemana i Mudmastera :) W ciagu 30 dni zrobił tylko -25 s.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Uczucie do mechaników jest irracjonalne. Ale na tym chyba polegają uczucia. Są pozbawione zdrowego rozsądku. ;) Ja np. darzę wielką sympatią zegarki mechaniczne. Ale nie wypieram się kwarcowych, a nawet cenię je na równi z mechanicznymi,.. a może to resztki zdrowego rozsądku. ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, automaty są ble ;)

Uwielbiam Romka, ale to już chyba lekkie przegięcie  :angry:  ;) . 

Dandrax, może półtora roku czekałeś z pokazaniem swojego Romka, ale przynajmniej na pierwszym zdjęciu pokazałeś go od najwłaściwszej strony - uszu  :D .  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dandrax, może półtora roku czekałeś z pokazaniem swojego Romka, ale przynajmniej na pierwszym zdjęciu pokazałeś go od najwłaściwszej strony - uszu :D .

W dodatku niemytych uszu :D sory, bo nie w temacie, tzn czytałem o jakichś problemach, ale o co dokładnie z nimi chodzi? Moje nie odpadają, słyszą wszystko i mają się dobrze, a lekko kocur ze mną nie ma. Sory, jestem leniwy i nie chce mi się przerzucać dwustu stron tematu :(

Edytowane przez Dandrax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

e... jakieś tam... urban legend.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, automaty są ble ;)

Twoje zdanie już znamy po tym jak nie wiedziałeś że jest kalendarz forumowy to znaczy że tylko tutaj (w casio) się udzielasz  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e... jakieś tam... urban legend.

Mam nadzieję, że mój romek o tym nie słyszał. Wiecie jak jest: świnie latają, dopóki ktoś im nie powie, że nie potrafią :D czy jakoś tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ale Kamil ma przynajmniej jednego automata - Seiko. No chyba, że już się pozbył?.. Co prawda narzekał mi kiedyś na priv, że trzeba go nakrecać i że robi parę sek./dobę, ale romans z zegarkiem mechanicznym odnotowano. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ;) fajny automat Seiko, jakość wykonania i dbałość o szczegóły była fantastyczna, poza tym luma... ale to nie moja bajka i tyle. Poza tym mam jeszcze starą nakręcaną Delbanę po dziadku, więc co jakiś czas sobie nakręcam, oglądam i słucham głośnego jak na zegarek ręczny cykania :)

Edytowane przez kamilspider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się ma dużo zegarków na zmianę to wkurza to, że automat rano wskazuje złą godzinę i datę i często przez to wybieram kwarca właśnie. Zaraz ktoś powie, że są rotomaty... wiem. Nie czuję jednak potrzeby posiadania takiego urządzenia.

Taki G leżakuje sobie spokojnie w pudełeczku, w nocy zaktualizuje nam czas aby rano z radością nas poinformować, ile mamy czasu do wyjścia :)

Mam wrażenie, że moje zegarki czasem krzyczą: "weź mnie, weź dziś mnie!" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Mam trzy automaty, wszystkie japońskie w tym badziewny (według forum) orient patelnia, ten ostatni jest bardzo dokładny i bardzo go lubię, choć lumy to wcale nie ma, a bransoleta jest blaszana  :P  Rangeman jest super, ale miałem dwa i obydwa przeminęły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie uwielbiam ustawiać automaty i zawsze znajdę minutę przed wyjściem na ustawienie godziny i daty w nim  ;)

A radiowce wtedy służą do ustawienia czasu w mechanikach :)  

A noszę i lubię wszystkie bez względu na mechanizm bo w każdym czuję się dobrze  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trzy automaty, wszystkie japońskie w tym badziewny (według forum) orient patelnia, ten ostatni jest bardzo dokładny i bardzo go lubię, choć lumy to wcale nie ma, a bransoleta jest blaszana  :P  Rangeman jest super, ale miałem dwa i obydwa przeminęły...

Ja mam Orienta Crystala-wyśmienicie trzyma czas skubaniec...

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja preferuję mechaniki z naciągiem ręcznym. Automaty nie sprawdzają się w moim przypadku, więc pozbyłem się dziadów. ;) Ale w najbliższym czasie dojdą mi nowe trzy - dwa visy i formmeister. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale to nie moja bajka i tyle. ...

A solar seiko czy eco-drive citizena?

Czy jednak tylko casio i to G?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Seiko na razie nie myślę, ale prześladuje mnie sportowy Citizen AT4008 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poszli Wy stąd z jakimiś tam sprężynami :);)

Roman,bierz ich ;)

QhCVIZy.jpg

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Seiko na razie nie myślę, ale prześladuje mnie sportowy Citizen AT4008 :)

No to wszystko wyjaśnia bo ten taki Edifice-owy  :P

Kończąc OT zobacz takie pilociki:

- tego mam i polecam  :) :

http://i692.photobucket.com/albums/vv286/yoguiheavy/citizenAS4050-51E4.jpg

- a nad tym pomyślę po premierze  ;) : 

http://www.seikowatches.com/press_release/2016/RLS1602-01/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi